Onderdelen nieuwe iPhone lekken uit

13 reacties

Als de geruchten kloppen hebben we inmiddels een goed beeld van het uiterlijk van de volgende generatie iPhone. Over de binnenkant was tot nu toe minder bekend. In de afgelopen dagen zijn er echter meerdere interne onderdelen uitgelekt die hoogstwaarschijnlijk bedoeld zijn voor de nieuwe iPhone.

Vorige week kwamen foto’s van een batterij boven water die waarschijnlijk voor de nieuwe iPhone bedoeld is. Later zou de kleinere dockconnector-aansluiting op foto’s te zien zijn. Nu is een reeks foto’s boven water gekomen van het moederbord voor de nieuwe iPhone. 

Veel onthullen de uitgelekte onderdelen nog niet over de volgende iPhone. Toch trekken experts al wel bescheiden conclusies. Zo blijkt de accu iets krachtiger te zijn dan het model in de iPhone 4S wat nodig zou zijn voor een 4G-LTE dataverbinding. De foto’s van de dockconnector-stekker laten zien dat de nieuwe standaard negen aansluitpunten heeft (8 pins en de metalen behuizing als aarde), terwijl eerder vermoed werd dat het er negentien of acht zouden zijn.

Batterij/nieuwe dockconnector (via nowhereelse.fr/9to5Mac)

De onderdelen die nu zijn uitgelekt laten zien dat het moederbord opnieuw ontworpen is voor de nieuwe iPhone. Wat daarbij vooral opvalt is de lade voor de simkaart. Nadat een door Apple ontworpen nano-sim onlangs tot nieuwe standaard werd gekozen in de Europese Unie was de verwachting dat de nieuwe iPhone ruimte zou laten voor zo’n nano-simkaart. Uit de opgedoken foto’s van het moederbord zou echter blijken dat er nog steeds ruimte is gelaten voor de zelfde micro-simkaart die in de iPhone 4 en 4S te vinden is.

Foto's van het nieuwe moederbord (via nowhereelse.fr)

In juni is pas een besluit genomen over de nieuwe sim-standaard voor Europa door te kiezen voor Apple’s ontwerp. Het is dan ook goed mogelijk dat het bedrijf het risico niet aandurfde om de eigen nano-standaard te gebruiken tijdens het ontwerp- en prototyping-proces van de nieuwe iPhone.

Uitleg van onderdelen moederbord (via iFixit/9to5Mac)

Over de betrouwbaarheid van de foto’s lijkt weinig twijfel te bestaan. De schroefgaatjes op het moederbord komen overeen met gaten in de behuizing van de nieuwe iPhone, waar eerder foto’s van uitlekte. Daarbij toonde de bron, de Franse site Nowhereelse.fr, vorig jaar als eerste foto’s van het binnenwerk van de iPhone 4S.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  venco58

  Is het wel eens voorgekomen, dat met dacht een goed beeld te hebben wat er ging komen maar het totaal anders bleek te zijn?
  Lijk mij we leuk. Niet omdat de voorspellingen me tegen staan, maar het zo tof zijn als Apple iedereen bij de neus kan nemen.

 • Profielfoto
  @Mathijss95

  @venco, met het WWDC waren er bijna alleen maar verwachtingen dat iMacs, Mac Mini’s, MBP, MBA en Mac Pro werden vervangen. En veel met Retina. Ook Retina 13″ pro. Enkele dagen ervoor kwamen de eerste geruchten die dat onkenden en toen bleek dat het enkel om een 15″ retina pro ging en wat upgrades in MBP en Air.
  En vorig jaar werd een heel nieuw ontwerp verwacht voor de iPhone. Namelijk de iPhone 5. Dit werd toen toch de 4S
  Beantwoord dit je vraag?

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Waar zijn de tijden gebleven dat nieuwe Apple producten ineens als verrassing (OMT) werden geïntroduceerd? Vond ik leuker eerlijk gezegd…

 • Profielfoto
  BenitoMilan

  Er werd een nieuw ontwerp verwacht ja, maar onderdelen en behuizing waren nooit gelekt toendertijd, nu is dat anders. Het kan dus bijna niet anders, reken er maar op dat dit het ontwerp wordt.

 • Profielfoto
  SanderTreur

  @Mathijss95

  Wat jij benoemt is de negatieve kant waarbij het voor iedereen tegenvalt omdat de verwachtingen hoger waren. Ik denk dat venco58 bedoelt dat Apple juist boven onze verwachting uitsteekt.

 • Profielfoto
  Ditii

  9 aansluitpunten? Ik tel er maar 8:p

 • Profielfoto
  venco58

  SanderTreur: jij snapt hem.

 • Profielfoto
  kornexz

  Het schijnt, heb ik uit zeer betrouwbare bron, dat de nieuwe iPhone ook sneller zal zijn dan de huidige 4S. Laten we het hopen!

 • Profielfoto
  GJ Bevers

  Iets grotere batterij capaciteit?

  10mA volgens 9to5, is dat “wereldnieuws”?

 • Profielfoto
  wimbers

  ok, wat een gok dat apple het aandurft om mensen 4 jaar (gemiddeld doet iemand 2 jaar met een telefoon) naar dezelfde iphone te laten gapen.

  ik denk dat men toch wel een hipper design dan slechts een evolutie had verwacht (iphone naar iphone 3G was een aardige aanpassing, daarna weer naar de 4, en

  nu een facelift..

 • Profielfoto
  Shmoo

  @Dr. Maddox.

  +1 daarom heb ik een hekel aan Apple gerelateerde ‘fan’ sites die in al deze drama mee doen. Je hoeft het niet helemaal te weren maar als morgen iemand komt met een nieuw schroefje dat van de iPad 4 zou zijn dan wordt hiervan een nieuwsbericht gemaakt.

  Tegenwoordig is 65% van alles dat als nieuws geplaatst wordt een gerucht op toekomstige producten.

  Niet mijn nieuws.

 • Profielfoto
  Bernii

  Ben benieuwd of de nieuwe dockconnector ook magnetisch worden, zoals de MagSafe connector. Maar de afbeelding doet anders vermoeden:o

 • Profielfoto
  jobz

  Als je alle onderdelen van de Franse site (what happened to Sagem?) bij elkaar ziet is het beeld helder: langer, breder, platter. Daar komt vast bij: meer Siri, sneller en wat duurder. “this is the fastest and flattest iPhone we have ever made. The screen is spectacular”. Daarna zegt men hier “nee, wat is dit, niet mooi!, waarom”. En daarna worden er 20 miljoenmiljard van verkocht.