SuperMeet voor Mac-video professionals, 9 september in Amsterdam

3 reacties

Nog een paar weken en dan stromen duizenden professionals uit de film-, tv- en nieuwe mediawereld Amsterdam binnen voor de International Broadcast Convention (IBC). Traditiegetrouw organiseert de Final Cut User Group tijdens de IBC een meeting in het Krasnapolsky hotel, maar dit jaar is er toch iets anders.

Of het te maken heeft met de koele reacties op Final Cut Pro X weten we niet, maaar feit is dat de meeting voorheen uitsluitend voor Final Cut Pro-gebruikers bedoeld was terwijl is er dit jaar ook aandacht voor Avid, Adobe Premiere en Autodesk.

De indeling van de dag, die duurt van 17 tot 23 u., is wel gelijk aan andere jaren. Naast een keur van presentaties door bedrijven en sprekers uit het veld is er een raffle waar voor duizenden euros aan prijzen worden verloot.

Early Bird-kaartjes zijn nog een paar uur te koop voor € 10,-. Daarna betaal je € 15,- per persoon.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Jan-David van Luipen

  ..Eindelijk gerechtigheid

 • Profielfoto
  iGert

  Na de introductie waren de reacties sterk verdeeld. Er ontbrak teveel aan de nieuwe Final Cut Pro X en zo zijn Adobe, AVID en Smoke volop in dat gat gesprongen om de gebruikers die echt toe waren aan een update te voorzien van nieuwe software. Zo zal Apple (hopelijk) aangemoedigd worden om hun nieuwe versie sterker en beter te ontwikkelen.

  De organisatoren van de Supermeet is dit na de introductie zeker niet ontgaan. Ze zijn naarstig op zoek gegaan naar een passende oplossing. Een tijd terug is daarom de Final Cut Pro User Group omgedoopt naar het CPUG Network. Die stap is ook niet meer dan logisch. We kunnen nu kiezen tussen mooie nieuwe tools van Apple, Adobe, Avid en Smoke (en nog veel meer). Zo behouden ze hun sponsoren en kunnen ze een mooier en gevarieerder programma presenteren.

  De nadruk bij de nieuwe Supermeet ligt niet meer op welke software je gebruikt voor het creëren van een verhaal, maar meer: hoe maak je een verhaal met jou NLE. Voor de Meetup met verschillende sprekers van alle merken kun je in de zaal kennis maken met nieuwe software, hardware, boeken en vooral: vrienden en collega’s met dezelfde interesse, onder het genot van een hapje en drankje.

  De sprekers tijdens de Supermeet hebben vaak een inspirerende demo klaar staan en aan het eind kun je even helemaal ongeremd los gaan in de Raffle. (Niet schrikken als er plotseling iemand schreeuwend……ehm, dat zie je wel op 9 September).

  Dit jaar is de vijfde Supermeet.

 • Profielfoto
  Tjerker

  Yup, altijd tof! Toch jammer dat Apple van de IBC verdwenen is… was toch wel tof om Phil Schiller e.a. tijdens een ProApps keynote te zien!