Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 17 september 2012
Leestijd: 2 minuten

Eerste mensen voor de iPhone 5 in de rij

Het is inmiddels een bekend beeld geworden; drommen mensen die voor een Apple-winkel staan, wachtend tot de deuren zich openen en ze linea recta naar het nieuwste product kunnen stormen. Dat er superfans zijn die al enkele dagen van tevoren in de rij gaan staan is al bekend, maar ruim een hele week koukleumen is opzienbarend.

Op 21 september komt de iPhone 5 uit in Amerika, maar de eerste rij heeft zich inmiddels al gevormd voor de bekende Apple Store op 5th Avenue in New York City. Zeven personen hebben op het moment van schrijven al hun klapstoeltje uitgepakt en zitten geduldig te wachten tot de 21e. Ze zitten hier echter allemaal voor iets of iemand anders, geen van hen is in de rij gaan zitten omdat zij zelf de iPhone 5 zo snel mogelijk willen kopen. Fortune schreef een kort portret over deze mensen. 

De twee eerste mensen in de rij zitten er niet zozeer om een iPhone 5 zo snel mogelijk te kunnen bemachtigen, maar de promotie van hun social media startup is de voornaamste reden. Hazem Sayed en zijn marketing manager Sage proberen op deze manier mensen warm te krijgen voor hun dienst Vibe, een app waarmee ‘ad-hoc communities gecreëerd kunnen worden tussen mensen die zich op dezelfde plaats bevinden.’ Zoals de groep mensen die in de rij staat voor de nieuwe iPhone, bijvoorbeeld.

Mensen in de rij voor de iPhone 5

Ook andere bedrijven maken gebruik van de situatie en zien de rijzitters als levende reclameborden. Een voorbeeld daarvan is het bedrijf Gazelle. In ruil voor kleding, stoeltjes en (mocht het regenen) een tent staan heeft het bedrijf Jessica Mellow (22) en Keenen Thompson (27) zover gekregen om in de rij te gaan zitten, op voorwaarde dat Gazelle ook de iPhone 5 van de twee zou betalen. Natuurlijk zijn alle spullen (behalve de iPhone) prominent voorzien van het logo van Gazelle. Voor wat, hoort wat, natuurlijk.

Zo wordt het beeld van de dolle Apple-fanboys langzaam vervormd naar dat van een nieuwe mogelijkheid om reclame te maken. Nu maar hopen dat het niet gaat regenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste mensen voor de iPhone 5 in de rij
Sluiten