Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 6 september 2012

FBI en Apple reageren op UDID-lek

Een dag nadat de UDID’s van één miljoen iOS-apparaten uitlekten hebben zowel Apple als de FBI gereageerd. De gegevens zouden gestolen zijn van een laptop van de FBI, maar die organisatie ontkent dit nu. Apple zegt ondertussen dat dergelijke gegevens nooit zijn opgevraagd of overgedragen.

De reacties van beide partijen zijn gedaan tegenover All Things D. Een woordvoerder van de FBI noemt de aantijgingen dat de organisatie UDID’s en persoonlijke gegevens van iPhone-gebruikers verzamelt complete onzin. Ook zegt de woordvoerder dat er op dit moment geen enkel bewijs gevonden is voor een inbraak in een laptop van de FBI.

The FBI is aware of published reports alleging that an FBI laptop was compromised and private data regarding Apple UDIDs was exposed. At this time there is no evidence indicating that an FBI laptop was compromised or that the FBI either sought or obtained this data.

AntiSec, de hackersgroep die zich verantwoordelijk stelt voor de inbraak in de laptop en de publicatie van de gegevens waarschuwt de FBI ondertussen voor het ontkennen van dit lek. Volgens AntiSec is in totaal 3 TB (wat wel érg veel is voor een laptop) aan data gestolen is die ook gepubliceerd kan worden.

Apple zegt ondertussen de gegevens niet doorgegeven te hebben aan de FBI. Bij het lekken van de UDID’s werd dit overigens ook niet beweerd. Algemeen wordt aangenomen dat de gegevens afkomstig zijn van een third-party ontwikkelaar die ze via een app van iOS-apparaten heeft kunnen halen. In Apple’s reactie zegt het bedrijf dat in iOS 6 nieuwe API’s beschikbaar komen waardoor het gebruik van UDID’s door ontwikkelaars binnenkort verboden kan worden.

The FBI has not requested this information from Apple, nor have we provided it to the FBI or any organization. Additionally, with iOS 6 we introduced a new set of APIs meant to replace the use of the UDID and will soon be banning the use of UDID.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
FBI en Apple reageren op UDID-lek
Sluiten