Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 17 september 2012
Leestijd: 1 minuut

iPhone 5 sneller dan PowerMac G5

Bij de onthulling van de iPhone 5 maakte Apple bekend dat het de dunste smartphone ter wereld was. Hoe het toestel zich qua snelheid verhoudt tot zijn concurrenten werd niet besproken. Inmiddels is de nieuwe A6-chip van de iPhone 5 door Geekbench onder de loep genomen. Daaruit kan geconcludeerd worden dat de nieuwe iPhone nét niet de snelste smartphone ter wereld is maar wel Apple’s snelste Mac in 2004 voorbij streeft.

In een Geekbench-test worden alle processen die een chip moet uitvoeren getest. De resultaten worden samengevat in een eindcijfer. Voor de iPhone 5 is dit uitgekomen op 1601. Ter vergelijking: de iPhone 4S kreeg een score van 629. De derde generatie iPad komt uit op 766 en de PowerMac g5 uit 2004 kwam uit op 1589.

Met de score is de iPhone nét niet voorbij de  Samsung Galaxy SIII  gekomen. Die krijgt een score van 1628, maar heeft daar wel het dubbele aantal cores voor nodig. Ook moet hiervoor de software van de SIII geüpgraded worden naar Jelly Bean. Zo niet, dan duikt de Galaxy een paar punten onder de iPhone 5.

Uit de Geekbench-test is ook meer informatie over de bouw van de A6-chip gekomen. Het gaat om een dual-core 1 Ghz-processor met 1 GB ingebouwd RAM-geheugen. De 1 Ghz A5-chip in de iPhone 4S en iPad 3 heeft 500 MB RAM aan boord.

Uit de resultaten blijkt dus dat de iPhone 5 met recht twee keer zo snel als alle andere iOS-apparaten genoemd mag worden en sneller dan de krachtigste Mac die Apple kon maken in 2004. Niet slecht, toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 5 sneller dan PowerMac G5
Sluiten