‘Steve Jobs stond open voor 7-inch iPad’

32 reacties

Terwijl het proces tussen Apple en Samsung over kopieergedrag en het schenden van patenten volop aan de gang is, komen steeds meer smeuïge details naar buiten die de bedrijven liever voor zichzelf hadden gehouden. Gisteren was Apple aan de beurt met een e-mail uit januari 2011, waarin vice president Eddy Cue het idee opwerpt om een 7-inch iPad te ontwikkelen.

Cue gelooft dat er wel degelijk een markt bestaat voor een iPad met een kleiner scherm dan de huidige 10-inch en probeert in de e-mail zijn collega’s ervan te overtuigen dat Apple de stap moet nemen. Hij kwam tot zijn conclusie na het lezen van een artikel over de Samsung Galaxy Tab en nadat hij het apparaatje zelf een tijdje op zak had.

Hoewel Steve Jobs twee jaar geleden tijdens een conference call met aandeelhouders liet weten dat hij geen heil zag in een 7-inch iPad, stelt Cue dat hij uiteindelijk toch openstond voor het idee. Deze plotselinge ommezwaai staat niet op zichzelf. In het verleden toonde Steve Jobs vaker flip-flop gedrag, al was het maar om de concurrentie op het verkeerde been te zetten.

De e-mail komt op een moment waarop iedereen zich afvraagt of Apple aankomend najaar een iPad mini zal introduceren. Volgens de geruchten bestaat daar geen twijfel over en zal Apple eindelijk het gat in de markt opvullen waar fabrikanten als Samsung tot dusver vrij spel hadden.

Reacties

32 reacties
 • Profielfoto
  maconly

  lijkt mij een verstandige zet goed voor de klanten ( waar kan ik hem bestellen ) en goed voor apple nog meer inkomsten.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Gelukkig, nu Steve ’t dus gewild zou hebben, kunnen we weer met een gerust hart gaan slapen…

 • Profielfoto
  Frododekoe

  Het zal denk ik gewoon de ipod toch vervangen. Mensen die geen iphone abbo kunnen betalen kopen een ipad mini/ grote ipod touch. Best kans op een groot succes. Wel balen voor Nintendo en Sony met hun psp en ds die hiermee moeilijk zullen kunnen concurreren.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik heb het al vaak gezegd: er is een groot aantal mensen die graag een 7″ iPad willen: jongeren die ‘m gebruiken voor social media, gamen etc, werkende mensen die graag zo’n iPad in hun binnenzak willen steken (dan moet hij wél daarin passen) zodat ze hem niet hoeven te “dragen”. Dat is een enorm voordeel. In het bedrijfsleven zal hij vooral gebruikt worden voor (onderweg) email lezen/schrijven/sturen, internet, adresboek en communiceren via social media. Als de prijs laag genoeg wordt, kan hij als instapmodel een enorme markt bedienen en inderdaad voor een groot deel de iPod touch vervangen. Maar die zal nooit helemaal verdwijnen denk ik.

 • Profielfoto
  bram91

  Ik snap het nog steeds niet. Je hebt een iPad en een iPod Touch.
  Waarom heeft Apple het nodig om een kleinere iPad te maken? De huidige iPad verkoopt ontzettend goed.

 • Profielfoto
  JanJansen

  Vreemd dat er vroeger altijd verhalen werden verspreid waarin te lezen viel dat Jobs absoluut en totaal geen heil in een 7″ zag want “te klein” in zijn optiek. Bewijst eens te meer dat Apple een bedrijf is (en altijd geweest) exact zo als alle anderen en puur geldbelust is.

  Zullen we dus maar eindelijk stoppen met dat aureooltje en al dat fanboy gedoe?

 • Profielfoto
  appievanr

  @JanJansen: Helemaal mee eens.

 • Profielfoto
  Renroelandt

  Simpel. Samsung leverd al heel lang een grotere duurdere tablet versie, en een goedkopere beperktere kleinere tablet. Nu kon je enkel kiezen in één formaat, met dezelfde kracht, hogere prijs voor sommige mensen met enkel een opslag en 3G optie. Nu kan je dus voor jezelf uitmaken wat je echt nodig hebt, een grote iPad met de volledige kracht of een kleinere iPad met toch ergens wel beperkingen lijkt me, anders gaan ze een domme toer op!:) Er zullen genoeg mensen zijn die geen €500,00 +/- kunnen of willen neerleggen voor een iPad, en nu dus goedkoper kunnen afzijn met een kleinere versie! Voor mij gaat het zeker geen optie zijn, mijn huidige iPad 3 vervangt nu volledig mijn computer gebruik, zoveel ik doe. Dit gaat dan enkel over mail gebruik, sociaal media websites. Bank zaken controleren, nieuws volgen… Dan heb je niet meer nodig dan een iPad.:)

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Vreemd dat er vroeger altijd verhalen werden verspreid waarin te lezen viel dat Jobs absoluut en totaal geen heil in een 7″ zag want “te klein” in zijn optiek. Bewijst eens te meer dat Apple een bedrijf is (en altijd geweest) exact zo als alle anderen en puur geldbelust is.

  Alsof dat de reden was dat hij er geen heil in zag. Apple is geen liefdadigheidsbedrijf. Veel producten worden met veel ‘guts’ op de markt gegooid, waarvan sommige lukken, andere mislukken. Steve had kennelijk een idee over of dit product zou lukken of niet. Tevens doe je net alsof elk bedrijf bezig is met enorm veel geld verdienen en dat dat hun doel is. Er zijn zat bedrijven die passie hebben voor hun producten en de winst gebruiken om daar verder mee te komen. Overigens vind ik Bill Gates ook zo’n figuur die echt passie had / heeft voor zijn vak. Microsoft doet erg veel werk, vooral in software-development, waar jij en ik veel profijt van hebben dagelijks. Hun consumentenproducten zijn niet altijd super, maar toch;). Net als dat Philips enorm bezig is met medische apparatuur. Erg goed werk, wat mij betreft, waar ze ook gewoon winst voor nodig hebben.

  Zullen we dus maar eindelijk stoppen met dat aureooltje en al dat fanboy gedoe?

  Waarom zit je dan op een Apple site, als dat je stoort? Je kan je account verwijderen hoor;)!

 • Profielfoto
  appievanr

  Steve stond er wel open voor. Maar Steve is er niet meer en de 7-inch iPad gaat er niet komen. Waarom? Gewoon om het feit dat er dan met de vinger naar ze gewezen wordt dat ze Copy Cats zijn van het merk Samsung.

 • Profielfoto
  iQuinten

  Ik wil die mini iPad:D

 • Profielfoto
  THX-1138

  Waarom zit je dan op een Apple site, als dat je stoort? Je kan je account verwijderen hoor;)!

  Nee, dat kan dus niet. Je kan je account niet verwijderen van deze site. Heb ik ook al twee keer om verzocht. Onmogelijk volgens OMT.

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  “bram91 op 04 augustus 2012
  Ik snap het nog steeds niet. Je hebt een iPad en een iPod Touch.
  Waarom heeft Apple het nodig om een kleinere iPad te maken? De huidige iPad verkoopt ontzettend goed.”

  Omdat smaken verschillen. Waarom heb je grote en kleine BMW’s?
  .
  Een 7″ iPad is nóg makkelijker mee te nemen dan de 10″, en je kan er toch meer mee dan met de iPhone (lekkerder browsen, filmpje kijken enz).
  .
  Waarom zouden ze er niet mee komen? Mensen die 10″ te groot vinden moeten nu wel voor het mindere (let op: mening) Android gaan terwijl ze misschien wel veel liever iOS gebruiken.

 • Profielfoto
  knekkie

  Een iPad om het gat op te vullen geen producten hebben tussen 249 en 349?
  Of vinden ze 7 of 8 ” echt iets bij dragen.

  Ik zie liever een grotere krachtigere iPad.

 • Profielfoto
  knekkie

  Maar idd als de keuze er is zien we na een jaar wel of die 7″ zon groot succes is als de stuurlui aan wal beloven.

 • Profielfoto
  1984

  Tevens doe je net alsof elk bedrijf bezig is met enorm veel geld verdienen en dat dat hun doel is. Er zijn zat bedrijven die passie hebben voor hun producten en de winst gebruiken om daar verder mee te komen.

  Ja die bedrijven/ banken weten het wel goed te verkopen, het heeft niets te maken met winstbelustheid. Hoe een …. vijftig keer zo duur werd.

 • Profielfoto
  mhoeve

  Toen ik de huidige iPad voor het eerst in het echt zag vond ik hem tegenvallen, qua formaat dan. Had meer op een A4-formaat apparaat gerekend. Nog steeds zou ik graag een iPad op A4 hebben i.p.v. kleiner.

 • Profielfoto
  appievanr

  Had meer op een A4-formaat apparaat gerekend. Nog steeds zou ik graag een iPad op A4 hebben i.p.v. kleiner.

  [email protected]

 • Profielfoto
  Xcode

  Vreemd dat er vroeger altijd verhalen werden verspreid waarin te lezen viel dat Jobs absoluut en totaal geen heil in een 7″ zag want “te klein” in zijn optiek. Bewijst eens te meer dat Apple een bedrijf is (en altijd geweest) exact zo als alle anderen en puur geldbelust is.

  Haha, dit is echt een van de meest achterlijke reacties die ik sinds tijden heb gelezen. Apple is een onderneming en dat zal het altijd blijven. Daarnaast waren – zoals ook in het bericht staat – de reacties van Steve Jobs er soms op gericht om de concurrentie op het verkeerde been te zetten.

 • Profielfoto
  DanielCGU

  Hoe wil je met een 7 inch apparaat de iPod Touch vervangen?
  Kan aan mij liggen maar ik en de meeste van mijn vrienden hebben geen broekzakken waar een 7 inch apparaat inpast… Het kan zijn dat ze hiermee de wat minder met geldsmijtende zakenmensen aan willen spreken maar als vervanging van de iTouch voor jongeren zie ik dit alleen maar floppen;)

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Beetje onzinnige opmerking weer, dat gezeur over ‘fanboys’. Laten we eerlijk zijn: de doelstelling van Apple als bedrijf is geld verdienen, hoe zeer sommigen het merk ook idealiseren. Dat je als bedrijf dan fans hebt, moet gewoon samen kunnen gaan hoor.

  Waarom zit je dan op een Apple site, als dat je stoort? Je kan je account verwijderen hoor;)!

  Nee, dat kan dus niet. Je kan je account niet verwijderen van deze site. Heb ik ook al twee keer om verzocht. Onmogelijk volgens OMT.

  Dan vraag ik me af waarom je hier nog steeds post? Waarschijnlijk alleen om nog een beetje te zeuren, als ik je eerste post zo eens lees…

 • Profielfoto
  klonic

  Ik denk dat het ‘flip-flop’ gedrag een typische eigenschap is van een goede leider die constant de voor en nadelen aan het afwegen is. Het bewijst dat iemand nadenkt over keuzes en open staat voor argumenten en dus bedreid is zn mening te herzien (ook al zou dat ‘zwak’ kunnen overkomen).

 • Profielfoto
  Knalmac

  Ik zou het jammer vinden dat de ipad mini dan de ipod touch zou vervangen…
  Ik heb zelf een ipod touch en vind hem prima (al was een niet zo snel krassende achterkant fijner geweest)
  Ik kan hem lekker in de zak stoppen of eigenlijk om het kort te houden: het is een dunnere versie van de iphone die niet kan bellen..
  Dus hopelijk komt er gewoon een nieuwe generatie ipod touch!

 • Profielfoto
  Slinger48

  Ik denk dat de ipad wifi only de ipad mini wordt.

  Apple zal het wel te vroeg vinden om de ipod touch te laten verdwijnen.

 • Profielfoto
  THX-1138

  @Cenobyte Gefeliciteerd! Je bent de eerste die hapt!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Wat een gezeur over wel of niet geldbelust zijn van Apple. ELK bedrijf is er op gericht zoveel mogelijk producten te verkopen en zoveel mogelijk winst te maken. Dus ook Apple. En Apple kan ook alleen maar succesvol zijn als het commercieel goed draait. Waarom de meesten hier zo van Apple houden, is omdat Apple producten maakt die hoog van kwaliteit zijn, die trendsettend zijn en bijzonder gebruikelijksvriendelijk. Eigenlijk het meest gebruiksvriendelijk van alle merken op dit gebied. En de producten zien er ook nog eens erg mooi uit. Welke producten wel of niet in productie worden genomen bepaalt de marketingafdeling van het bedrijf zelf. Als ze denken dat er een markt is voor een bepaald product, dan wordt het uitgebracht. Natuurlijk verschillen de meningen binnen het bedrijf. Zo zag Steve Jobs tien jaar geleden niks in een MP3 speler. Hij liet zich toch overhalen en uiteindelijk werd de iPod en in het verlengde daarvan de iPhone en de iPad het meest succesvolle en meest verkochte product dat Apple heeft gemaakt. Wat is er mis aan als Apple een 7″ iPad uit zou brengen. Daar is een forse markt voor. Voor mijn part brengen ze de iPad in drie formaten uit of nog meer. Waarom niet? De MacBook is er ook in vier schermformaten en elke gebruiker heeft zijn eigen favoriet. Een 7″ iPad dat relatief laag is geprijsd zou de concurrentie wegvagen!

 • Profielfoto
  maconly

  Steve stond er wel open voor. Maar Steve is er niet meer en de 7-inch iPad gaat er niet komen. Waarom? Gewoon om het feit dat er dan met de vinger naar ze gewezen wordt dat ze Copy Cats zijn van het merk Samsung.

  Apple is gewoon zakelijk eerst de dure spullen verkopen en dan pas de spullen die minder op leveren.

  Copy cats ? Apple is meesterlijk in ontwerpen produceren en zaken doen .

 • Profielfoto
  JanJansen

  Haha, dit is echt een van de meest achterlijke reacties die ik sinds tijden heb gelezen. Apple is een onderneming en dat zal het altijd blijven. Daarnaast waren – zoals ook in het bericht staat – de reacties van Steve Jobs er soms op gericht om de concurrentie op het verkeerde been te zetten.

  Lezen is duidelijk niet jouw sterkste kant!

 • Profielfoto
  lekiam97

  @MacAanZee

  Correctie, de MacBook is nog maar in 3 formaten (11, 13 en 15″) te verkrijgen.
  De 17″
  Is er bij de introductie van de Retina MBP uitgegaan.

 • Profielfoto
  appievanr

  Copy cats ? Apple is meesterlijk in ontwerpen produceren en zaken doen .

  Bedoel ook niet dat Apple de Copy Cat is. Als ze nu met het 7-inch model gaan komen gaat Samsung met de vinger wijzen en zullen ze alle rechtszaken die ze zelf tegen Samsung aangespannen hebben geheid verliezen, en Apple past nu wel op. Dat bedoel ik er dus mee! Meesterlijk in ontwerp ben ik met je eens. Maar, of ze dan op de kwaliteit letten is wat anders. Er sluipen soms door alléén maar meesterlijk op het ontwerp te letten kleine dingetjes in waarvan ik denk dat het soms wel even anders kan qua kwaliteit en duurzaamheid. Dat hebben we met meerdere apparaten van Apple wel gezien.

  Produceren en zaken doen weet ik niets van bij Apple. Maar ik denk maar zo! Een mooie gedekte tafel tot in de puntjes verzorgd, zegt ook niets over de kwaliteit van het eten. Dat zijn ook soms dingetjes die bij Apple mis lopen.

 • Profielfoto
  Stijntje90

  nice

 • Profielfoto
  Italdesign

  De enige reden is de Google Nexus en Kindle Fire. Die vliegen de winkels uit. Bij de serieuze testers lees je al dat de Nexus echt goed is, dat wordt ook mijn volgende apparaat, kost ook maar 199 drollah.