Anth
Anth Nieuws 25 september 2012
Leestijd: 1 minuut

Apple en Zwitserse spoorwegen om de tafel

Vorige week werd iOS 6 officieel geïntroduceerd en kreeg de iPad voor het eerst een native klok app. Al snel bleek dat de klok verdacht veel lijkt op het design van de Zwitserse stationsklokken. Schweizerische Bundesbahnen (SBB), de eigenaar van het auteursrecht op de klokken, gaf toen aan een financiële vergoeding te willen voor het ongeoorloofd gebruik. Inmiddels lijkt het bedrijf daarop te zijn teruggekomen.

Een woordvoerster van SBB heeft namelijk aan het Franse persbureau Agence France-Presse laten weten dat het bedrijf met Apple om de tafel gaat. In tegenstelling tot eerdere uitspraken benadrukt de woordvoerster overigens dat berichten dat SBB geld wil zien pure speculatie zijn. Schweizerische Bundesbahnen wil Apple namelijk niet ‘boos maken’ door geld te eisen, SBB is trots dat een belangrijk merk als Apple het ontwerp gebruikt.

Waar de Zwitserse Spoorwegen wel op uit zijn en wat ze hopen te bereiken met het gesprek is niet bekend. Het bedrijf heeft gezien de gelijkenissen in het design in ieder geval grote kans een eventuele rechtszaak te winnen.

Links de klok van Apple, rechts die van de Zwitserse NS

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple en Zwitserse spoorwegen om de tafel
Sluiten