Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 3 augustus 2012

Patent toont tweede scherm in Smart Cover

In Nederland kennen we de term ‘tweede scherm‘ vooral als crossmediaal speeltje van publieke omroepen om online interactieve content aan te bieden bij televisie-uitzendingen. Apple lijkt ook interesse te hebben in een tweede scherm voor de iPad, maar dan letterlijk, ingebouwd in de Smart Cover.

Uit een patentaanvraag die opgemerkt is door Engadget valt op te maken dat Apple experimentele technologie in huis heeft om een flexibel aanraakgevoelig beeldscherm in te bouwen in een Smart Cover. Dit scherm zou bijvoorbeeld kunnen dienen als tekentablet, toetsenbord of bedieningspaneel voor video’s of muziek. Aan de buitenkant van de Smart Cover zou óók een scherm kunnen zitten waar notificaties op te zien zouden zijn.

 

Om het Smart Cover-scherm van stroom te voorzien voorziet het patent in een aansluiting in het magnetisch scharneier waarbij stroom via inductie van de iPad naar de cover gestuurd wordt. Ook wordt de mogelijkheid genoemd dat er zonnencellen in de Smart Cover zitten die niet alleen het eigen scherm, maar ook de iPad van stroom kunnen voorzien.

 

Bij de onthulling van de Surface tablet liet Microsoft onlangs al een Smart Cover-achtige beschermhoes zien waar daadwerkelijk een fysiek toetsenbord ingebouwd zit.

De mogelijkheden die in het patent van Apple beschreven worden zijn zo divers dat het onwaarschijnlijk lijkt dat Apple al vergevorderde plannen heeft voor een Smart Cover met ingebouwd beeldscherm. Eerst maar eens afwachten of het patent ook daadwerkelijk toegewezen gaat worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Patent toont tweede scherm in Smart Cover
Sluiten