Providers en resellers bereiden zich voor op 12 september

30 reacties

Officieel is er nog niets bekend, maar afgaand op steeds sterker wordende geruchten wordt de nieuwe iPhone waarschijnlijk op 12 september onthuld, vergezeld van een kleine iPad. OMT is al begonnen met de voorbereidingen voor een live-verslag van deze dag en wij zijn niet de enige.

In de afgelopen dagen zijn een aantal berichten naar buiten gekomen waaruit blijkt dat zowel telecomproviders als Apple Premium Resellers zich opmaken voor de uitkomst van een nieuwe iPhone en iPad in september. Zo kondigde het Duitse Debitel aan dat de ‘neue generation’ iPhone in september verwacht wordt en mag het personeel van Verizon niet op vakantie rond 21 september. APR’s zouden ondertussen van Apple de opdracht gekregen hebben om vóór 12 september ruimte vrij te maken voor de iPad.

De Duitse telecom provider Mobilecom Debitel heeft deze week online aangekondigd de volgende generatie iPhone in september te verwachten. Deze directe verwijzing naar de nieuwe iPhone is inmiddels weer van de website gehaald en vervangen voor een meer generieke beschrijving. Het is echter niet duidelijk op Debitel zich baseert op eigen kennis of afgaat op bovengenoemde geruchten.

Een sterkere aanwijzing voor de uitkomst van de nieuwe iPhone in september komt van TechCrunch. Die site meldt dat de Amerikaanse telecom provider Verizon zijn personeel niet op vakantie of met verlof laat gaan van 21 tot en met 30 september. In die periode zou het bedrijf al zijn mensen nodig hebben om de enorme vraag naar de nieuwe iPhone aan te kunnen. Dit komt overeen met eerdere geruchten waarin 21 september werd aangewezen als de startdatum voor de verkoop van het toestel in de V.S..

Tot slot meldt MacRumors dat Premium Resellers in Europa de opdracht hebben gekregen van Apple om meer display-ruimte in te ruimen voor de iPad. De voornaamste reden zou de scheve verhouding zijn tussen de hoeveelheid winst die de iPad oplevert en de ruimte die het apparaat krijgt in de winkel. Opvallend is de deadline die Apple gesteld zou hebben: 12 september. Dit zou een aanwijzing kunnen zijn dat op die dag de langverwachte iPad mini uitkomt. In dat geval doet de deadline vermoeden dat het apparaat direct beschikbaar zal zijn in Apple Stores en APR’s.

Staat 12 september al geblockt in jouw agenda?

Reacties

30 reacties
 • Profielfoto
  alli232343

  Jep dan zit ik OMT Live te kijken

 • Profielfoto
  Martink

  Alweer een kleinere iPad, dit is al de 3e jaar dat die verwacht wordt. Ben benieuwd:)

 • Profielfoto
  bram91

  Aankondiging op de verkiezings avond.. hmm.. stom gepland van Apple;-)

 • Profielfoto
  ququlequ

  Ik ben bang dat ik de komende twee jaar weer vast zit aan een abbo. Wordt na 4 jaar wel een beetje beu van mn 3G, goedkoop was het wel.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Eerst naar het Stembureau en dan langs iCentre!

 • Profielfoto
  mslik

  Ik ga eerst langs de AppleStore en dan naar het stembureau. Alhoewel ik wel twijfel of ik uberhaupt naar het stembureau ga:(

 • Profielfoto
  flotje1

  Nooooh heb net een 4s gekocht

 • Profielfoto
  janbergstra

  Ze houden bij Apple écht geen rekening met de verkiezingen op die dag he;)

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Apple houd er geen rekening mee dat er in Nederland gestemd word denk ik.

 • Profielfoto
  sunapple

  Kom maar op, het geld ligt klaar voor mijn eerste iPhone:lol:

 • Profielfoto
  DanielCGU

  Nee want als ze dat zouden doen zouden ze niks kunnen presenteren aangezien er meer dan 300 landen hebben die elke dag wel een feest/stem/herdenkdag hebben…

 • Profielfoto
  Kameleon

  Ik denk dat ze beter een stembureau neer kunnen zetten naast alle Apple winkels; grotere opkomst:D

 • Profielfoto
  Martink

  Het is de aankondiging hè? Die vind S’avonds plaats dus je hoeft nog niet direct langs de winkel dus jullie kunnen gelijk langs het stembureau gaan en op de piratenpartij stemmen. (Of sp, of VVD, of D66):P

 • Profielfoto
  freewel

  nice maar waarneer komt er nou weer een nieuwe podcast????

 • Profielfoto
  Needler

  Ik zag eerst het heil niet in zo’n iPad Mini. Met de veel te kleine resolutie/schermverhouding. Maar ik heb het even uitgerekend. 1024×768 op een 7,85 inch scherm levert een pixeldichtheid (ppi) van 163 op. Exact dezelfde ppi als de iPhone 3GS of ouder. Dus knoppen worden helemaal niet te klein en het is geen extra moeite voor een ontwikkelaar om zijn apps voor de iPad Mini geschikt te maken.

  Nu nog releasen in 5 verschillende hippe kleuren en voor 249 dollar of lager en je hebt de iPod Mini all over again. En die iPod werd heel snel de allerpopulairste iPod.

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  “Kameleon op 22 augustus 2012
  Ik denk dat ze beter een stembureau neer kunnen zetten naast alle Apple winkels; grotere opkomst ”

  Geniaal:p
  Hele rijen voor de stembureaus, of toch voor de Apple stores?

 • Profielfoto
  gsmaster

  Ik ga deze versie overslaan en eens zien wat ‘de nieuwe iPhone S’ ons zal brengen…
  Denk wel dat men HTC Sensation het nog wel een jaartje langer zal vol houden…
  Volgend jaar kunnen we dan eens de nieuwe samsung, HTC en iPhone vergelijken.

 • Profielfoto
  Mr. Dragon

  Ik hoopte al lang op een kleine iPad, maar die leek maar niet te komen. Daarom heb ik een paar maanden geleden in een onbewaakt moment de Galaxy Tab 2 gekocht. In het begin zat ik te brommen dat het ding niet gebruikersvriendelijk was, maar intussen vind ik hem prettiger dan mijn iPad. Hij kan bijvoorbeeld probleemloos .mkv-bestanden aan. En in sommige aspecten werk de Tab handiger dan ide iPad. Ik ben om, terwijl ik sinds 1997 tevreden Applegebruiker ben.

   
  br
   

  Als Apple inderdaad een kleine iPad gaat uitbrengen, dan zijn ze te laat en hebben ze de boot gemist. Die kleine iPad moet echt een bijzondere eigenschap hebben, wil hij nog indruk maken.

 • Profielfoto
  Dliggy90

  Waarschijnlijk begint oktober in Nederland verkrijgbaar, maar daarvoor ga ik hem al pre-orderen bij de Apple Store!

 • Profielfoto
  J00st11

  Stembus naast de Apple Store neerzetten, stemmen = 10% korting! Win-win.

 • Profielfoto
  His_Dudeness

  Is er door Apple eigenlijk al officieel een keynote aangekondigd?

 • Profielfoto
  MacBeer2

  Stel je eens voor: alle lijsttrekkers die applaudisserend en juichend je verwelkomen bij het stemlokaal. En nadat je je stem hebt uitgebracht loop je met een goodiebag en een glimlach op je gezicht het lokaal uit om er na 2 maanden achter te komen dat je vreselijk hard genaaid bent…

 • Profielfoto
  Schmrtzzz

  Die kleine iPad moet echt een bijzondere eigenschap hebben, wil hij nog indruk maken.

  Dat denk ik ook. Apple heeft ooit eens patent gevraagd op een touchscreen dat dat ook in een soort e-ink-modus kan worden gezet: prettiger lezen en de batterij gaat in die stand 30 uur ofzo mee. Als de kleine iPad dat heeft, kan Apple er frontaal de aanval mee inzetten op de Kindle en dat ding van Google. Het zou waarschijnlijk – weer – een enorme hype teweeg brengen.

 • Profielfoto
  interFACE

  En toch blijft t bezopen dat de ‘hele’ wereld wacht op slechts een apparaat. Alsof eeuwigdurende energie wordt verwacht.
  Sic

 • Profielfoto
  koen

  Is er door Apple eigenlijk al officieel een keynote aangekondigd?

  Nee, natuurlijk niet. Het gaat hier om een Media Event. Keynotes heb je alleen op een groot congres.

 • Profielfoto
  Verwijder

  En toch blijft t bezopen dat de ‘hele’ wereld wacht op slechts een apparaat. Alsof eeuwigdurende energie wordt verwacht.

  Wacht dacht je van straten vol oranje versiering of geridderd worden voor windsurfen? Mensen lopen warm voor dingen die ze leuk vinden, niet dingen die belangrijk zijn.

 • Profielfoto
  Hansi2124

  Nou, spreek maar voor jezelf dan.:wink:
  Heb jij enig idee hoeveel werkgelegenheid er omgaat in het bedenken van Apple producten, uitvoeren hiervan, produceren, transport, winkelpersoneel, architecten, bouwvakkers die die plannen hebben moeten uitvoeren zodat er een mooi gebouw komt te staan, overheden die zich ermee bemoeien, verzekeringsmaatschappijen die Apple als klant hebben, etc., etc.

  Al die werkgelegenheid is toch niet onbelangrijk zou ik zeggen…….

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Ik zag eerst het heil niet in zo\’n iPad Mini. Met de veel te kleine resolutie/schermverhouding. Maar ik heb het even uitgerekend. 1024×768 op een 7,85 inch scherm levert een pixeldichtheid (ppi) van 163 op. Exact dezelfde ppi als de iPhone 3GS of ouder. Dus knoppen worden helemaal niet te klein en het is geen extra moeite voor een ontwikkelaar om zijn apps voor de iPad Mini geschikt te maken.

  Ik denk dat je daar even een denkfout maakt. Knoppen die net groot genoeg zijn om bruikbaar te zijn op een iPad van 9,4 inch worden wel degelijk te klein als de resolutie van een kleinere iPad ook 1024×768 wordt. Dat heeft weinig te maken met hoe de dpi zich verhoudt tot die van andere toestellen. Het gaat om het verschil met waar de knoppen oorspronkelijk voor ontworpen zijn.

 • Profielfoto
  toco2

  Ik sla deze over, vorige week van mijn 4s overgegaan op de S3. wat een verademing! Ik kan mijn leesbril voortaan thuis laten. En wat houdt die batterij het lang vol. Nooit gedacht dat android zo prettig zou werken. Eerlijk gezegd ben ik bang dat Apple Samsung niet meer bij kan houden in smartphone land :(.

 • Profielfoto
  toco2

  Ik ben wel benieuwd naar de nieuwe ipad, als hij een retina display heeft koop ik hem!