Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 19 september 2012

Dock is dead, baby

Het is officieel: Apple zal geen dock uitbrengen voor de iPhone 5. Een lezer van 9to5Mac stelde de vraag aan Marketing-VP Phil Schiller en kreeg als antwoord dat Apple geen plannen heeft voor een iPhone 5-dock. Als reden hiervoor geeft Schiller aan dat de meeste iPhone-gebruikers toch alleen maar luidspreker-docks zouden gebruiken.

We do not plan on making a dock for the iPhone 5. Most people who use docks use them with speakers or clock systems.

Daarmee wordt de iPhone 5 de eerste iPhone zonder een door Apple ontworpen dock. Tijdens het media event van 12 september maakte Apple wel bekend samen te werken met fabrikanten als Bang & Olufsen, Bose en JBL. Deze merken zullen binnenkort uitkomen met luidspreker-docksystemen die geschikt zijn voor de iPhone 5’s nieuwe Lightning-connector.

Lightning wordt echter ook gezien als goed nieuws voor fabrikanten van luidsprekers die juist géén dock voor iOS-apparaten hebben ingebouwd. Zo heeft Jawbone, maker van de Jambox die vie Bluetooth muziek streamt, de dock al doodverklaard in onderstaand filmpje. Ook Sonos verklaart tegenover OMT dat de introductie van Lightning consumenten mogelijk richting systemen drijft die draadloos in huis streamen in plaats van dockspeakers.

http://www.youtube.com/watch?v=hj1iO78d6AM&feature=player_embedded

Met AirPlay via Bluetooth en WiFi is het al mogelijk om draadloos muziek te streamen van een iOS-apparaat naar bepaalde luidsprekers. Geruchten voorspellen dat Apple het in de toekomst nog eenvoudiger zal maken om apparaten uit te brengen die AirPlay-compatible zijn. Systemen als SONOS en Logitech Squeezebox maken gebruiken een iOS-apparaat enkel als (draadloze) afstandsbediening voor muziek die elders opgeslagen is. Alternatieven zijn er dus genoeg.

Wat denk jij: is het (luidspreker)dock ten dode opgeschreven?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dock is dead, baby
Sluiten