Rechter teleurgesteld in Samsung en Apple

9 reacties

Vandaag gaat de derde week in van de zaak tussen Apple en Samsung voor de rechtbank van San Jose, California. Gisteren heeft rechter Lucy Koh beide partijen laten weten niet blij te zijn met de gang van zaken. Zowel Samsung als Apple zouden niet productief samenwerken aan het orde scheppen in de zee aan aanklachten en bewijsmateriaal waar de jury een oordeel over moet vellen.

Rechter Koh verplichtte Apple en Samsung eerder om de enorme hoeveelheid documenten die als bewijsmateriaal moeten dienen terug te brengen tot een behapbare hoeveelheid instructies voor de jury. Hiervoor moesten beide partijen met elkaar aan tafel. Vrijdag klaagde Apple bij de rechter dat er geen vooruitgang geboekt werd omdat Samsung niet mee wilde werken. Kort daarop beweerde de Koreanen het tegenovergestelde.

In een brief aan de juridische teams van Apple en Samsung maakte Koh zondag duidelijk teleurgesteld te zijn in het gebrek aan progressie en verordineerde ze beide partijen om te komen praten. Ook verplichtte ze de bedrijven vandaag om uiterlijk 08 u. lokale tijd (17 u. Nederlandse tijd) met resultaat te komen.

The Court is disappointed by the parties’ respective reports regarding their meet and confer efforts on final jury instructions. Lead trial counsel shall meet and confer in person today and file joint and disputed final jury instructions by Monday, August 13, 2012 at 8 a.m.

De juryleden krijgen een pakket aan instructies om tot een oordeel te kunnen komen. Vorige week presenteerde Apple en Samsung zo’n pakket, voorzien van 361 pagina’s met instructies waar ze het onderling niet over eens waren. Daarop besloot de rechter om beide partijen te verplichten deze hoeveelheid in onderling overleg terug te brengen.

Het herziene pakket aan instructies wordt deze week door de rechter bestudeerd en pas volgende week aan de jury overhandigd. Aan de hand daarvan kunnen de juryleden bepalen welke aanklachten gegrond zijn. Apple beschuldigt Samsung van het schenden van ontwerppatenten door de hardware en software van de iPad en iPhone na te maken. Samsung beschuldigt Apple van het niet willen meewerken aan onderhandelingen over het gebruik van een patent op 3G-technieken.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  MB12

  Amerikanen ook met hun jury :S

 • Profielfoto
  iPredict

  Ja beste Samsung, want geld vragen voor de hele iPhone ipv alleen de 3G chip is helaas alles behalve realistisch. Geen wonder dat Apple daar niet in meewerkt.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Om de tafel ? Om de tafel? Je gaat toch niet voor niks naar de rechter omdat je het niet eens met elkaar bent of met elkaar kan worden?!

 • Profielfoto
  iekozz

  Ja beste Samsung, want geld vragen voor de hele iPhone ipv alleen de 3G chip is helaas alles behalve realistisch. Geen wonder dat Apple daar niet in meewerkt.

  Ja beste Apple, want $30 per telefoon en $40 per tablet vragen is zo lekker realistisch.

  Apple en Samsung zijn beide prima bedrijven en produceren beide een hoop leuke dingen, maar echt die rechtszaken moeten een keer stoppen.

  Ja, samsung heeft wel wat dingen gekopieerd vroeger (niet meer met de nieuwe Galaxy S III) maar omgekeerd doet Apple weer alsof het de onschuld zelf is met de 3g patenten. Kom op zeg, neem gewoon eens een licentie i.p.v alles maar aan teklagen als je het niet zint.

 • Profielfoto
  BDM STUDIOS

  @iekozz NUFF SAID!!!

 • Profielfoto
  blurryMotions

  Of ze even samen kunnen afspreken hoe ze oorlog kunnen voeren… Mooie rechter. Moet het voor de jury simpeler, of begrijpt hij het zelf niet helemaal?
  Kregen ze niet ook slechts 24 uur de tijd om hun zaak te bepleiten?
  Het gaat ook maar om miniscule bedragen.
  De rijdende rechter trekt nog meer tijd uit voor een overhangende boom…

 • Profielfoto
  Hermanko

  Het is toch duidelijk dat Apple aan Samsung “inspiratie” geeft om bijna dezelfde spullen te maken. Samsung maakt veel onderdelen voor Apple. Zoals dat ooit gebeurde voor M$ Windows. Dat Apple zich nu fel verdedigt is een wijze les die destijds is geleerd.

 • Profielfoto
  FreBo

  Ze zouden beter beiden zwijgen. zowel Apple als Samsung halen de inspiratie op een ander. Dit is met alles zo en niet alleen gsm en tablet of pc. Zo kan de oorlog blijven duren.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Als ze zo deden in de auto industrie (hee, dat lijkt mijn eigen ontworpen koplamp wel!) zat iedereen op de fiets of brommer want dan werden alle auto’s uit de ‘schappen’ verwijderd…
  Ik snap dat je je ontwerp wilt beschermen, maar het is allemaal zo triviaal want hoeveel vormen kun je nou eenmaal maken voor een handelbare smartphone of tablet?
  Het is overigens de schuld van het patent systeem dat totaal niet meer op de juiste en oorspronkelijke manier wordt gebruikt want je kunt daar in Amerika alles wat los en vast zit patenteren. En zo is de patent troll ontstaan:
  kleine pesterige bedrijfjes die zelf niets maken en alleen maar patenten opkopen om andere geld af te troggelen.