‘Op korte termijn geen Apple-televisie’

15 reacties

In de afgelopen maanden doken steeds meer geruchten op dat Apple serieus bezig is met het maken van een televisie. Volgens sommigen zou de productie zelfs al in volle gang zijn, klaar voor het aanstaande kerstseizoen. Vandaag slaan analisten echter een pessimistischer toon aan. Het zou nog wel even kunnen duren voordat de Apple-televisie op de markt verschijnt.

Na een meeting met Apple’s Senior Vice President Eddy Cue eerder vandaag zeggen analisten nu dat het erg onwaarschijnlijk is dat Apple binnen afzienbare tijd een televisie uitbrengt. Cue heeft (zoals gebruikelijk) niets gezegd over aankomende producten maar zou wel gesuggereerd hebben dat een televisie van Apple pas compleet zou zijn als een alternatief gevonden is voor de huidige kanaalopzet. Zo’n alternatief kwam eerder al terug in een patent. Daarin werd een methode beschreven waarbij gebruikers zelf kunnen bepalen wanneer ze een film of tv-show bekijken.

Onlangs berichtten we nog over de mogelijkheid dat Apple in eerste instantie geen televisie maar een geüpdatete versie van de huidige Apple TV uit zou brengen, wellicht met een andere interface en uitgebreidere functies. Het is nog steeds mogelijk dat dit apparaat wél binnen afzienbare tijd uitkomt.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Tumbler

  En nu terugkrabbelen eh?

  Vandaag slaan analisten echter een pessimistischer toon aan.

 • Profielfoto
  Chefkuh95

  De OMT app zou een functie moeten hebben om berichten te delen via mail. Just sayin’

 • Profielfoto
  Timvangessel

  En er zou gewoon een Ipad app moeten zijn van OMT. Eigenlijk schandalig van een apple fansite.

 • Profielfoto
  Sikki

  Nouja, ik kijk wel

 • Profielfoto
  Sikki

  Ja, indd iPad Zeker

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Gaat het hier nou over de OMT app of over de Apple Televisie? :slant:

 • Profielfoto
  Ni3l55

  Inderdaad

 • Profielfoto
  m.wilmer

  We zijn allemaal pessimistisch geworden door dit artikel blijkbaar….

 • Profielfoto
  RuudBerg

  Ik lees net dat de productie toch weer op volle toeren draait.
  Bron: wait for it….

 • Profielfoto
  MacAanZee

  De huidige AppleTV is geen tv en heeft dus een verkeerde naam eigenlijk. Ik zei al in een eerdere discussie deze week: dat wat Apple wil is nog niet mogelijk met content van hoge kwaliteit: succesvolle en populaire programma’s en films. Omdat die lang niet allemaal On Demand beschikbaar zijn. Dat blijkt blijkbaar nu ook uit de opmerking van Cue. Hij heeft de verwachtingen willen temperen. Waarschijnlijk is de TV wel klaar, maar de infrastructuur voor de content (en onderhandelingen daarvoor) nog niet en dan is het niet slim om al op de markt te brengen.

 • Profielfoto
  sanderman

  @aodiya: wtf? Volgens mij is dit een gevalletje dat even ernstig door OMT gebanned moet worden…

 • Profielfoto
  Di May

  Ben blij met de uitspraak van Cue. De markt is inderdaad nog te veel in handen van een aantal spelers die hun schatten niet maar zo zullen vrijgeven. Ik vermoed echter wel dat Apple achter de schermen aan een zeer strategisch spel bezig is. Ze hebben geld, ze hebben tijd, en ze hebben technologische know how. Dat zijn belangrijke grondstoffen waarmee ze op termijn een revolutie kunnen ontketenen. Ik overschat Apple niet. Hen onderschatten ga ik echter evenmin doen. Hun werk in stilte wekt mijn vertrouwen. Ze komen inderdaad beter met iets op het podium dat de wereld verrast, dan dat ze de markt warm maken met iets dat nooit komt, of simpelweg teleurstelt. Dat is ook wat Eddy Cue tussen neus en lippen laat verstaan.

 • Profielfoto
  langbeest

  Dan maar een nieuwe iMac

 • Profielfoto
  Twentyeyes

  De infrastructuur (bandbreedte) is er al wel voor de content, maar de televisiebonzen gaan never, nooit al hun programmering on-demand aanbieden. Dan kun je namelijk reclame skippen of gewoon even naar de wc als het er op is, en mocht de film alweer “verdergaan” dan spoel je gewoon weer terug.

 • Profielfoto
  JTD

  De infrastructuur (bandbreedte) is er al wel voor de content, maar de televisiebonzen gaan never, nooit al hun programmering on-demand aanbieden..

  De makers van de series, films, spelshows, evenals de acteurs en de anchormen bepalen mede dat content duur is en dat daardoor deze ‘televiesiebonzen’ niet zomaar hun programmering on demand aanbieden. Zij betalen er een godsvermogen voor om deze programma’s allemaal aan ons te tonen. Ik heb het idee dat dit nog wel eens vergeten wordt. Dt men alleen maar kijkt naar de laatste schakel, maar die laatste schakel is niet alleen de reden dat content duur is. Dat geld voor elke uiting, overigens, van muziek tot magazine en van TV tot film.