Wordt de iPad mini een iPod maxi?

37 reacties

De iPad mini houdt de gemoederen op internet nu al maanden bezig. De kleinere versie van de iPad zal volgens geruchten in september uitkomen. Tot nu toe werd uitgegaan dat het apparaat in alles op zijn grote broer zou lijken, maar nieuwe berichten spreken dit tegen. De iPad mini zou meer weg hebben van een grote iPod dan een kleine iPad.

Volgens 9to5Mac zal de iPad mini een dunnere rand om het scherm krijgen. Vooral aan de zijkanten zou dit goed merkbaar zijn. Daarmee heeft de iPad mini meer weg van een iPod dan een iPad. iMore voegt er aan toe dat de mini waarschijnlijk net zo dun zal worden als de iPod touch. Dit alles nadat de onbekende site ThinkiOS in juli al tekeningen plaatste waarop een iPad mini te zien is die aan deze kenmerken voldoet.


OMT mockup van de iPad mini

Als deze berichten kloppen zal Apple met de iPad mini een geduchte concurrent worden voor de Google Nexus 7 tablet. Eerdere geruchten gingen al uit van een 7,85 inch scherm voor de nieuwe iPad. Door de dunnere rand hoeft het apparaat echter nauwelijks groter te worden dan de Nexus. Met de dikte van de iPod touch (7,2 millimeter) zou de iPad mini ook een stuk dunner worden dan de 10,4 mm dikke Nexus.

Zou jij een kleine iPad met de looks van een iPod kopen?

Reacties

37 reacties
 • Profielfoto
  Jan-David van Luipen

  HEBBON

 • Profielfoto
  PBP

  Bezel lijkt me in die render veelste smal, dan heb je constant je vingers op het touchscreen.

 • Profielfoto
  UtregCity

  Zou jij een kleine iPad met de looks van een iPod kopen?

  Nee!

 • Profielfoto
  @Mathijss95

  Veel te klein. Ik heb nu iPod touch 4g en iPad 2 en beide werken ze goed. Ik zou het niet gecombineerd willen hebben. Een grote iPod neemt het gemak van een zak-apparaat weg en een iPad is juist vanwege zijn formaat fijn.

 • Profielfoto
  bram91

  Waarom eigenlijk nog een iPad en een iPod Touch? Waarom niet alleen een “iPad-lijn” met daarin de verschillende schermformaten. Dus wat nu de iPod Touch, iPad en (misschien) de nieuwe iPad mini wordt.

 • Profielfoto
  frans01

  Ik begrijp de iPad mini niet. De gewone iPod is klein en licht genoeg om in vrijwel elke tas mee te nemen. De iPad mini is te groot voor je broekzak/binnenzak en daar heb je alsnog een tas voor nodig.
  Verder lijkt mij het gat tussen iPhone/iPod en de iPad te klein voor nog een ios device.

  Zien jullie wel ruimte? Of zou het om een ander soort device gaan als een smart tv remote?

 • Profielfoto
  bram91

  @frans01:
  Ik ben het helemaal met je eens. Ik begrijp het ook niet. Ik zie niet in waarvoor een “iPad mini” een meerwaarde kan zijn…
  Zoals ook al eerder op OMT: http://www.onemorething.nl/2012/05/opinie-apple-moet-geen-ipad-mini-maken/

 • Profielfoto
  Gwnthijs

  Juist fijn dat levert ruimte op in me tas als ik nu naar school ga heb ik altijd een macbook air in me tas + de nieuwe ipad. Het zou mooi zijn als ik de nieuwe ipad kan verwisselen voor deze ipod maxi. Ik sta er wel voor in!

 • Profielfoto
  phd1975

  Ik zou hem niet kopen. Het scherm zal gewoon te klein worden. De iPad is een mooi formaat. Niets meer aan doen.

 • Profielfoto
  knekkie

  Het zou voor mij dan een van de twee worden.
  Niet allebei. Iphone en iPad is eigenlijk al perfect.

 • Profielfoto
  Max_G

  Een iPad Mini is perfect als e-reader, daarvoor is de gewone iPad toch een beetje te zwaar en groot. Verder een goed formaat als tomtom, agenda, email- en Evernote-device enz.

  Ik heb nog steeds een simpele gsm waarmee ik bel; klein, licht, eens per 5-6 dagen opladen. En al meermaals op de grond gevallen zonder gevolgen. Voor mij geen peperdure phone die iedere dag aan het infuus moet. Met ook een nogal klein schermpje voor mijn ouderende ogen.

  Maar ik koop dus direkt zo’n iPad Mini als-ie uitkomt; tenminste echt een goede aanvulling op mijn MBP’s. Kan ik al bellend met iemand door mijn agenda bladeren…

 • Profielfoto
  Raddie

  Ik zie het nut ook niet direct, maar blijkbaar is er wel een markt voor, de Nexus bewijst dat. Het gaat natuurlijk ook niet alleen om hoe handig het allemaal is, wij leven niet in een ideale wereld. Als de iPad mini de helft kost van de iPad, dan wordt het toch wel een erg aantrekkelijk alternatief. Heb je zoveel over voor die paar inch extra?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vind het een PRIMA apparaat, als dit ‘m zou worden. De iPad Mini. Waarom zou je het een iPod noemen – alleen omdat de rand smaller is dan bij de normale iPad of omdat hij dunner zou worden? Dat maakt hem nog geen iPod.
  Perfect apparaat en veel handzamer dan iPad. Belangrijk vind ik wel dat hij in een gewone binnenzak past. Dan hoef je hem niet te ‘dragen’ in je hand of in een tas, maar kan je hem gewoon bij je steken. Veel makkelijker. Perfect voor internetten, agenda, e-books, appen, gamen, skypen en verder alle taken die je erop kunt doen.
  Ik ben wel benieuwd of er ook een 3G versie komt of alleen een wifi. EN of er wellicht ook de mogelijkheid zou kunnen komen er mee tebellen. In dat geval wordt het een iPhone Maxi….dat zou voor sommige mensen ook interessant kunnen zijn. Zelf zou ik direct gaan voor de voordelige wifi versie, omdat ik met mijn iPhone 4S als hotspot zo het internet op kan als ik dat wil. KOPEN dat ding! Zou op deze manier een enorme concurrentie worden van Nexus en Note en allerlei inferieure 7″ pads.

 • Profielfoto
  Rtaal

  Apple, maak gewoon een 4.5” iPod touch ofzo en dan is iedereen blij omdat het in iedereens hand en broekzak kan en het prettig is om mee te werken….

 • Profielfoto
  flappah

  En eerlijk is eerlijk, als dit de iPad mini wordt dan ziet ie er een stuk sexyer uit dan die Google Nexus. In vergelijking ziet die Nexus er als een lomp stuk hout uit.

 • Profielfoto
  mymac

  Ik denk dat het vooral door zijn lage aanschafprijs een succes kan worden. Nu kan een hele nieuwe groep tablet gebruikers een iPad aanschaffen, terwijl dit eerst misschien niet mogelijk was. Je bent immers zo’n €/$ 500 kwijt voor een instapmodel, wat voor veel mensen toch echt een flink bedrag is.
  Daarnaast neem je zo’n kleiner tablet wat makkelijker mee dan die relatief grote iPad.

 • Profielfoto
  BartFolkers

  Het doet mij een beetje denken aan de note van Samsung aan de ene kant te groot en aan de andere kant te klein dus nee.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Ik denk ook dat die rand te klein is, dat werkt niet als je hem vasthoud. De iPod Touch heb je in je hand liggen waardoor dat wel kan. Het idee van een kleinere iPad vind ik wel wat hebben mits ook de prijs ernaar is.

 • Profielfoto
  Twan94

  Ik denk dat het juist wel een succes kan worden.
  Er is een grote markt voor, denk hierbij bijvoorbeeld aan het onderwijs.
  Digitale schoolboeken, aantekeningen, etc. daar is hij wel groot genoeg voor, en scheelt toch een hoop met de ‘grote’ iPad.

  Ikzelf ga hem waarschijnlijk niet kopen, maar ik heb ook al een iPhone en iPad.

 • Profielfoto
  Mr. Dragon

  Volgens mij kun je hem nog in een hand vasthouden en dan is die dunnere rand niet zo’n probleem.

  Mij lijkt het wel wat.
  Maar ja, ik heb in een impuls een Galaxy Tab 2 gekocht, lekker lichtgewicht, prima apparaat, terwijl ik ook een iPad heb en drie tablets is een beetje veel van het goede.

 • Profielfoto
  iPhilipFisser

  wat zou die gaan kosten?

 • Profielfoto
  Max_G

  iPhilipFisser: wat zou die gaan kosten?

  Ik vrees slechts €100,- minder dan de iPad; technologie zal vrijwel hetzelfde zijn, alleen kleiner scherm.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Lekker scherpe prijs en jawel dat ding verkoopt. Iedereen zag het nut van een iPad ook niet in. Toch is er een markt voor.
  Het is ook gewoon de bedoeling om de concurrentie de pas af te snijden nu het nog gaat.

 • Profielfoto
  MauritsBD

  Waarom hechten mensen toch waarde aan die Mock-Ups van een iPad mini?? Iedereen ziet toch wel dat het enige verschil een verkleinde print screen is??

  Ik geloof niet in een iPad mini, dat hele apparaat is pure nonsens. Heeft geen extra waarde en kost Apple alleen maar geld. Als mensen een iPad willen kopen ze er wel een, waarom zou Apple ze dan goedkoper en kleiner aanbieden? Je loopt alleen maar voor gek met zo’n klein snijplankje.

  Ga er maar niet vanuit dat er een iPad mini komt, als ik Apple was had ik Samsung dat minuscule marktaandeel van een mini tablet wel gegund. Het kost je toch alleen maar geld..

 • Profielfoto
  alexjeee

  Een iPad Mini is perfect als e-reader, daarvoor is de gewone iPad toch een beetje te zwaar en groot. Verder een goed formaat als tomtom, agenda, email- en Evernote-device enz.

  Ik heb nog steeds een simpele gsm waarmee ik bel; klein, licht, eens per 5-6 dagen opladen. En al meermaals op de grond gevallen zonder gevolgen. Voor mij geen peperdure phone die iedere dag aan het infuus moet. Met ook een nogal klein schermpje voor mijn ouderende ogen.

  Maar ik koop dus direkt zo\’n iPad Mini als-ie uitkomt; tenminste echt een goede aanvulling op mijn MBP\’s. Kan ik al bellend met iemand door mijn agenda bladeren…

  zet je iPhone op de speaker en druk op de home knop… voilà je kunt er alles mee doen terwijl je praat

 • Profielfoto
  Tjaarsveld

  Als ik hem koop doe ik het alleen uit verveling
  Om dat ik de iPad een beetje zat ben

 • Profielfoto
  iKweethetbeter

  De iPhone en iPod touch zijn lekker compact, en de iPad is ideaal om te mailen en te internetten. Iets ertussenin… dat is vlees nog vis, geen laken maar ook geen servet.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ja, ik zou hem kopen. Denk wel dat ik dan geen iPad meer koop.
  Vind het wel een mooi formaat.

 • Profielfoto
  valandil

  Nee zou hem niet kopen, puur omdat ik al een ipad heb overigens

 • Profielfoto
  Franky Mac

  Ik ben wel geïntereseerd, ik heb nu geen iPad. Ik zou hem voornamelijk gebruiken om te lezen denk ik en ik vind een iPad net te groot om mee te nemen in het OV. Thuis gebruik liever mijn iMac om te Internetten. Mocht Apple geen mini uitbrengen in september, dan denk ik dat ik een 7 inch android tablet koop.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  De iPad is toch al een iPod maxi? Ze hebben de iPod touch gewoon vergroot, waardoor meer mogelijk was.

 • Profielfoto
  jobz

  Dit zijn de winnende Lotto-getallen van Apple.

  4-7-10-11-13-15-21-27

 • Profielfoto
  Cenobyte

  De meesten hier zullen “niets voor mij” roepen omdat hier de grootste Apple fans zitten die al een iPhone en een iPad hebben. Een enkeling zal het ding wel kopen omdat ie alles van Apple koopt, ongeacht of ie het kan gebruiken;-)
  .
  Ik denk echter dat het wel een gat zal gaan vullen, voornamelijk van mensen die de iPad te groot vinden (of de iPhone te klein). Er zal dus wel degelijk vraag zijn, maar die is mijns inziens kleiner dan de vraag naar iPhone of iPad. Apple is echter overtuigd van het feit dat er vraag genoeg is, dus vooruit met die geit. Misschien koop ik er ook wel eentje, gewoon omdat ik hem wil hebben:P

 • Profielfoto
  Italdesign

  Kijk maar eens naar de verkopen van de Nexus en de Kindle Fire, dan zul je zien dat er vraag is.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Je zou er nog weleens van kunnen schrikken. Als Apple inderdaad de iPad Mini op de markt brengt voor het meermalen genoemde bedrag van $ 300 (dat zou hier inclusief belasting en BTW dan zo’n € 300 worden) dan voorspel ik dat zo’n iPad Mini MEER verkocht gaat worden dan de iPad zelf.

 • Profielfoto
  Renroelandt

  De iPad Mini lijkt mij de E-Reader van Apple te worden. iBooks in combinatie met een kleinere Tablet.:)

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  “zet je iPhone op de speaker en druk op de home knop… voilà je kunt er alles mee doen terwijl je praat”

  Jep, alleen kan dan wel iedereen met je meeluisteren, wat ik niet wil.