Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 9 augustus 2012

Siri krijgt een frenemy van Google

Siri krijgt binnenkort bezoek van een vriendin uit het bij Cupertino gelegen Mountain View. Daar heeft Google aangekondigd een nieuwe iOS Google search-app uit te brengen met een damesstem die je verstaat, tegen je praat en voor je zoekt.

In de huidige Google Search-app is het al mogelijk om zoektermen uit te spreken in plaats van in te typen. In de nieuwe versie is het echter mogelijk om vragen te stellen, net als bij Siri. De app reageert vervolgens ook met spraak en laat een lijst met resultaten zien, net als bij Siri. Antwoorden houden rekening met je locatie, dus als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een winkel of restaurant worden resultaten bij jou in de buurt getoond, net als… precies.

De Google Search app kan dus niets dat Siri niet kan. Toch zal het een welkome aanvulling op het springboard zijn. Er is immers geen enkel bedrijf beter in zoeken en vinden van informatie dan Google. Siri maakt gebruik van meerdere externe zoekdiensten en is daarom afhankelijk van anderen voor resultaten.

De naam van deze nieuwe frenemy van Siri is nog niet bekend. Ook is niet duidelijk ze, in tegenstelling tot haar buurvrouw uit Cupertino, wél de Nederlandse taal machtig is. Het is überhaupt afwachten of Apple de nieuwe Google Search-app wel goed zal keuren aangezien de functionaliteit ervan nogal lijkt op die van Siri. Daarbij botert het al langer niet zo tussen Cupertino en Mountain View… we wachten af.

Reageer op artikel:
Siri krijgt een frenemy van Google
Sluiten