Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 22 augustus 2012

Providers en resellers bereiden zich voor op 12 september

Officieel is er nog niets bekend, maar afgaand op steeds sterker wordende geruchten wordt de nieuwe iPhone waarschijnlijk op 12 september onthuld, vergezeld van een kleine iPad. OMT is al begonnen met de voorbereidingen voor een live-verslag van deze dag en wij zijn niet de enige.

In de afgelopen dagen zijn een aantal berichten naar buiten gekomen waaruit blijkt dat zowel telecomproviders als Apple Premium Resellers zich opmaken voor de uitkomst van een nieuwe iPhone en iPad in september. Zo kondigde het Duitse Debitel aan dat de ‘neue generation’ iPhone in september verwacht wordt en mag het personeel van Verizon niet op vakantie rond 21 september. APR’s zouden ondertussen van Apple de opdracht gekregen hebben om vóór 12 september ruimte vrij te maken voor de iPad.

De Duitse telecom provider Mobilecom Debitel heeft deze week online aangekondigd de volgende generatie iPhone in september te verwachten. Deze directe verwijzing naar de nieuwe iPhone is inmiddels weer van de website gehaald en vervangen voor een meer generieke beschrijving. Het is echter niet duidelijk op Debitel zich baseert op eigen kennis of afgaat op bovengenoemde geruchten.

Een sterkere aanwijzing voor de uitkomst van de nieuwe iPhone in september komt van TechCrunch. Die site meldt dat de Amerikaanse telecom provider Verizon zijn personeel niet op vakantie of met verlof laat gaan van 21 tot en met 30 september. In die periode zou het bedrijf al zijn mensen nodig hebben om de enorme vraag naar de nieuwe iPhone aan te kunnen. Dit komt overeen met eerdere geruchten waarin 21 september werd aangewezen als de startdatum voor de verkoop van het toestel in de V.S..

Tot slot meldt MacRumors dat Premium Resellers in Europa de opdracht hebben gekregen van Apple om meer display-ruimte in te ruimen voor de iPad. De voornaamste reden zou de scheve verhouding zijn tussen de hoeveelheid winst die de iPad oplevert en de ruimte die het apparaat krijgt in de winkel. Opvallend is de deadline die Apple gesteld zou hebben: 12 september. Dit zou een aanwijzing kunnen zijn dat op die dag de langverwachte iPad mini uitkomt. In dat geval doet de deadline vermoeden dat het apparaat direct beschikbaar zal zijn in Apple Stores en APR’s.

Staat 12 september al geblockt in jouw agenda?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Providers en resellers bereiden zich voor op 12 september
Sluiten