Nieuw bewijsmateriaal brengt Samsung in verlegenheid

22 reacties

In San Jose duurt nog altijd de rechtszaak voort tussen Apple en Samsung. Apple probeert te bewijzen dat Samsung software- en hardware-elementen van de iPhone en iPad gekopieerd heeft in Galaxy telefoons en tablets. Daarbij is nu bewijsmateriaal boven water gekomen dat Samsung ernstig in verlegenheid brengt.

Apple’s juridisch team heeft een 132-pagina tellend intern document van Samsung uit 2010 in gebracht als bewijsstuk. In dit document worden op minutieuze wijze alle belangrijke uiterlijke kenmerken en interface elementen van de iPhone vergeleken met die van de Galaxy S1 telefoon. De Samsung-medewerkers die de lijst opstelden concluderen bij vrijwel ieder punt dat de Galaxy-variant niet deugt en meer op de iPhone zou moeten lijken.

Naast het document zijn ook interne memo’s boven water gekomen waarin JK Shin, hoofd van Samsung’s mobiele communicatie-afdeling) openlijk toegeeft dat de iPhone de standaard is en dat Samsung-toestellen meer op de iPhone moeten gaan lijken om mee te komen in de veranderende smartphonemarkt.

When everybody (both consumers and the industry) talk about UX, they weigh it against the iPhone. The iPhone has become the standard. That’s how things are already.
[…]
Do you know how difficult the Omnia is to use? When you compare the 2007 version of the iPhone with our current Omnia, can you honestly say the Omnia is better? If you compare the UX with the iPhone, it’s a difference between Heaven and Earth.

Samsung’s advocaten zullen met dit bewijsmateriaal moeilijk nog langer kunnen volhouden dat voor de Galaxy-telefoons geen inspiratie geput is uit de creaties van Apple. Toch betekent dit nog niet dat Apple de rechtszaak zal winnen. Daarvoor moet nog bewezen worden dat de onderdelen die door Samsung nagemaakt zijn daadwerkelijk zijn beschermt door patenten. Ook is nog niet duidelijk hoe de bewijsvoering zal lopen van Samsung’s tegenclaim. Het bedrijf beschuldigt Apple ervan gebruik te maken van een pantent voor 3G-verbindingen zonder hiervoor te willen betalen.

De rechtszaak verliep al niet rooskleurig voor Samsung. Het juridisch team werd eerder al door de rechter op de vingers getikt omdat het documenten naar de media lekte die de rechtbank al had afgekeurd als bewijsmateriaal. Deze week volgde een tweede waarschuwing na een volgens de rechter onterechte bewering dat Apple met bewijsmateriaal gerommeld had.

Kortom, zekerheid over de uitkomst is er nog lang niet al zullen Apple’s advocaten op dit moment waarschijnlijk meer ontspannen in de zaal zitten dan de juristen van Samsung.

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  RobbieB

  Het grote probleem voor Apple is dat ze moeten bewijzen dat er daadwerkelijk patenten geschonden zijn.

  Er is een heel dunne lijn tussen ‘gebruiken als inspiratie’ en ‘kopiëren’ en het is de taak van de jury om dit te bepalen.

  Ik zie Apple dit, ondanks de vele fouten van Samsung, niet winnen…

 • Profielfoto
  klonic

  Dit zegt toch genoeg!

 • Profielfoto
  lekiam97

  Ik vind dat ze moeten kijken hoeveel en welke van de punten in het document ook echt zijn veranderd bij het toestel, want dan is het gekopieerd.

  Als ze alleen zeggen wat er beter moet en er verder niks aan veranderen schenden ze geen patenten en kopieren ze niets.
  Als ze de punten in het document wel in hun toestel verwerken, kopieren ze dat dus van de iPhone.

  Naderhand moet Apple dan aantonen dat ze een patent op die punten hebben, en dus dat het patent door Samsung geschonden is.

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  Nou hopen dat Apple wint en dat dit een straf zal zijn voor Samsung.. Inspireren is niet erg maar zoveel mogelijk laten lijken op is gewoon kopiëren.

  Ben wel benieuwd hoe Apple hier aankomt

 • Profielfoto
  iQuinten

  A = Alle
  P = Producten
  P = Patenteren
  L = Lekker (veel)
  E = Euro’s

  K hoop dat Apple wint!

 • Profielfoto
  1984

  De rechtszaak verliep al niet rooskleurig voor Samsung. Het juridisch team werd eerder al door de rechter op de vingers getikt omdat het documenten naar de media lekte die de rechtbank al had afgekeurd als bewijsmateriaal. Deze week volgde een tweede waarschuwing na een volgens de rechter onterechte bewering dat Apple met bewijsmateriaal gerommeld had.

  Zo mogen citaten van Steve Jobs uit de biografie van Walter Isaacson niet gebruikt worden in de rechtszaal. Advocaten van Samsung hadden graag Steve’s uitspraak gebruikt dat hij bereid was tot ‘thermonucleaire oorlog’ met Android (het besturingssysteem van de meeste Samsung-toestellen). bron

  Dat mag dus niet in de rechtszaak maar wel in de media, verder Apple had nooit telefoons kunnen maken zonder de gepatenteerde technologie van Samsung”
  Apple wint wat betreft design, maar mag geen gebruik meer maken van de 3G en de gepatenteerde technologie betreft telefonie.

 • Profielfoto
  acvz

  Daarvoor moet nog bewezen worden dat de onderdelen die door Samsung nagemaakt zijn daadwerkelijk zijn beschermd door patenten.

 • Profielfoto
  Hermanko

  Al wint Apple, leuk voor de Apple-fans, zoals ik, Samsung zal doorgaan..

 • Profielfoto
  Xcode

  Ik snap de ophef niet en ik hoop dat de betrokken rechters zo verstandig zijn om hier ook niet van onder de indruk te komen. Feit blijft dat men bij de productontwikkeling vaak kijkt naar de concurrerende producten op de markt. Dat doet Samsung, dat doet Volkswagen, dat doet Apple. Apple kijkt ook naar concurrerende producten en geeft er vervolgens z’n eigen draai aan. Door de oorlogsvoering in de rechtbank verliezen sommige mensen – ja, ook OMT’ers – het zicht op waar het werkelijk om draait: welke elementen hebben beide partijen daadwerkelijk van elkaar gebruikt zonder daarvoor de ander een redelijke vergoeding te betalen? Wanneer je goed naar het document kijkt, zie je niet dat Samsung een overzicht heeft gemaakt van wat ze hebben ‘gestolen’ van Apple, maar juist van de zaken waar de iPhone beter functioneert dan de Galaxy S1.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het gaat om harde bewijzen, niet interne peptalk, zoals blijkbaar in dat geheime Samsung document. Apple zal met harde bewijzen moeten komen dat patenten letterlijk zijn geschonden. Qua design en interface is dat in elk geval overduidelijk.

 • Profielfoto
  ocramarco

  En dan wie ook wint, de consument is de lul!

 • Profielfoto
  donut

  ” Het bedrijf beschuldigt Apple ervan gebruik te maken van een pantent voor 3G-verbindingen zonder hiervoor te willen betalen.”

  even het woord pantent kopiëren : Patent – net even anders…..maar wel beter

 • Profielfoto
  Maikelw

  Presentatie werkt niet. Maar HA-HA zie je wel… Misschien een beetje fel maar ik haat dit soort mensen/bedrijven. Ga verdomme eens zelf aan het werk. “Beter goed gejat dan slecht verzonnen” is dan ook een uitspraak waar ik kippenvel van krijg. Als het slecht verzonnen is is het tenminste wel van jezelf… Dat f**** zielige jatten van vandaag de dag… dieptriest.

 • Profielfoto
  1984

  “Beter goed gejat dan slecht verzonnen” is dan ook een uitspraak waar ik kippenvel van krijg. Als het slecht verzonnen is is het tenminste wel van jezelf… Dat f**** zielige jatten van vandaag de dag… dieptriest.

  Tja ..uit wie zijn mond kwam die uitspraak ook alweer : http://www.youtube.com/watch?v=CW0DUg63lqU

 • Profielfoto
  Joerian

  “Beter goed gejat dan slecht verzonnen” is dan ook een uitspraak waar ik kippenvel van krijg. Als het slecht verzonnen is is het tenminste wel van jezelf… Dat f**** zielige jatten van vandaag de dag… dieptriest.

  Tja ..uit wie zijn mond kwam die uitspraak ook alweer : http://www.youtube.com/watch?v=CW0DUg63lqU

  Haha goed punt : P daar moest ik ook meteen aan denken xD

 • Profielfoto
  computer space

  Hoezo verlegenheid? Ze draaien er toch niet omheen bij Samsung? Het is nog altijd vooral pijnlijk voor Apple. Die moet met de billen bloot. En 2 miljard schadevergoeding? Samsung doet gewoon een duppie op iedere chip en is in 1,5 jaar weer terugbetaald.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Waar maakt Apple zich druk om. Veel te veel eer voor Samsung. Als je dat design ziet van Samsung dan snap je niet dat mensen het kopen. Dat design van Samsung is zo ongelofelijk schijtlelijk…
  Ik denk niet dat Apple dit gaat winnen. Samsung heeft Apple wel gebruikt als een inspiratiebron. Goed idee, nu nog de uitvoering!

 • Profielfoto
  maconly

  goed dat die aziaten die zelf niks kunnen brengen aangepakt worden.

  het zou apple sieren als ze hun producten in the USA gaan produceren .

 • Profielfoto
  maconly

  ” Het bedrijf beschuldigt Apple ervan gebruik te maken van een pantent voor 3G-verbindingen zonder hiervoor te willen betalen.”

  even het woord pantent kopiëren : Patent – net even anders…..maar wel beter

  zzzzZzzzZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzZZZZZZZzzzzzzZZZZZZ

 • Profielfoto
  ocramarco

  Waar maakt Apple zich druk om. Veel te veel eer voor Samsung. Als je dat design ziet van Samsung dan snap je niet dat mensen het kopen. Dat design van Samsung is zo ongelofelijk schijtlelijk…
  Ik denk niet dat Apple dit gaat winnen. Samsung heeft Apple wel gebruikt als een inspiratiebron. Goed idee, nu nog de uitvoering!

  Ik ben een samsung gebruiker, en het zijn prima telefoons die prima telefoneren. En zo lelijk zijn ze nou ook weer niet. Maarja omdat iedereen vind dat een iPhone mooi is het natuurlijk cool omdat ook te vinden. Terwijl er hele grote nadelen zijn, bijv. barsten van screen en torenhoge prijzen maarja dat neemt men maar voor lief.

  Apple heeft zich ook laten inspireren door andere bedrijven, dat gaat overal zo. Het zou een hoop energie schelen als appel niet over standaard functies gaan neuzelen dat het gekopieerd zou zijn die heel erg voor de hand liggen.

 • Profielfoto
  ocramarco

  Overigens staan er heel standaard dingen in het document wat waarschijnlijk ook naar voren was gekomen als er geen iPhone was geweest.

 • Profielfoto
  StarDesign

  Dit is al 2 dagen oud nieuws.:P