Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 20 augustus 2012

Trainen bij Big Nerd Ranch in Nederland

Ervaren Mac- en iOS-coders kennen waarschijnlijk de Big Nerd Ranch van de boeken, waarvan Objective-C Programming (iBook) en iOS Programmering (iBook) geschreven door Aaron Hillegass de bekendste zijn. Daarnaast organiseren ze vanuit Atlanta trainingen voor OS X, iOS en Android en ontwikkelen ze apps voor bedrijven.

Voor Nederlandse en Belgische ontwikkelaars (in spé) is er leuk nieuws, want dit hoog aangeschreven opleidingsinstituut spreidt z’n vleugels uit over Europa en heeft Nederland gekozen als centrale locatie.

Ik leerde Big Nerd Ranch kennen in juni tijdens de WWDC in San Francisco, waar ze verantwoordelijk waren voor de leukste party van de week: het Childrens Creativity Museum schuin tegenover Moscone West was verbouwd tot circus en het wemelde er van de acrobaten, clowns en nerds met cowboyhoeden.

Big Nerd Ranch WWDC party

Daar sprak ik de oprichter en CEO Aaron Hillegass en bleek dat Big Nerd Ranch net de grote sprong over de Atlantische Oceaan had gemaakt om een met Atlanta vergelijkbaar trainingscentrum op te zetten in Amsterdam. Een idee dat was ontstaan na een bezoek van Aaron aan een bijeenkomst van Appsterdam in, hoe kan het ook anders, Amsterdam. De meeste trainingen worden gegeven op een mooie locatie op de Veluwe, maar ook andere landen en in-house trainingen staan op de rol.

Big Nerd Ranch is met de groeiende belangstelling voor Apple’s ontwikkelplatform Xcode een welkome aanvulling in Nederland. Een club die er zelfs in geslaagd is om het hart van alltime Apple basher Paul Thurrott sneller te laten kloppen voor Apple!

Reageer op artikel:
Trainen bij Big Nerd Ranch in Nederland
Sluiten