Krijgt iPod touch een fatsoenlijke speaker?

38 reacties

Met alle aandacht in het geruchtencircuit gericht op de iPhone en de iPad mini is er maar weinig aandacht voor de volgende generatie iPod touch. Toch lijkt deze er wel degelijk te komen. Sterker nog, in China is men er nu al hoesjes voor aan het maken. Er is nu een foto verschenen van zo’n hoesje. Daaruit zijn een aantal mogelijk functies van de nieuwe touch op te maken.

De vorm van het hoesje verraadt dat de volgende iPod touch een langwerpiger vorm krijgt voor een groter scherm en minder afgeronde hoeken heeft. Uit de extra ruimte die naast de cameralens gelaten bij het hoesje is valt op te maken dat er waarschijnlijk ook een led-flits verwacht kan worden op de nieuwe iPod touch. Het meest opvallend is een gat onderaan het hoesje. Het is niet duidelijk welke geheimzinnige functie daarachter schuil moet gaan maar afgaand op een recent uitgelekt patent van Apple lijkt een betere luidspreker een goede kandidaat.

Hoesje voor de nieuwe iPod touch (via GizChina)

In mei schreeft OMT over een patent waarin een nieuwluidsprekersysteem voor iOS-apparaten beschreven wordt. Daaruit blijkt dat Apple de techniek in huis heeft om kleine luidsprekers in te bouwen die betere geluidskwaliteit opleveren. Onderdeel van dit systeem is de herpositionering van de speaker van de onderkant van het apparaat naar de achterkant.

Patent voor nieuw speakersysteem van iOS-apparaten

Het uitgelekte hoesje mag gezien worden als een aanwijzing voor een nieuwe iPod touch maar zeker niet als overtuigend bewijs. Zo werd vorig jaar nog gedacht dat de iPhone er anders uit zou gaan zien nadat Chinese hoesjes opdoken voor een nog-niet bestaand iPhone-ontwerp. Toen vervolgens de iPhone 4S uitkwam bleek dat Chinese hoesjesmakers ook wel eens op een verkeerde paard wedden.

Overigens zal de volgende iPod touch waarschijnlijk niet zijn opwachting maken tijdens het aanstaande iPhone-evenement. Verwacht wordt dat Apple in oktober nóg een evenement zal organiseren waarop de touch wordt aangekondigd, samen met een nieuwe iPod nano en de introductie van de iPad mini.

Reacties

38 reacties
 • Profielfoto
  sunapple

  Een betere speaker gaat op school tot overlast zorgen heb ik het idee..

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Nooit van oortjes gehoord voor op school?! En verder: hoezo betere speaker…?? Heeft Apple nog niet van STEREO gehoord?? Ik vind het hoog tijd voor stereo op iPhone en iPod touch en dus TWEE speakers…!!

 • Profielfoto
  Twentyeyes

  Op straat en in het OV ook denk ik. Op de uni gelukkig niet. Wat heerlijk om je (vooral) onder de ontwikkelde bovenlaag van de bevolking te bevinden..

 • Profielfoto
  Arthur345

  Ja, hoezo wil men een betere speaker(s)? Je hebt toch oordopjes.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Hoezo: hebben ze op de universiteit geen iPods, iPhones en iPads, wat een onzin!:)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Arthur: luisteren met speaker(s) is veel lekkerder, vind ik.
  @Twentyeyes: en natuurlijk als anderen daar geen last van hebben. Zo ontwikkeld zijn de meeste mensen wel.

 • Profielfoto
  sunapple

  Oortjes werken trouwens ook niet altijd perfect. Zelf heb ik in-ear, maar de standaard Apple oortjes i.c.m. een hoog volume zorgen bijvoorbeeld in de trein ook voor overlast. Gister nog last van gehad..

 • Profielfoto
  100percentme

  @macaanzee, stereo op zo’n klein apparaatje is een beetje zinloos. Dan mag je hem wel heel dichtbij houden wil je verschil tussen links en rechts willen horen.

 • Profielfoto
  jojost1

  @MacAanZee: Luisteren met speaker(s) lekkerder? Kwa geluidskwaliteit toch echt niet en misschien komt het omdat oortjes niet zo fijn zitten, koop dan een goede koptelefoon..

 • Profielfoto
  sunapple

  Heeft Apple nog niet van STEREO gehoord?? Ik vind het hoog tijd voor stereo op iPhone en iPod touch en dus TWEE speakers…!!

  Hoezo, de iPhone heeft toch twee speakers?:grin:

 • Profielfoto
  XX-ray

  Tenzij Apple stiekem ook een manier heeft gevonden om te zorgen dat het geluid van de twee speakertjes in een iPod ook daadwerkelijk naar twee verschillende oren gaat (patent!!), heeft het naar mijn idee niet zoveel zin om een iPod met 2 speakertjes uit te rusten… Één speaker lijkt me prima dus!

 • Profielfoto
  Aanrecht

  wat dachten jullie van een stereo camera?

 • Profielfoto
  Renroelandt

  Betere luidsprekers in een iPod Touch? Volgens mijn weten is een iPod Touch nog steeds een iPod, dus een draagbare muziekspeler. Volgens mij horen daar oortjes of een hoofdtelefoon bij toch geen betere luidsprekers… Nog meer van dat bruin krapul dat een heel bus moet laten meegenieten van hun denkbeeldige stoere muziek… Op een iPhone begrip, dit richting je Ringtone als ze bellen, sms toon etc… IPad misschien ook nog als draagbare Touch computer. Maar de iPod begrijp ik niet, en de luidsprekers van een iPhone zouden ook geen iPod ondersteuning moeten hebben. Waarom wel, geniet gezellig van je eigen muziek en niet de halve buurt.

 • Profielfoto
  Arthur345

  Tenzij Apple stiekem ook een manier heeft gevonden om te zorgen dat het geluid van de twee speakertjes in een iPod ook daadwerkelijk naar twee verschillende oren gaat (patent!!), heeft het naar mijn idee niet zoveel zin om een iPod met 2 speakertjes uit te rusten… Één speaker lijkt me prima dus!

  Dat is onmogelijk.

 • Profielfoto
  Dashter

  afgaande op het hoesje: een speaker met die grootte is nog altijd even brakkig als de huidige speakertjes…

 • Profielfoto
  @Mathijss95

  Laten we op een volgende generatie hopen.

 • Profielfoto
  XX-ray

  @Arthur345 Onwaarschijnlijk, niet onmogelijk… Kijk het volgende filmpje maar: http://www.youtube.com/watch?v=veDk2Vd-9oQ&feature=youtube_gdata_player

 • Profielfoto
  Sikki

  Macaanzee; iPhone heeft 2 speakers

 • Profielfoto
  Sikki

  Ik hoop echt op un nieuwe generatie van de iPod touch.

 • Profielfoto
  iMij

  op de patentfoto’s zit de speaker steeds bovenaan, in de case onderaan…
  volgens de handenpositie’s zoals op de patentfoto’s zou je zo dus de speaker bedekken. Logisch?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  De iPhone heeft natuurlijk één speaker, of je moet het speakertje aan de bovenkant – waarmee je belt – ook meetellen, maar dat wordt niet voor muziek gebruikt. Er zijn inderdaad ergveel mensen die denken dat de twee “speakertjes” aan de onderkant allebei speakers zijn en de Apple dealers worden met regelmaat bezocht door ongeruste klanten, die denken dat het ene speakertje kapot is.
  Maar dat is dus de microfoon, voor wie dat nog niet wist:)
  En voor alle mensen die dénken dat stereo – twee muziek speakertjes – op een smartphone geen zin zou hebben. Dat scheelt enorm en je hoort wel degelijk stereo, ook al bevinden de speakertjes zich vlak bij elkaar. Luister maar bij veel andere smartphones die wel twee stereo speakers hebben en het qua geluid veel beter doen dan de iPhone. Zelfs Nokia had dat al jaren geleden.

  @XXRay: bij elke geluidsinstallatie gaat het stereo geluid naar beide oren hoor, maar je hoort wel degelijk verschil tussen mono en stereo!
  Alleen bij oortjes of koptelefoon kan je sturen wat naar links en rechts gaat.
  Dus toch: graag twee speakers en stereo voor betere geluidskwaliteit

 • Profielfoto
  THX-1138
 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Een stereocamera zou er ook in passen. Meteen een geinig toestel om 3D content mee te filmen en fotograferen. Het zou haast aannemelijker zijn omdat zo’n rond gat niet echt functioneel lijkt voor een luidspreker.

  Maar goed, dat zal wel wishfull thinking zijn…

 • Profielfoto
  Qapla

  Wat is ze knap.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Wat is ze knap.

  ja he?! Casual Sunday bijdrage van mij.

 • Profielfoto
  Twentyeyes

  @MacAanZee, aan de uni zijn juist bovengemiddeld veel iPhones en Macbooks. Het zit hem in het feit dat de gemiddelde student daar een stuk meer fatsoen heeft, en niet zijn/haar muziek op vol volume uit de telefoon blaast. Dat kan ik van bepaalde andere groepen (MBOers, straatschoffies, paupers, allochtonen, etc.) niet zeggen. Dat kun je stereotypering noemen, maar het is wel bijzonder vaak waar.

 • Profielfoto
  Arthur345

  Betere luidsprekers in een iPod Touch? Volgens mijn weten is een iPod Touch nog steeds een iPod, dus een draagbare muziekspeler. Volgens mij horen daar oortjes of een hoofdtelefoon bij toch geen betere luidsprekers… Nog meer van dat bruin krapul dat een heel bus moet laten meegenieten van hun denkbeeldige stoere muziek… Op een iPhone begrip, dit richting je Ringtone als ze bellen, sms toon etc… IPad misschien ook nog als draagbare Touch computer. Maar de iPod begrijp ik niet, en de luidsprekers van een iPhone zouden ook geen iPod ondersteuning moeten hebben. Waarom wel, geniet gezellig van je eigen muziek en niet de halve buurt.

  Zeker zo’n PVV’ertje :’)

 • Profielfoto
  Twentyeyes

  Arthur, lees mijn reactie. Het is stereotypering, maar wel bijzonder vaak waar. Niet zo je kop in het zand steken of bang zijn politiek incorrect te zijn. Mocht je het je afvragen, ik stem D66 of VVD.

 • Profielfoto
  Stefcke

  Dit zou wel heel mooi zijn:

  12 September:

  *Tim Cook loopt het podium op*

  Er wordt verteld over hoe goed Apple het dit jaar doet.

  Apple laat de iPhone 5 zien.
  Apple laat een iMac Retina zien.
  Apple laat een MacBook 13 inch Retina zien.
  Apple update de gehele iOS devices met een magsafe.
  Apple update de gehele iPod serie.

  Oh yes, there is OneMoreThing…

  Apple laat iPad Mini zien.

  Helaas zullen ze het verspreiden…

 • Profielfoto
  MacBeer2

  Apple ziet de iPod Touch vooral als Gaming Device. Ze zullen echt niet meer gaan investeren in de audiokwaliteit/mogelijkheden van de iPod Touch.

 • Profielfoto
  Dashter

  @MacBeer2: Natuurlijk, want games verdienen echt geen betere audiokwaliteit?

 • Profielfoto
  Bartdays

  Die uitkeping bij de camera kan ook voor een microfoon zijn net zoals bij de ipod 4g

 • Profielfoto
  aukem

  Fijn kom ik aan met mijn ipod touch 4′

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Twentyeyes: het staat je nooit goed om je beter te voelen dan anderen, om te stereotyperen en te generaliseren naar groepen of etnische afkomst of zelfs inkomen van mensen. Juist dat is een kwestie van fatsoen en het zou je nog wel ’s slecht kunnen bekomen dat je dat wat dit betreft blijkbaar niet hebt. Mensen zijn niet beter of gedragen zich niet beter naarmate ze een hogere intelligentie hebben.
  Ik heb zelf gestudeerd aan een “keurige” universiteit en naast de goede dingen die daar gebeuren heb ik eerlijk gezegd ook geconstateerd dat ik het meest asociale gedrag dat ik bij mensen heb gezien, op de universiteit gezien heb. Dan wel niet op de universiteit zelf, maar op feesten of “studentenverenigingen”. Daar lusten de honden geen brood van. Er staat ergens een wijze tekst geschreven: “kijk eerst naar de balk in je eigen ogen en dan pas naar de splinter in het oog van een ander”.

 • Profielfoto
  sunapple

  De iPod touch krijgt het nog moeilijk: Samsung Galaxy Player 5.8. Die heeft nota bene front-facing stereo speakers

 • Profielfoto
  Truzo

  Kan een 3d camera niet?

  De Apple oortjes trekken op nix als je in de trein zit. En de bass van mijn oortjes is ook kapot. Wat ben je nu me Urban muziek zonder de bass??? Natuurlijk gebruik ik af en toe de Beats By Dre van mijn broer Dat kan er ook iets mee te maken hebben ;p

  Als het speakers zijn, worden die speakers ook in de Iphone 5 gemaakt?

 • Profielfoto
  sunapple

  @Truzo, 3D lijkt mij érg sterk. Behalve dat de gaten ver uit elkaar zitten is de kans nihil dat er 3D in wordt gemaakt vanwege de vereisten: nieuw scherm, andere software, doel?
  .
  De iPhone 5 geruchten hebben het niet over zo’n speaker aan de achterkant en dat lijkt mij maar goed ook; rare locatie, onderkant is prima bij de iPhone.
  .
  Apple’s oortjes zijn inderdaad vrij slecht. Ik gebruik ze zelf nooit, ze blijven mooi in het plastic:smile:

 • Profielfoto
  RamonV

  Misschien Ruimte voor een nfc chip?