Guido
Guido Nieuws 12 september 2012

Apple lanceert 5e generatie iPod Touch

Vanavond heeft Apple vanuit het Yerba Buena Center for the Arts in San Fransisco de nieuwste telg in de iPod-familie gepresenteerd: de vernieuwde iPod Touch. Met een 4 inch beeldscherm, A5-processor, voorzien van iOS 6 en verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren.

Formaat en kleuren
De iPod Touch heeft hetzelfde nieuwe formaat display als de iPhone 5: 4 inch retina display, met een resolutie van 1136 x 640 pixels, 16:9 aspect ratio en een dichtheid van 326 ppi. De nieuwe iPod is 123,4 mm bij 58,6 mm (hxb), maar liefst 6,1 mm dun en weegt nog mar 88 gram. Ook nieuw is dat de iPod verkrijgbaar is in 5 kleuren: wit, zwart, blauw, groen en rood.

Processor
De iPod Touch is voorzien van een nieuwe, snellere processor. De iPod is voorzien van een dual core A5-processor die we natuurlijk kennen van de iPhone 4S. Het bevat een 2x snellere CPU en bevat dual core graphics.

Camera
De nieuwe iPod Touch heeft een camera die bijna gelijk is aan de iPhone 5. Het heeft een 5 megapixel camera, backlight illumination, Hybrid IR filter, f/2.4 aperture, autofocus en led flash. Net als de iPhone 5 heeft de camera ook een gloednieuwe panoramafunctie waarmee je schitterende landschappen op de gevoelige plaat kunt vastleggen.

De FaceTime camera maakt 720p opnames, gezichtsdetectie, bluetooth 4.0. Daarnaast is de wifi-functie verbeterd en is AirPlay Mirroring nu mogelijk.

iPod Touch: nu in 5 kleuren

Siri
Te lui om te typen? Voor het eerst maakt Siri deel uit op de iPod Touch. Zeg hoe laat je op wilt staan of zeg wanneer je met je vrienden wilt afspreken en de dame met de zwoele stem regelt het voor je.

iPod Touch Loop
Aan de rand van de iPod vind je een klein alluminium plaatje. Hieraan kun je de iPod Touch Loop bevestigen, een kleine armband. Hiermee voorkom je dat je iPod uit je handen valt als je driftig aan het gamen bent.

EarPods
Na 3 jaar finetunen zijn er dan ook eindelijk verbeterde oordopjes, genaamd EarPods. Jony Ive, vice president design gaf aan dat het lastig is om een headset te ontwerpen die bij iedereen goed zit. Daar heeft Apple met deze EarPods een poging toe gedaan. De EarPods zijn nu als losse accessoire te koop en zitten natuurlijk standaard bij de iPod Touch, iPod Nano en iPhone 5.

EarPods: verbeterde draagcomfort

Batterijduur en Lightning-connector
Tot slot is ook de nieuwe iPod Touch uitgerust met de nieuwe 8-pins Lightning-connector en heeft ook de batterijduur een upgrade gehad. Je kan nu tot 40 uur genieten van je favoriete muziek.

De 5e generatie iPod Touch is online te bestellen vanaf 14 september, verkrijgbaar in oktober 2012 en kost €299 (32 GB) en €399,- (64GB).

iPod Touch voorzien van de iPod Touch Loop

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple lanceert 5e generatie iPod Touch
Sluiten