Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 27 september 2012
Leestijd: 1 minuut

Apple’s oudste accessoire is niet meer

Van een merk als Apple verwacht je dat alle producten en accessoires regelmatig geüpdatet worden. Toch is dat niet altijd het geval. Er is een accessoire die de afgelopen acht jaar ongewijzigd verkocht werd in elke Apple Store, tot vandaag.

Inderdaad, de iPodsokken zijn verdwenen uit de online Apple Store en zullen binnenkort waarschijnlijk ook niet meer te vinden zijn op het Leidseplein of bij je eigen Premium Reseller.

In 2004 introduceerde toenmalig CEO Steve Jobs de iPodsokken als Apple’s antwoord op de sterkgroeiende markt van third-party iPodhoesjesmakers. Apple’s designteam kwam op het lumineuze idee om gebreide sokken in vrolijke kleurtjes aan te bieden. Een setje van zes stuks was met 29 euro bijna net zo duur als één plastic hoesje voor je iPod.

Maar ja, grote iPods worden klein. Na de aankondiging van de nieuwe iPod nano en iPod touch zat er voor Apple niets anders op dan te stoppen met de iPodsokken. Ze waren de nieuwe iPods letterlijk ontgroeid. Daarmee moeten we afscheid nemen van misschien wel de meest succesvolle accessoire die het bedrijf ooit gemaakt heeft. Wie had dat acht jaar geleden kunnen denken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple’s oudste accessoire is niet meer
Sluiten