Patent toont tweede scherm in Smart Cover

12 reacties

In Nederland kennen we de term ‘tweede scherm‘ vooral als crossmediaal speeltje van publieke omroepen om online interactieve content aan te bieden bij televisie-uitzendingen. Apple lijkt ook interesse te hebben in een tweede scherm voor de iPad, maar dan letterlijk, ingebouwd in de Smart Cover.

Uit een patentaanvraag die opgemerkt is door Engadget valt op te maken dat Apple experimentele technologie in huis heeft om een flexibel aanraakgevoelig beeldscherm in te bouwen in een Smart Cover. Dit scherm zou bijvoorbeeld kunnen dienen als tekentablet, toetsenbord of bedieningspaneel voor video’s of muziek. Aan de buitenkant van de Smart Cover zou óók een scherm kunnen zitten waar notificaties op te zien zouden zijn.

 

Om het Smart Cover-scherm van stroom te voorzien voorziet het patent in een aansluiting in het magnetisch scharneier waarbij stroom via inductie van de iPad naar de cover gestuurd wordt. Ook wordt de mogelijkheid genoemd dat er zonnencellen in de Smart Cover zitten die niet alleen het eigen scherm, maar ook de iPad van stroom kunnen voorzien.

 

Bij de onthulling van de Surface tablet liet Microsoft onlangs al een Smart Cover-achtige beschermhoes zien waar daadwerkelijk een fysiek toetsenbord ingebouwd zit.

De mogelijkheden die in het patent van Apple beschreven worden zijn zo divers dat het onwaarschijnlijk lijkt dat Apple al vergevorderde plannen heeft voor een Smart Cover met ingebouwd beeldscherm. Eerst maar eens afwachten of het patent ook daadwerkelijk toegewezen gaat worden.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  jptje93

  Gaaf, mooi spul, hopen dat het snel op de markt komt voor een redelijke prijs!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Erg interessant! Als Apple erin slaagt één van deze mogelijkheden te realiseren, kan de voorsprong op anderen verder worden vergroot!

 • Profielfoto
  alexys

  Hebbe hebbe

 • Profielfoto
  ndunsbergen

  Waarschijnlijk niet iets wat volgend jaar al te koop is… Het zier er wel mooi uit!

 • Profielfoto
  iPhonefans

  Ziet er zeer gaaf uit!
  Voegt veel User experience toe aan de iPad

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Een looptekst op het voorkantje van de Smartcover (in gebruikspositie) en dan “don’t disturb” erop. Of teksten die zo boeiend zijn om te volgen dat je vanzelf niet gestoord wordt:)

 • Profielfoto
  jptje93

  En even OffTopic:
  De coach van Dorian van Rijsselberghe heeft een hele gave naam: Aaron McIntosh
  Kwam ik net achter;)

 • Profielfoto
  Ni3l55

  Het ziet er zeer mooi uit hopen op volgend jaar?

 • Profielfoto
  Kdingo

  Lijkt mij inderdaad wel handig.

  @jptje93 daar hebben we het “mijn ontdekkingen voor vandaag topic” voor.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Er wordt een patent genomen op de meest onzinnige dingen om dan ooit een keer te kunnen zeggen, “hé, dat hebben wij ooit eerder bedacht”, en dan de ander om de oren te slaan met schadevergoedingen.
  .
  Wedden dat er ooit een keer een patent werd aangevraagd door Apple dat intern als een grote ‘joke/hoax’ wordt bestempeld !

 • Profielfoto
  1984

  Waar halen ze hun ideeën toch vandaan.
  Future Design Laptop ROLLTOP (Being Developed)

  Of dit concept uit 2009 Macbook Touch

 • Profielfoto
  alli232343

  2e scherm?? Heeft de smart cover al een beeldscherm?