Spotify geeft iOS app flinke update

11 reacties

Spotify heeft vandaag haar iOS app een flinke update gegeven. Naast de nodige verbeteringen aan de software introduceert het met de update ook enkele handige nieuwe features. Spotify belooft volgens Cult of Mac bovendien dat het inloggen op de iPhone vriendelijker is geworden. Ook het scherm met instellingen is in de nieuwste versie op de schop gegaan. Maar dat is nog niet alles!

Heb je bijvoorbeeld een enorme verzameling afspeellijsten op je Spotify-account staan en kun je je favoriete liedjes op je iPad daardoor steeds maar moeilijk terugvinden? Dat is nu verleden tijd. Bij de update is er namelijk een reuze handige sorteerfunctie toegevoegd. Met de sorteerfunctie is het mogelijk om je afspeellijsten te sorteren op bijvoorbeeld album, track of artiest. Wereldschokkend? Nee, maar daardoor niet minder handig. Overigens vind je de sorteerfunctie vooralsnog alleen op de iPad app terug, iPhone-gebruikers moeten nog even geduld hebben.

Ook nieuw voor iPad-gebruikers is de vrienden-zoek-functie. Hiermee is het vanaf vandaag ook mogelijk te controleren naar wat voor muziek je vrienden op ieder moment van de dag luisteren.

Op de iPhone valt na het updaten meteen het nieuwe inlogscherm op, dat vergelijkbaar is met dat zoals we dat van de iPad kennen. Ook een bekend gezicht zijn de albumcovers die bij het inloggen de achtergrond sieren.

Voor beide apps geldt tot slot dat de laadtijd van de Radio aanzienlijk verkort is en het instellingenscherm veel handiger werkt. De instellingen zijn nu namelijk opgedeeld in verschillende categorieën en daardoor logischer en toegankelijker. Snel downloaden dus!

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Kdingo

  Wel leuk hoor die app update dingetjes; maar nieuws? Niet echt.

  Zo begint OMT een beetje op iPhoneclub te lijken, jammer… (niet dat ik iets tegen iPC heb hoor maar ik kom naar OMT voor de hoge kwaliteit nieuwsitems)

  Dus maak hier alsjeblieft geen gewoonte van!

 • Profielfoto
  joeperrr

  Ben erg blij met deze update. Gebruik spotify erg veel en de app wordt steeds beter.

 • Profielfoto
  Arthur345

  gwbruik de app nooit omdat je ervoor moet dokken

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Gebruik Spotify niet meer ondanks dat ik een premium account heb gekocht.

 • Profielfoto
  Afroman

  gwbruik de app nooit omdat je ervoor moet dokken

  Ja boeie? De service die je krijgt is geniaal. En een beetje betalen voor muziek kan nooit kwaad.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik heb zelf genoeg muziek. En de meeste staat niet in Spotify of iTunes Store

 • Profielfoto
  R-Y

  @Afroman: Wil niet aanvallen, maar wat is de toegevoegde service als je bijvoorbeeld het vergelijkt met Grooveshark ? Natuurlijk is Grooveshark geen app, maar dat terzijde.

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Ik vind het geweldig. Als je eenmaal een abbonement hebt (ik heb gratis premium via KPN:) ) kun je gewoon alles in offline modus zetten.

  En dat zonder iets extra’s te hoeven betalen.

  Ook op de Mac werkt het perfect!

 • Profielfoto
  Harley

  Alweer een update? eergisteren ook al.

 • Profielfoto
  HarmH

  Should be nice to use airplay and select
  multiple airplay devices lile iTuned does, thats a true upgrade

 • Profielfoto
  Robin Peek

  Ik hoop dat we de update, wat betreft het sorteren van afspeellijsten, ook snel op de iPhone kunnen verwelkomen. Die functie mis ik namelijk al zo lang ik Spotify gebruik (nu zo’n anderhalf jaar). Verder is het, naar mijn mening, echt een top service en de applicatie wordt steeds gebruik vriendelijker en mooier.