Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 7 september 2012

And now for something completely different: iMac-, iPad-, iPodgeruchten

Met de iPhone-geruchten is het na woensdag eindelijk gedaan. Tijd om verder te kijken dus. Gelukkig doet het geruchtencircuit dat inmiddels ook. Vandaag geruchten van een onderzoeksbureau, een Amerikaanse nieuwszender en een Apple-blog over nieuwe iPads, iPods en iMacs.

iPod
9to5Mac
meldt dat Apple op woensdag niet alleen met een nieuwe iPhone komt, maar ook drie nieuwe iPods zal onthullen. Al deze modellen zouden binnen een week beschikbaar zijn.

Volgens de site krijgt de shuffle een kleine update en drie nieuwe kleuren naast de huidige vijf. Over de nieuwe iPod nano heeft de site geen informatie buiten het bericht dat het een volledig nieuw model zal zijn, aangezien het apparaat een nieuwe codenaam heeft gekregen. De iPod touch zou in drie variaties uitkomen: een instapmodel dat deels gelijk is aan de huidige iPod touch en twee nieuwe modellen die er anders uitzien. Deze zouden €300 en €400 gaan kosten maar over specificaties kan 9to5Mac alleen gissen.

iPad
Voor de uitkomst van de derde generatie iPad gingen er geruchten rond dat dit model een zogenaamd IGZO-scherm van Sharp zou krijgen. Apple zou flink geinvesteerd hebben in deze technologie waarmee dunnere schermen gemaakt kunnen worden die minder stroom verbruiken. Toch bleek het retina-scherm in de nieuwe iPad geen IGZO-scherm te zijn, met als gevolg dat de tablet iets dikker was dan zijn voorganger.

Volgens het onderzoeksbureau DisplaySearch is Apple van plan om binnenkort een kleine update uit te brengen voor de derde generatie iPad, alsnog voorzien van een IGZO-scherm waardoor het apparaat licher, dunner en energiezuiniger wordt. Ook zou de opgefriste iPad 3 een compacte dockconnector krijgen.

iMac
Het Amerikaanse FOX news is niet de eerste bron waar je aan denkt bij betrouwbare berichtgeving over Apple (of enig ander onderwerp). Toch waagt presentator Clayton Morris van de zender zich aan een voorspelling over de nieuwe iMac.

Morris citeert meerdere bronnen die hem gezegd hebben dat een compleet nieuwe iMac aanstaande is. Of het model een retina-scherm krijgt weet hij niet, maar wel zou duidelijk zijn dat de iMacs een dunnere vorm krijgen (door de optische drive weg te halen) en hardwarematig geupdatet worden met Ivy Bridge-processors, USB 3 en uitgebreide SSD-mogelijkheden.

En daarmee hebben OMT’ers die niét op de iPhone 5 wachten nu ook iets om naar uit te kijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
And now for something completely different: iMac-, iPad-, iPodgeruchten
Sluiten