Ontslagronde in Apple Stores?

19 reacties

Je kunt het je bijna niet voorstellen dat Apple teveel personeel in dienst zou hebben. Elk kwartaal wordt er immers meer winst gemaakt. Toch is dat het geval in Apple Stores, zo meldt MacRumors. In verschillende Stores in de Verenigde Staten en Groot Brittannië zouden ontslagrondes plaatsgevonden hebben waarvan vooral recent-aangenomen personeel de dupe zou zijn.

In Britse Apple Stores zou personeel dat korter dan 6 maanden in dienst was ontslagen zijn, inclusief een groep die nog maar net in dienst was. Uit de V.S. komen berichten dat parttime-medewerkers minder of zelfs geen uren meer krijgen. Medewerkers die promotie hebben gemaakt zijn weer teruggezet op hun oude positie tegen hun oude loon.

Bij de opening van de fameuze Apple Store op 5th Avenue in New York vertelde toenmalig CEO Steve Jobs dat elke Apple Store, groot of klein, winst moet maken om open te blijven. Of de reden voor de recente ontslagrondes hiermee te maken heeft is niet duidelijk. Feit blijft dat er nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid vacatures voor Apple Store personeel voor de V.S. en G.B. te vinden is op jobs.apple.com.

Werk jij bij de Apple Store in Amsterdam en heb jij gemerkt dat er in de afgelopen weken ontslagen zijn gevallen?

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  ictvoordummies

  De link werkt niet. Je moet dan “http://www.” weghalen. Dan werkt de link.

 • Profielfoto
  koenvisser

  Ik denk dat het meer te maken heeft met de nieuwe manager van Retail, die kerel van Dixons..
  Hopelijk gaan de stores nu niet bergafwaarts.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Het is nou eenmaal moeilijk uit te leggen aan je aandeelhouders dat vanuit het moederschip in Cupertino, bergen met geld richting Stores gaat met meer personeel dan klanten. Ongezonde situatie. Leuk om mee te pronken bij een opening maar totaal overbodig wanneer de winst per Store niet eens in de buurt komt van de totale salariskosten.

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  jobs.apple.com

 • Profielfoto
  iTriv

  Whaha die reactie van nick :’)

 • Profielfoto
  Jan-David van Luipen

  In Amsterdam staan ze met een heel leger aan personeel elke dag, kan me voorstellen dat dat aardig in de papieren loopt. Kan nooit lang goed gaan.

 • Profielfoto
  readefries

  …meer personeel dan klanten. Ongezonde situatie…

  Gemiddeld brengt iedere werknemer van de AppleStore $420.000 op…

  er zijn maar enkele bedrijven die dat kunnen vertellen…

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Waarom ontslaan ze dan personeel?

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Om nog meer winst te hebben.
  Op naar de 421.000 dollar !

  Greedy sun of a bitches…

 • Profielfoto
  Kdingo

  Nou arniby gaat dus ook zn baan verliezen:)

  Toch vind ik het wel erg fijn als er gewoon altijd personeel beschikbaar is, en niet dat je net zoals de mediamarkt 1uur moet wachten …

 • Profielfoto
  Hermanko

  Er is veel personeel in een Apple Store, ik denk dan die moeten flinke omzet draaien om dat waar te maken. De nieuwe ex-Dixons manager zal minder idealistisch en veel zakelijker zijn. Het nieuwe is er af, de harde praktijk gaat verder.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Misschien wil de zeepkoning wel een paar winkels overnemen.

 • Profielfoto
  fkeunen

  Debiele vraag aan het eind van dat filmpje. Je weet toch dat hij hem niet gaat antwoorden.

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Tuurlijk gaat hij hem niet beantwoorden. Meneer Jobs is dood.:lol:

 • Profielfoto
  Italdesign

  Meer winst maak je dan ook niet met meer werknemers.

 • Profielfoto
  petethefreeze

  Het is nou eenmaal moeilijk uit te leggen aan je aandeelhouders dat vanuit het moederschip in Cupertino, bergen met geld richting Stores gaat met meer personeel dan klanten. Ongezonde situatie. Leuk om mee te pronken bij een opening maar totaal overbodig wanneer de winst per Store niet eens in de buurt komt van de totale salariskosten.

  Sorry, maar dat is grote onzin.

  Ben je wel eens in een Apple store geweest? Het aantal klanten op elk moment van de dag is vele malen groter dan het aanwezige personeel.

  Apple stores maken per vierkante meter winkel de grootste omzet in retail en hebben een winstmarge van gemiddeld 26%. Er is geen consumer electronics bedrijf dat daar aan kan tippen. zie hier

 • Profielfoto
  petethefreeze

  @Dr. Maddox: ze ontslaan personeel om de winstmarge in stand te houden. Ook bij Apple zal in Europa de omzet minder stijgen dan voorheen het geval was (crisis etc.). Dit betekent dat ze hun personeelsplanning daarop moeten aanpassen. Er zijn in de UK en de US veel meer Apple stores, en dan ook nog in gebieden waar het economisch een stuk slechter gaat (noord UK bijvoorbeeld). Deze zitten dus niet allemaal op prime locaties zoals 5th Avenue, Leidseplein en Regen Street. Er zullen best stores zijn waar de omzet een stuk is gedaald, waar ze dus op moeten reageren.

  Ik ga ervan uit dat de Apple Stores in Soho en Regent Street goed draaien en hier waarschijnlijk niet direct door geraakt worden.

 • Profielfoto
  M-Olivier

  Geen problemen in Amsterdam! Nog steeds vacatures open om het team te komen versterken!! (: super leuk team dat goed op elkaar ingespeeld is! Iedereen weet van elkaar wat iedereen aan het doen is! Alleen de oortjes zijn pijnlijk… Aan het einde van de dag voel je ze nog….

 • Profielfoto
  slewes

  Dat vacatures open staan kan ook andere redenen hebben natuurlijk.