Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 26 augustus 2012
Leestijd: 2 minuten

Krijgt iPod touch een fatsoenlijke speaker?

Met alle aandacht in het geruchtencircuit gericht op de iPhone en de iPad mini is er maar weinig aandacht voor de volgende generatie iPod touch. Toch lijkt deze er wel degelijk te komen. Sterker nog, in China is men er nu al hoesjes voor aan het maken. Er is nu een foto verschenen van zo’n hoesje. Daaruit zijn een aantal mogelijk functies van de nieuwe touch op te maken.

De vorm van het hoesje verraadt dat de volgende iPod touch een langwerpiger vorm krijgt voor een groter scherm en minder afgeronde hoeken heeft. Uit de extra ruimte die naast de cameralens gelaten bij het hoesje is valt op te maken dat er waarschijnlijk ook een led-flits verwacht kan worden op de nieuwe iPod touch. Het meest opvallend is een gat onderaan het hoesje. Het is niet duidelijk welke geheimzinnige functie daarachter schuil moet gaan maar afgaand op een recent uitgelekt patent van Apple lijkt een betere luidspreker een goede kandidaat.

Hoesje voor de nieuwe iPod touch (via GizChina)

In mei schreeft OMT over een patent waarin een nieuwluidsprekersysteem voor iOS-apparaten beschreven wordt. Daaruit blijkt dat Apple de techniek in huis heeft om kleine luidsprekers in te bouwen die betere geluidskwaliteit opleveren. Onderdeel van dit systeem is de herpositionering van de speaker van de onderkant van het apparaat naar de achterkant.

Patent voor nieuw speakersysteem van iOS-apparaten

Het uitgelekte hoesje mag gezien worden als een aanwijzing voor een nieuwe iPod touch maar zeker niet als overtuigend bewijs. Zo werd vorig jaar nog gedacht dat de iPhone er anders uit zou gaan zien nadat Chinese hoesjes opdoken voor een nog-niet bestaand iPhone-ontwerp. Toen vervolgens de iPhone 4S uitkwam bleek dat Chinese hoesjesmakers ook wel eens op een verkeerde paard wedden.

Overigens zal de volgende iPod touch waarschijnlijk niet zijn opwachting maken tijdens het aanstaande iPhone-evenement. Verwacht wordt dat Apple in oktober nóg een evenement zal organiseren waarop de touch wordt aangekondigd, samen met een nieuwe iPod nano en de introductie van de iPad mini.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Krijgt iPod touch een fatsoenlijke speaker?
Sluiten