Koreaanse rechter veroordeelt Apple én Samsung

Door: Koen van Tongeren - 12 reacties

Je zou het bijna vergeten, maar Apple en Samsung vechten elkaar momenteel niet alleen de rechtbank uit in California. In Zuid Korea zijn beide partijen ook in een juridische strijd verwikkeld. De rechter heeft daar vanochtend uitspraak gedaan waar beide partijen blij én teleurgesteld over zullen zijn: beide partijen maken onrechtmatig misbruik van patenten van de ander en moeten daarvoor betalen.

De rechtbank in Seoul oordeelde dat Apple inbreuk maakt op twee patenten van Samsung. Daarvoor moet een boete van 28.000 euro betaald worden. Daarnaast mogen de iPhone 4 en iPad 2 voorlopig niet meer verkocht worden in Zuid Korea. Samsung komt er nog bekaaider af. Het bedrijf hoeft voor het onrechtmatig gebruik van Apple’s ‘terugstuiterpatent’ voor iOS ‘slechts’ 17.500 euro betalen maar moet wél vier producten van de Zuid Koreaanse schappen halen: de Galaxy SII, Galaxy Nexus, Galaxy Tab en Galaxy Tab 10.1.

Het oordeel van de Zuid Koreaanse rechtbank wordt gezien als een symbolische uitspraak. De boetes zijn erg laag en de producten die uit de winkel gehaald moeten worden zijn relatief oud en worden in sommige gevallen niet eens meer verkocht. Echt vuurwerk is er dus niet gekomen in Zuid Korea. Nu maar afwachten of dat in de Amerikaanse zaak wél gaat gebeuren.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  rdesign

  Al die moeite, en dan zo’n kleine boete en een paar oude toestellen van de markt. Nou, geweldig.

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Wat is ook alweer het thuisland van Samsung? Ohja Zuid Korea.. Dus het thuisvoordeel heeft niet veel opgeleverd, kijken of de Amerikanen daar ook zo over denken:-)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  GAUW die dingen in de uitverkoop :):)

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Ik las vanmorgen op NU.nl dat Apple 40 miljoen moet betalen.
  Er stond ook “won” bij, maar ik dacht dat dit een schrijf foutje was, maar nu valt het kwartje dat dit de locale munteenheid betreft.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Dan mogen ze wel een winstwaarschuwing afgeven.

 • Profielfoto
  NapO

  wat een financiele klap,….parkeergeld voor beide partijen,….

 • Profielfoto
  aukem

  €28.000,- dat is het instaptarief van een advocaat die ze inhuren…

 • Profielfoto
  aukem

  Na deze financiële klap is Microsoft weer meer waard dan Apple:P

 • Profielfoto
  FreBo

  De nieuwe producten van Apple zullen omhoog gaan om deze boete te compenseren. Nieuwe iPhone rond de 700 euro.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Ja ik denk dat er weer massa-ontslagen gaan vallen hierdoor!

 • Profielfoto
  RienMSc1.

  Ik vind het goed dat Samsung producten maakt voor mensen met een kleinere beurs die toch een kwalitatief hoogstaand product willen met een verfijnd design, zoals Apple (misschien zelfs beter dan Apple), maar voor een schappelijkere prijs.

 • Profielfoto
  Hansi2124

  Rien, je avatar zegt ons al genoeg. Daarnaast heb je ook al lopen trollen in diverse topics. Ga toch naar het Samsung-forum als je daar zo’n fanboy van bent.