Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 17 september 2012

Aandeel Apple op recordhoogte

Vandaag is een dag van records voor Apple. Eerder konden we je al melden dat de iPhone 5 inmiddels twee miljoen keer is vooruitbesteld. Hiermee is het de snelst verkopende iPhone tot nu toe, aangezien het record van de iPhone 4S (1 miljoen) werd verpulverd. Reden voor een feestje in Cupertino.

Deze positieve berichten leggen Apple op meerdere fronten geen windeieren en ook de mensen die aandelen Apple in hun bezit hebben, kunnen in hun handjes wrijven. Het aandeel van Apple is namelijk door de grens van $700 heen geschoten. Het meest waardevolle bedrijf ter wereld is nu 650 miljard dollar waard, een slordige Google (of $225 miljard) meer dan de tweede plek op de wereldranglijst, die nog steeds wordt ingenomen door ExxonMobile.

In april dit jaar brak het aandeel Apple nog door de grens heen van 600 miljard dollar. De vraag is natuurlijk hoe lang – en vooral hoe ver – het aandeel kan blijven stijgen. Het zal in ieder geval niet lang meer duren voor Apple het eerste bedrijf van 1 biljoen is.

 

Reageer op artikel:
Aandeel Apple op recordhoogte
Sluiten