Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 19 september 2012

‘s Lands eerste Passbookcoupons

Passbook is als onderdeel van iOS 6 net een paar uur beschikbaar en nu al duiken de eerste voorbeelden op van Nederlandse bedrijven die online Passbook-coupons verstrekken. Niet zo gek, want als wij Hollanders ergens van houden dan is ‘t wel een voordeeltje.

Eerder maakte ticketorganisatie Paylogic al bekend Passbook te gaan gebruiken. Inmiddels hebben een koffieketen en een outlet mall zich hierbij aangesloten. 

Koffieketen Kaldi heeft een Passbookbon gemaakt waarmee je een gratis tweede kopje koffie krijgt. Je vult simpelweg je emailadres in en Kaldi stuurt je de bon per e-mail die je met een ‘druk op de knop’ in je Passbook zet. Heb je een QR-appje dan hoef je zelfs alleen maar de code met je iPhone te scannen om de bon in je passbook te krijgen.

Rosada, een Fashion Outlet Mall in Roosendaal, heeft ook Passbook omarmd. Je kunt een speciale bon aanvragen voor 10% korting of een gratis parkeerplaats. Helaas heeft het winkelcentrum de procedure niet heel eenvoudig gemaakt. Pas na het invullen van persoonlijke gegevens en het aanmelden op de nieuwsbrief krijg je per e-mail een link waarmee je de bon in Passbook kwijt kunt.

Spectaculair zijn de eerste Passbook-voorbeelden van Nederlandse bodem nog niet, maar het feit dat de eerste bonnen zo kort na de uitkomst van iOS 6 al opduiken geeft goede hoop dat Passbook ook bij Nederlandse winkels, horeca en bedrijven aan zal slaan.

Wil jij zelf een poging wagen en je eigen Passbookbonnen maken? Op de site Passsource.com kun je je volledig uitleven. Ben jij al andere Passbookbonnen van Nederlandse of Belgische bodem tegengekomen? Laat het ons weten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘s Lands eerste Passbookcoupons
Sluiten