Cyrille Klaassen
Cyrille Klaassen Nieuws 28 augustus 2012

Spotify geeft iOS app flinke update

Spotify heeft vandaag haar iOS app een flinke update gegeven. Naast de nodige verbeteringen aan de software introduceert het met de update ook enkele handige nieuwe features. Spotify belooft volgens Cult of Mac bovendien dat het inloggen op de iPhone vriendelijker is geworden. Ook het scherm met instellingen is in de nieuwste versie op de schop gegaan. Maar dat is nog niet alles!

Heb je bijvoorbeeld een enorme verzameling afspeellijsten op je Spotify-account staan en kun je je favoriete liedjes op je iPad daardoor steeds maar moeilijk terugvinden? Dat is nu verleden tijd. Bij de update is er namelijk een reuze handige sorteerfunctie toegevoegd. Met de sorteerfunctie is het mogelijk om je afspeellijsten te sorteren op bijvoorbeeld album, track of artiest. Wereldschokkend? Nee, maar daardoor niet minder handig. Overigens vind je de sorteerfunctie vooralsnog alleen op de iPad app terug, iPhone-gebruikers moeten nog even geduld hebben.

Ook nieuw voor iPad-gebruikers is de vrienden-zoek-functie. Hiermee is het vanaf vandaag ook mogelijk te controleren naar wat voor muziek je vrienden op ieder moment van de dag luisteren.

Op de iPhone valt na het updaten meteen het nieuwe inlogscherm op, dat vergelijkbaar is met dat zoals we dat van de iPad kennen. Ook een bekend gezicht zijn de albumcovers die bij het inloggen de achtergrond sieren.

Voor beide apps geldt tot slot dat de laadtijd van de Radio aanzienlijk verkort is en het instellingenscherm veel handiger werkt. De instellingen zijn nu namelijk opgedeeld in verschillende categorieën en daardoor logischer en toegankelijker. Snel downloaden dus!

Reageer op artikel:
Spotify geeft iOS app flinke update
Sluiten