Statenweg
Statenweg Geruchten 7 september 2012

‘Apple komt met gratis internetradio’

Volgens de Amerikaanse kranten Wall Street Journal en New York Times gaat Apple de strijd aan met populaire muziekstreamingdiensten als Pandora. Het bedrijf zou in onderhandeling zijn met de platenindustrie om specifieke radiokanalen aan te bieden op de Mac, iPhone en iPad die aansluiten op de muzieksmaak van de luisteraar. Deze kan bepaald worden aan de hand van eerdere muziekaankopen in iTunes.

Apple’s iTunes heeft als uitgangspunt dat gebruikers betalen per muzieknummer en deze vervolgens downloaden. Vorig jaar zette Apple met iTunes Match de eerste stap op het gebied van streaming, waarbij muziek vanaf het internet kan worden geluisterd. In tegenstelling tot diensten als Pandora en Spotify kun je momenteel alleen luisteren naar de muziek die je eerder aangeschaft hebt.

Voor de nieuwe internetradio van Apple hoeft niets betaald te worden. Het bedrijf achter de iPod en iTunes zou mikken op voldoende inkomsten uit advertenties. Ook kan de dienst gezien worden als een hulpmiddel om nieuwe muziek te ontdekken, waarna Apple de mogelijkheid biedt deze aan te schaffen via iTunes. De onderhandelingen zouden in een vroeg stadium verkeren, dus verwacht geen aankondiging tijdens het evenement op 12 september.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple komt met gratis internetradio’
Sluiten