Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 6 september 2012
Leestijd: 1 minuut

Apple TV in 2012? Bloomberg says no

Ben jij al aan het sparen voor de langverwachte Apple TV? Waarschijnlijk mag je je periodieke inleg dan wat gaan verlagen. Het lijkt er namelijk op dat de televisie-oplossing van Apple voorlopig niet op de markt komt en zodra dat wel gebeurt zal dat waarschijnlijk voorlopig alleen in de V.S. zijn.

Bloomberg heeft in een uitgebreid artikel uiteengezet dat de Amerikaanse kabelmaatschappijen op dit moment het grootste obstakel vormen voor het uitbrengen van de nieuwe Apple TV die, in tegenstelling tot eerdere geruchten, waarschijnlijk zal bestaan uit een settopbox in plaats van een beeldscherm. 

De onderhandelingen met kabelmaatschappijen zouden moeilijker verlopen dan destijds met de muziek- en filmmaatschappijen voor de verkoop en verhuur van content in de iTunes Store. De Amerikaanse kabelmaatschappijen zouden zeggenschap willen hebben over de interface en de functionaliteit van de Apple TV, iets dat Apple niet graag uit handen geeft.

Ook het distributiemodel van zo’n Apple TV zou anders moeten verlopen dan Apple gewend is als de maatschappijen hun zin krijgen. Waarschijnlijk moeten consumenten nog steeds een vast bedrag per maand betalen voor hun kabelaansluiting en leasen ze de settopbox in plaats van er zelf een te kopen.

Volgens betrokkenen bij het proces zijn de onderhandelingen met Time Warner, één van de kabelaanbieders in de V.S., het verst gevorderd. Toch verwacht Bloomberg dat het in 2012 niet meer gaat lukken om de nieuwe generatie Apple TV uit te brengen. Daarmee komt de site tot de zelfde conclusie als analisten die afgelopen maand al hun vraagtekens zetten bij een nieuwe Apple TV op korte termijn.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple TV in 2012? Bloomberg says no
Sluiten