‘Nieuwe Apple TV kent geen verschil tussen live en on-demand’

17 reacties

Een dag nadat The Wall Street Journal wist te melden dat de nieuwe Apple TV tóch geen beeldscherm maar een set-top box zal worden heeft de krant vandaag wéér nieuws over Apple’s antwoord op de ‘television-as-we-know-it’. Het kastje zou een iPad-achtige interface krijgen en geen verschil meer kennen tussen live televisie en opgenomen programma’s.

Met de nieuwe Apple TV kan live televisie gekeken worden volgens WSJ. Tegelijkertijd zou je een show ook later kunnen instarten met een soort (i)clouddienst die alle televisieprogramma’s online beschikbaar maakt. Zo kun je een show niet alleen na afloop van de uitzending terugkijken, maar ook beginnen met kijken terwijl de live-uitzending nog bezig is. Deze content zou ook terug te kijken zijn op de iPad, iPod of iPhone van een gebruiker.

Volgens de krant gaat de interface van de Apple TV lijken op het homescreen van de iPad, opgebouwd uit icoontjes. Daarmee zal het apparaat zich onderscheiden van huidige set-top boxen die nog veel gebruik maken van menu’s waar doorheen genavigeerd moet worden.

Kort voor zijn dood vertelde toenmalig CEO Steve Jobs aan zijn biograaf dat hij eindelijk wist wat de ‘killer feature’ moest worden van de Apple TV (“I finally cracked it”). Afgaand op bovenstaand bericht zou hij daarmee het einde van de notie van live-televisie bedoeld kunnen hebben.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  pvbezel

  leuk, een kabeldecoder verbonden met internet.
  het word dus een recorder met timeshift, en het is van apple.
  hmmm sla je toch wel een beetje de plank mis

 • Profielfoto
  RobbieB

  Wel mooi, die advertentie van die Retina MacBook Pro aan de rechterkant… Oh wacht, het is een HP…

 • Profielfoto
  Kdingo

  Als het mooie krachtige functies heeft en alles (lijkt me logisch) weer vlot werkt tussen de rest van mn Apple Devices. Dan overweeg ik het om er een te kopen ipv van dat langzame ziggo kastje dat we nu hebben (niet dat het een rot ding is maar ik mis de echt krachtige functies en ook de reactiesnelheid is echt bagger!)

  @RobbieB ja dat is al vaker opgemerkt hier op OMT, dat kun je beter zetten in het “mijn ontdekkingen van vandaag” topic;)

 • Profielfoto
  sunapple

  Dus als ik het goed begrijp gooi je je UPC doos het raam uit en sluit je Apple’s kastje aan? Dus zonder tussenkomst van bijvoorbeeld UPC of Ziggo? Dat zal dan ook een betaald abonnement worden denk ik zo.
  .
  TV kijken wanneer je maar wilt en waar je maar wilt à la Apple. Daar teken ik voor!
  .
  Een alles-in-één-TV van Apple is daar dan niet voor nodig. Gewoon uitbesteden aan bedrijven die dat goed kunnen (of Loewe opkopen natuurlijk). Ik kan mij voorstellen dat veel mensen liever een doosje dan een nieuw toestel kopen:wink: Een toestel én een los kastje van Apple is ook een optie.

 • Profielfoto
  rdesign

  Als het maar niet een vergelijkende interface van de huidige Apple TV krijgt, want die is vrij ruk. Kunnen ze beter even van de interface van Boxee afkijken. :)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Een dergelijk gebruik kan niet bij bestaande TV kanalen in Nederland. Alleen kanalen waarvan de content (via kabelserver of iCloud) helemaal voorgekookt is, kunnen op elk moment worden ingestart. Uiteindelijk is dit wel de toekomst van TV: kijken naar wat je wilt op het moment dat het JOU het best uitkomt.
  Alleen live programma’s komen daar dan bij, maar die kunnen dan ook later bekeken en ingestart worden.
  Overigens worden veel van dit soort functies al opgevuld door kastjes met HD recorder om (eventueel geprogrammeerd) TV programma’s op te nemen en kan je ook elk programma dat je live kijkt maximaal een half uur pauzeren, eventueel terugspoelen enzovoort.
  Apple maakt wellicht een doorbraak naar alle vormen van content en corporeert daar dan naadloos ook betaalde programma’s en films in, die automatisch van je account afgaan.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Waarom zou je providers überhaupt nodig hebben? Apple moet zorgen dat ze zelf “live” uitzendingen kunnen verzorgen. Bedoel ja kan via internet gewoon gebruiken net als kpn dat doet. Weg provider. Welkom nieuw tv. Meer mogelijkheden, meer dingen mogelijk.

 • Profielfoto
  gsmaster

  Zal weer super zijn, voor Amerika en misschien de UK, maar tegen dat dit er door komt in Nederland of België… Ik weet niet hoor!

 • Profielfoto
  Arthur345

  Ik denk ook dat ze in Amerika/Canada beginnen

 • Profielfoto
  JTD

  Tegelijkertijd zou je een show ook later kunnen instarten met een soort (i)clouddienst die alle televisieprogramma’s online beschikbaar maakt.

  En die dienst bestaat al?

  Ik krijg geen Eureka-gevoel bij het lezen van dit artikel. En volgens mij is dit ook niet echt Job’s “I finally cracked it”.
  Denk dat hij net te vroeg gestorven is en dat zijn erfgenamen met het handen in het haar zitten over zijn AppleTV brainwave.

 • Profielfoto
  kerelvent

  In het hele bericht kan je ‘je’ net zo goed vervangen door ‘de Amerikaan’.
  .
  Mensen als Brein en Buma dwarsbomen dergelijke leuke ideeën voor de bejaarde contentverspreiders er überhaupt al niet akkoord mee gaan. Wij zijn te klein, niet lucratief en achtergesteld.
  .
  Ik wil dit zo graag maar ik zie de bui zo ontzettend hangen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Brein en Buma hebben hier weinig in te brengen. Apple kan gewoon met TV kanalen om de tafel gaan zitten en afspraken maken. Of los programma’s inkopen van grote TV makers zoals oa Talpa en Endemol en andere zenders in de wereld. Een aantal maanden geleden had Sony voor zijn eigen multifunctional internet TV meer dan 20 “eigen” TV kanalen.

 • Profielfoto
  Needler

  Is weer zo’n lekkere Amerika only actie.

 • Profielfoto
  Mackapoen

  Ik heb zelf ook mijn twijfels aangaande de content die aangeboden gaat worden. Stel dat dat nu gewoon oke is, dan vraag ik me ook nog het volgende af.

  Ik heb net van mijn kabel aanbieder de info binnen gekregen van de pakketten die ik binnenkort kan nemen op het supersnelle glasvezelnet. Wat mij opvalt is dat ik alleen kan kiezen tussen een drietal totaal pakketten (tv+internet+telefoon). De enige manier om zo’n lekker hoge snelheid te krijgen is het middelste of duurste pakket nemen waar al enorm veel zenders bij in zitten. Dit is overigens nu ook al het geval bij een kabel aansluiting. Voor Nederlandse content heeft het dan weinig zin om een apple tv te nemen.

  Met andere woorden, omdat ik niet kan kiezen voor een “only internet” aansluiting bij mijn kabel aanbieder kan Apple nog zo zijn best doen maar dan heb ik er nog niks aan.

 • Profielfoto
  swalaza

  lijkt qua functionaliteit sprekend op eyetv, maar dan draaiende op een set-top box..

 • Profielfoto
  wimbers

  Allemaal aan de amerikaanse proxy,en nelie kroes ziet vanzelf in dat europees niet ver genoeg gaat. Contentproviders worden op den duur vanzelf gedwongen mee te gaan.
  Er wordt in veel bedrijfstakken teveel nationaal gedacht.
  Waarom iets bedenken voor 16 miljoen mensen als datzelfde ook 1.6 miljard mensen kan bereiken?

 • Profielfoto
  toineenzo

  Apple geeft steeds meer mysterieuze…