Statenweg
Statenweg Nieuws 4 augustus 2012

‘Steve Jobs stond open voor 7-inch iPad’

Terwijl het proces tussen Apple en Samsung over kopieergedrag en het schenden van patenten volop aan de gang is, komen steeds meer smeuïge details naar buiten die de bedrijven liever voor zichzelf hadden gehouden. Gisteren was Apple aan de beurt met een e-mail uit januari 2011, waarin vice president Eddy Cue het idee opwerpt om een 7-inch iPad te ontwikkelen.

Cue gelooft dat er wel degelijk een markt bestaat voor een iPad met een kleiner scherm dan de huidige 10-inch en probeert in de e-mail zijn collega’s ervan te overtuigen dat Apple de stap moet nemen. Hij kwam tot zijn conclusie na het lezen van een artikel over de Samsung Galaxy Tab en nadat hij het apparaatje zelf een tijdje op zak had.

Hoewel Steve Jobs twee jaar geleden tijdens een conference call met aandeelhouders liet weten dat hij geen heil zag in een 7-inch iPad, stelt Cue dat hij uiteindelijk toch openstond voor het idee. Deze plotselinge ommezwaai staat niet op zichzelf. In het verleden toonde Steve Jobs vaker flip-flop gedrag, al was het maar om de concurrentie op het verkeerde been te zetten.

De e-mail komt op een moment waarop iedereen zich afvraagt of Apple aankomend najaar een iPad mini zal introduceren. Volgens de geruchten bestaat daar geen twijfel over en zal Apple eindelijk het gat in de markt opvullen waar fabrikanten als Samsung tot dusver vrij spel hadden.

Reageer op artikel:
‘Steve Jobs stond open voor 7-inch iPad’
Sluiten