Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 16 augustus 2012

Samsung/Apple-rechter: “praat met elkaar”

De rechtszaak tussen Apple en Samsung in San Jose, California gaat langzaam maar zeker richter een oordeel van de jury. In een laatste poging om de twee partijen buiten de rechtszaal om tot elkaar te laten komen heeft rechter Lucy Koh CEO’s Tim Cook en Kwon Oh-hyun opgeroepen om nog één keer met elkaar te praten.

Volgens Koh lopen beide partijen een groot risico als het tot een oordeel van de rechtbank moet komen. Daarbij merkte ze op dat de boodschap inmiddels aangekomen is als het Apple en Samsung er vooral om te doen was de wereld te laten zien hoe sterk hun intellectueel eigendom is. Ze sloot af met: “it’s time for peace”.

De juridische teams van Samsung en Apple hebben inmiddels besloten om in te gaan op het verzoek van rechter Koh. De CEO’s van de bedrijven zullen binnenkort nog één keer met elkaar bellen. Of dat veel uithaalt valt te betwijfelen. Een eerdere ontmoeting tussen de twee liep op niets uit.

Toch gloort er nog een sprankje hoop. Sinds het laatste topoverleg is er een nieuwe CEO aangetreden bij Samsung, die volgens kenners meer ‘Apple-vriendelijk’ zou zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung/Apple-rechter: “praat met elkaar”
Sluiten