Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 28 augustus 2012

Juryvoorzitter Samsung/Apple-zaak is zelf een ‘PC-guy’

Bloomberg heeft een interview gehouden met Vel Hogan, de voorzitter van de jury die oordeelde dat Samsung patenten van Apple geschonden heeft en daarvoor 1 miljard dollar moet betalen. In het gesprek vertelt Hogan over het proces dat vooraf ging aan die beslissing.

Volgens Hogan was het niet vanaf het begin duidelijk dat Apple in het gelijk gesteld zou worden. In het begin had hij zelfs het vermoeden dat Samsung zou gaan winnen. Ook legt hij uit dat de jury niet bevooroordeeld was. Zo had niemand een iPhone en zegt hij zelf geen enkel Apple-product te hebben. Hogan noemt zich een echte ‘PC guy’.

In het interview legt Hogan, die zelf een patent op zijn naam heeft staan, uit hoe hij zijn afwegingen heeft gemaakt. Hij heeft zich bij de patenten van beide partijen ingedacht hoe hij er over zou denken als het zijn eigen patent was. Door die methode wisten hij en de andere juryleden snel langs de vragen te gaan die ze moesten beantwoorden om tot een oordeel te komen.

Volgens Hogan is de kans groot dat de rechter meegaat in de eis van Apple dat acht Samsung-toestellen van de markt gehaald moeten worden. Samsung heeft dit zelf over zich afgeroepen door te ver te gaan in het kopiëren van Apple zonder zelf te innoveren, zo vindt hij. In dat verband wijst hij op Motorola, Nokia en Blackberry die volgens hem laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om goede telefoons te maken zonder Apple na te doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Juryvoorzitter Samsung/Apple-zaak is zelf een ‘PC-guy’
Sluiten