Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 3 september 2012

De nieuwe iPhone, up close and personal

Daar lag ie dan zomaar, ergens op een nietszeggende stand van een nietszeggende hoesjesmaker op de IFA-beurs in Berlijn: de nieuwe iPhone, in de volksmond bekend als de iPhone 5. Goed, het betrof een gedetailleerde mock-up, maar toch. De iPhone werd ontdekt door een Israëlische site. The Verge maakte er echter het mooiste filmpje van.

In de video krijg je een goed idee hoe deze iPhone zich verhoudt tot de 4S. Het toestel is iets langer maar heeft minder ruimte onder en boven het scherm waardoor dat scherm flink groter is. Volgens de maker van het filmpje is het apparaat voelbaar dunner. Verder valt op dat de FaceTime-camera aan de voorkant nu midden boven de speaker zit en de camera aan de achterkant iets groter is dan in de iPhone 4S. Met de tweekleurige achterkant en de kleine dockconnector die samen met de koptelefoon-connector aan de onderkant zit komt de mock-up in alles overeen met de geruchten van de afgelopen maanden.

Aangezien het een niet-werkende mock-up van de iPhone 5 betreft kan dit filmpje nog steeds niet als onomstotelijk bewijs gezien worden dat de volgende generatie iPhone er zo uit gaat zien. Toch heeft de hoesjesmaker die ‘m meegenomen heeft naar Berlijn aangegeven dat hij en zijn concullega’s er zeker van zijn dat de iPhone er zo uit gaat zien. Er staan in China dan ook al weken machines te draaien om een keur aan hoesjes op de markt te brengen. Deze kunnen naar verwachting al volgende week naar winkels verscheept worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De nieuwe iPhone, up close and personal
Sluiten