Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 24 augustus 2012

Koreaanse rechter veroordeelt Apple én Samsung

Je zou het bijna vergeten, maar Apple en Samsung vechten elkaar momenteel niet alleen de rechtbank uit in California. In Zuid Korea zijn beide partijen ook in een juridische strijd verwikkeld. De rechter heeft daar vanochtend uitspraak gedaan waar beide partijen blij én teleurgesteld over zullen zijn: beide partijen maken onrechtmatig misbruik van patenten van de ander en moeten daarvoor betalen.

De rechtbank in Seoul oordeelde dat Apple inbreuk maakt op twee patenten van Samsung. Daarvoor moet een boete van 28.000 euro betaald worden. Daarnaast mogen de iPhone 4 en iPad 2 voorlopig niet meer verkocht worden in Zuid Korea. Samsung komt er nog bekaaider af. Het bedrijf hoeft voor het onrechtmatig gebruik van Apple’s ‘terugstuiterpatent’ voor iOS ‘slechts’ 17.500 euro betalen maar moet wél vier producten van de Zuid Koreaanse schappen halen: de Galaxy SII, Galaxy Nexus, Galaxy Tab en Galaxy Tab 10.1.

Het oordeel van de Zuid Koreaanse rechtbank wordt gezien als een symbolische uitspraak. De boetes zijn erg laag en de producten die uit de winkel gehaald moeten worden zijn relatief oud en worden in sommige gevallen niet eens meer verkocht. Echt vuurwerk is er dus niet gekomen in Zuid Korea. Nu maar afwachten of dat in de Amerikaanse zaak wél gaat gebeuren.

Reageer op artikel:
Koreaanse rechter veroordeelt Apple én Samsung
Sluiten