Sharp maakt scherm nieuwe iPhone

14 reacties

Bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers heeft CEO Takashi Okuda van Sharp vandaag verklapt dat zijn bedrijf schermen gaat leveren voor de volgende generatie iPhone. Dat meldt Reuters. In augustus wordt de eerste batch beeldschermen geleverd.

Okuda heeft geen technische kenmerken van de beeldschermen genoemd maar algemeen wordt aangenomen dat het om een groter scherm van 4 inch gaat met in-cell-technologie. Deze techniek heeft Sharp samen met LG en Japan Display ontwikkeld en zorgt voor dunnere en kleurrijkere schermen.

Het is ongebruikelijk dat een toeleverancier van Apple zich publiekelijk uitlaat over leveringen. Toch is er een logische reden dat Sharp de traditie van geheimhouding heeft doorbroken. Het bedrijf maakte slechte kwartaalcijfers bekend en moet voor het eerst sinds 1950 een ontslagronde doorvoeren. Een grote levering aan Apple kan in zo’n geval aandeelhouders geruststellen.

Volgens Reuters zal de volgende iPhone in oktober te koop zijn. Dat is later dan eerdere berichten voorspelden. Daar werd nog uit gegaan van 21 september als datum waarop de verkoop start. Over de datum waarop de nieuwe iPhone onthuld wordt lijkt wel overeenstemming te bestaan. Ook Reuters denkt dat het op 12 september gaat gebeuren.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Balloobear

  Het maakt toch ook niet uit wanneer de nieuwe iPhone te koop zal zijn. Is het eerder, dan is het mooi mee genomen en anders nog even geduld wat niet altijd meevalt voor sommige!

 • Profielfoto
  Smon

  Ik ben eigenlijk meer benieuwd naar wat voor nieuwe functionaliteit de zesde generatie iPhone (‘iPhone 5’) krijgt. We weten eigenlijk nog maar weinig over de zesde generatie: alles dat is uitgelekt is het design (en daarmee het 4-inch display). 4G LTE lijkt gegeven vanwege de aanhoudende geruchten en omdat de iPad ook al 4G LTE ondersteunt.
  Maar wat verder? Mogelijk NFC, maar dit is nog helemaal niet zeker. We weten ook nog helemaal niks over de camera. Gaan we richting de 12 megapixels? Of gaat Apple meer investeren in de lenzen en sensoren? Of houden we gewoon dezelfde camera? En hoe ver kan je gaan qua camera kwaliteit als de geructen kloppen dat de nieuwe iPhone 7,4 (!) mm dun is?

  Welke chip zal de ‘iPhone 5’ krijgen? Een kleinere, energie zuinigere A5 chip? Een zuinigere A5X chip? Of een splinternieuwe A6 chip? Komt FaceTime HD eindelijk naar iOS (de Mac heeft het al)? En wat gaat er gebeuren met de battery life?

  Wat gaat er gebeuren met de software (Apple heeft voor elk nieuw iPhone model altijd wel nieuwe, specifieke software). En tot slot: wat wordt de killer feature? Iets waarover nog niks is bericht? Of gaan ze het 4-inch display gewoon als killer feature adverteren? En zijn de speakers beter (zie de nieuwe speaker grill in gelekte designs)?

  Het design van de ‘iPhone 5’ (zesde generatie iPhone) is ontzettend veel gelekt, en daardoor weten we dat er een groter scherm in komt, het apparaat dunner is en dat de dock connector kleiner wordt… maar verder weten we nog helemaal niks qua nieuwe functionaliteit!

 • Profielfoto
  Martink

  Dus aan deze post te zien blijkt de foto’s toch niet de nieuwe iPhone te zijn? want die heeft geen 4-inch scherm?

 • Profielfoto
  Smon

  Dus aan deze post te zien blijkt de foto\’s toch niet de nieuwe iPhone te zijn? want die heeft geen 4-inch scherm?

  Die gelekte voorkanten van de ‘iPhone 5’ bieden wel ruimte aan een 4-inch scherm.

 • Profielfoto
  BartFolkers

  Gaan de die ‘iPhone 5’ niet gewoon de ‘nieuwe’ iPhone noemen net als de iPad?

 • Profielfoto
  Tjaarsveld

  Het enige dat ik hoop is dat de oudere iPhones 3GS 4 4s
  Nog wel big ondersteund worden met alle apps

 • Profielfoto
  INCTRL

  Gaan de die \’iPhone 5\’ niet gewoon de \’nieuwe\’ iPhone noemen net als de iPad?

  The never ending story gaat het misschien wel heten.

 • Profielfoto
  BartFolkers

  @INCTRL

  Haha we zullen zien XD

 • Profielfoto
  Verwijderen

  WiFi syncen is echt K
  Blijft hangen of kan MacBook niet vinden,…
  Laat Apple eerst eens iets doen aan het geen ze al hebben. Waardeloze s*** die ze verkopen.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  En dan ga je toch maar weer het snoertje aansluiten…..
  Vraagt ie, wil je de apps die je hebt gekocht op je computer zetten. Zeg ik nee.
  En wat gaat hij doen na het backuppen,…. de apps op mijn computer zetten.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ik denk dat de volgende smartphone een Samsung wordt

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ik moet mijn iPhone 4s ’s morgens eerst helemaal uitzetten en weer aanzetten, anders krijg ik geen internet. Terwijl bovenin wel een 3G teken staat en er 3 of meer balkjes staan. Maar internet…… niets!!! (dus uitzetten, en dan gaat het wel…) Zal wel een software bug zijn.
  Ik dacht de 4s te kopen omdat hij snel zou schakelen tussen netwerken,….. niet dus. Grote tegenvaller.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Zeg Swiftly, zo kan ie wel weer hè, die discussie met jezelf! Uurtje eerder naar bed misschien? Dan sta je minder chagrijnig op en begrijp je je apparaten beter. Misschien heb je wel een mood sensor op Siri zitten, die je internet afsluit als ze het zat wordt:)
  En als er écht wat is: naar Apple dealer of provider bellen. Niet Apple overal de schuld van geven:)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  En hoe bedoel je ‘snel schakelen tussen netwerken’? Natuurlijk doet de 4S dat. Dat doet elke iPhone. Razendsnel!