Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 22 augustus 2012

Sound Forge Pro komt naar de Mac

Sony’s professionele audio-applicatie Sound Forge Pro zal ook uitkomen op de Mac. Sony heeft dit vandaag bekend gemaakt op de website FinallyOnTheMac.com met een filmpje. Op die site verschenen in de afgelopen maanden al hints naar dit nieuws.

Sound Forge is een pakket om audio mee te mixen en bewerken. Het richt zich zowel op singer/songwriters als DJ’s. Met het uitbrengen van het programma voor de Mac gaat Sony direct de concurrentie aan met programma’s als Pro Tools, Ableton Live en Cubase. Waar Sound Forge het van Logic kan winnen valt niet op te maken uit de video. Wel belooft Sony dat de interface volledig vernieuwd is om goed aan te sluiten bij Mac-gebruikers.

Uit de geplaatste video valt verder weinig nieuws te halen. Zo is niet bekend wanneer het pakket uit komt en wat het gaat kosten. Wel doet de video vermoeden dat Sony’s voornemen om Sound Forge uit te brengen voor de Mac groots nieuws is. Helaas zijn er momenteel weinig audio-experts actief in de OMT-redactie om dit te bevestigen of ontkrachten.

Daarom roepen we jouw hulp in. Ben jij een professionele muzikant, DJ, audio-editor of anderszins expert? Laat dan in een reactie weten of de vlag uit mag op OMT HQ voor dit nieuws of dat we snel weer over mogen gaan op de waan van de dag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sound Forge Pro komt naar de Mac
Sluiten