Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 17 september 2012

Google koopt makers van app Snapseed

Fotobewerking op je telefoon is de toekomst. Dat moet Facebook hebben gedacht toen ze het populaire Instagram aankochten voor 1 miljard dollar. Google heeft vandaag gereageerd door de beurs te trekken en het bedrijf Nik Software aan te schaffen.

Nik Software bestaat sinds 1995 en is onder andere verantwoordelijk voor de app Snapseed, een app waarmee je foto’s op een semi-professionele manier kunt bewerken en delen. Zoiets als Instagram dus. Zowel Nik als Google hebben niets losgelaten over de financiële randvoorwaarden van de deal. Ook is nog niet bekend waar Google de techniek van Nik Software voor gaat gebruiken, hoewel Picasa een goede gok zou zijn.

Vic Gundotra van Google bracht het heugelijke nieuws vandaag via zijn Google+-pagina naar buiten:

Today I’m excited to welcome +Nik Software to the Google family! We want to help our users create photos they absolutely love, and in our experience Nik does this better than anyone.

Vorig jaar werd Snapseed nog verkozen tot ‘app van het jaar’ door Apple. Volgens Nik Software heeft de app nu meer dan 9 miljoen gebruikers. Op het moment wordt de laatste hand gelegd aan de Android-versie van de app, wat de aankoop voor Google alleen maar te goede komt. Het is niet duidelijk of Nik Software Snapseed in de toekomst nog zal ondersteunen met updates.

Reageer op artikel:
Google koopt makers van app Snapseed
Sluiten