Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 26 september 2012

‘Google overdonderd door Apple’s Kaarten’

Apple en Google hebben nog maar weinig losgelaten over ‘Mapgate’, de controverse die losgebarsten is na Apple’s besluit om met een eigen kaartendienst te komen in plaats van Google Maps. Een aantal bronnen hebben nu alsnog informatie losgelaten en zo inzage gegeven van Apple’s beweegredenen en Google’s reactie.

The Verge sprak met twee bronnen die aangeven dat Apple vroegtijdig gestopt is met Google Maps. Het contract zou immers nog doorlopen tot volgend jaar. Beide partijen zouden nog wel om tafel gezeten hebben om het contract te verlengen maar Google wilde niet akkoord gaan met Apple’s eisen. Daarnaast was men in Mountain View ontevreden over de summiere wijze waarop Google genoemd werd in de app.

Dat Apple na deze mislukte onderhandelingen zo snel met een eigen dienst zou komen kwam als een verrassing bij Google. Het bedrijf zou overdonderd zijn geweest door de snelheid waarmee Apple zijn Kaarten-app uitbracht en was daarom niet op tijd klaar met een eigen iOS-versie van Google Maps. Dat schrijft The New York Times. Daar wordt nu alsnog hard aan gewerkt. Verwacht wordt dat de app eind dit jaar klaar is.

Reageer op artikel:
‘Google overdonderd door Apple’s Kaarten’
Sluiten