Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 19 september 2012
Leestijd: 1 minuut

Jony Ive haalt met volledige team prijs op

Jony Ive, sorry, ik bedoel -ahem- Sir Jonathan Ive, is met het voltallige designteam van Apple naar Londen afgereisd om daar de Design and Art Direction-prijs in ontvangst te nemen in twee categorieën. Apple werd geroemd als het meest geprezen merk en de beste ontwerpstudio van de laatste 50 jaar.

De D&AD-prijzen worden gezien als de meest prestigieuze in de volledige ontwerp- en designwereld. Het team binnen Apple van 14 mannen en 2 vrouwen werkt direct samen met Ive aan de iconische ontwerpen van Apple. Ive zelf kreeg een staande ovatie van de zaal toen hij het podium betrad.

De aanwezigheid bij openbaar evenement als deze is zeer zeldzaam voor Apple, aangezien het bedrijf van geheimhouding een handelsmerk heeft gemaakt. Jony  Ive is de enige binnen het bedrijf met praktisch ongelimiteerde vrijheid. Hij is de rechterhand van Tim Cook en destijds ook van Steve Jobs. Zijn team werkt afgesloten van het andere personeel van Apple in een geheime ruimte waar alleen zij weet hebben van de projecten waar ze aan klussen.

Het voltallige team was met Jony Ive aanwezig bij de uitreiking

De bescheiden Ive treedt steeds vaker op in het openbaar. Zo werd deze week ook bekend dat de ontwerpgoeroe zich heeft verbonden aan het merk Leica om een speciale camera te ontwerpen voor het goede doel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jony Ive haalt met volledige team prijs op
Sluiten