iTunification: Songs in Notification Center

21 reacties

In OS X 10.8 Mountain Lion heeft Berichtencentrum de weg naar de Mac gevonden. Het is de plek waar je de laatst binnengekomen e-mails, Twitter mentions, iMessages, herinneringen en agenda uitnodigingen, waarschuwingen en Game Center uitnodigingen vindt.

Alimohammad Rabbani voegt daar met iTunification wat aan toe: de song die nu door iTunes wordt afgespeeld. Naar eigen zeggen heeft hij de app in één dag gemaakt. De app is een verbeterde versie van Now Playing, een Applescript met hetzelfde resultaat als iTunification, maar dat met behulp van een loop elke 2 seconden controleert welke song afspeelt. iTunification maakt volgens Rabbani gebruik van OS X’s eigen NSDistributedNotificationCenter class, waardoor het veel minder van de processor vraagt.

Na een paar seconden verdwijnt de notificatie automatisch

iTunification is gratis en vereist uiteraard Mountain Lion. Wil je iTunification automatisch starten bij het herstarten van je Mac? Volg dan onderstaande instructie op:

 1. Download de app en kopieer het naar je Programma’s map.
 2. Open Systeemvoorkeuren. Ga naar Gebruikers en groepen.
 3. Selecteer in de linker kolom de huidige gebruiker.
 4. Klik op de tab Inloggen en sleep iTunification vanuit de programma’s map in het rechter venster. Je kunt het programma ook toevoegen met de + knop.

Heb je met Mountain Lion nog nooit apps buiten de Mac App Store om gedownload, zorg dan dat in Systeemvoorkeuren onder Beveiliging en privacy het is toegestaan om programma’s uit Elke willekeurige bron te downloaden.

tip: Jean-Paul

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Erg fijn wanneer je veel webradio gebruikt!

 • Profielfoto
  marcelnijman

  Super!
  Dit soort van tips mogen wat mij betreft veel vaker op OMT voorbij komen.:)

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Ik blijf bij Now Playing, want die geeft ook Notificaties voor Spotify. Dat het 0.5% CPU gebruikt maakt me niet uit.

 • Profielfoto
  AppleStef

  Leuk, dat iets minder CPU gebruik. Maar ik blijf ook bij ‘Now Playing’, want die werkt ook met Spotify en geeft het icoontje van de app die de muziek afspeeld weer (i.p.v. eigen icoontje).

 • Profielfoto
  csteelooper

  [Quote=OneMoreThing in iTunification: Songs in Notification Center url=http://www.onemorething.nl/2012/08/itunification-songs-in-notification-center/ ]Heb je met Mountain Lion nog nooit apps buiten de Mac App Store om gedownload, zorg dan dat in Systeemvoorkeuren onder Beveiliging en privacy het is toegestaan om programma’s uit Elke willekeurige bron te downloaden.[/quote]

  Dat hoeft dus niet: Gewoon downloaden en als het gedownload is rechts klikken op het bestand. Daarna CTRL indrukken en kiezen voor Openen. Je zult dan de (bekende) waarschuwing krijgen, waar je ook kunt kiezen voor Openen. Zo hoef je niet al dat werk te doen voor een enkele applicatie, en hou je de GateKeeper beveiliging ook in stand.

 • Profielfoto
  DoubleD

  Dit is handig!:)

 • Profielfoto
  Jonas89

  Ik gebruik SkipTunes, zoek maar eens even op in de Mac App Store;)

  Is eergisteren geupdated voor ML & rMBP

 • Profielfoto
  peterharte

  @JeroenJK, @AppleStef

  Lees de site van de developer:
  “iTunification enables notifications from iTunes & Spotify in notification center.”

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Oke, dat had ik nog niet gezien. Toch vind ik het Spotify en iTunes icoontje wel fijner. De developer van Now Playing is trouwens wel goed hoor, ik had hem een mail gestuurd voor een nieuwe functie, en een paar uur later was er een nieuwe versie met die functie erin. Ook de versie daarna bevatte weer functies die ik de dag ervoor had gevraagd.:)

  Ik ben tevreden met Now Playing.

 • Profielfoto
  @Mathijss95

  Goeie tip, bedankt!

 • Profielfoto
  AliO

  Ik zat me dus toevallig gister af te vragen of er zo iets voor iOS bestaat!

 • Profielfoto
  Joerian

  Bestaat er ook iets waarmee je een beoordeling kan geven in de notificatiecentrum? Ik ken wel I Love Stars maar in de notificatiecentrum lijkt me fijner.

 • Profielfoto
  pim939

  ik bijlf ook bij Now Playing

 • Profielfoto
  sunapple

  Ik had dit fijner gevonden dan de melding uit het icoontje. Had gevonden inderdaad, want de melding bestaat in het geval van internetradio (Radio538) alleen uit de naam van de zender, waar de melding uit het icoontje ook de titel en artiest verteld. Jammer, hopelijk komt er een fix.

  EDIT: Now Playing kan dit wel gewoon goed weergeven. Stukken beter.

 • Profielfoto
  essiw

  of je gebruikt gewoon growl, wat al eeuwen bestaat…

 • Profielfoto
  DaveFlash

  of je gebruikt gewoon growl, wat al eeuwen bestaat…

  En in combinatie met Hiss: http://collect3.com.au/hissapp/ worden ze naar Berichtencentrum doorgespeeld.

 • Profielfoto
  INCTRL

  Geen albumcover als thumbnail erbij …jammer zeg.

 • Profielfoto
  ndunsbergen

  marcelnijman op 14 augustus 2012
  Super!
  Dit soort van tips mogen wat mij betreft veel vaker op OMT voorbij komen.

  Zeker, ik gebruikte altijd “itunes hackje”

 • Profielfoto
  iep

  of je gebruikt gewoon growl, wat al eeuwen bestaat…

  En in combinatie met Hiss: http://collect3.com.au/hissapp/ worden ze naar Berichtencentrum doorgespeeld.

  Nadeel is dat Hiss alles verzameld en doorstuurt. Dat zorgt er voor dat NC denkt dat Hiss degene is die de notificatie verstuurd en niet de eigenlijke app. Je ziet dus alleen maar het icoontje van Hiss. Best lastig want het kan voor enige verwarring gaan zorgen. Mountain Growl doet iets vergelijkbaars maar schijnt wat meer instelmogelijkheden te hebben.

 • Profielfoto
  Loewie

  Als je het iTunes logo uit de iTunes app kopieert (of welk willekeurig ander logo/icoon dan ook) en dat vervolgens in iTunification zet (Contents > Resources) ipv het originele .icon bestandje met dezelfde naam doet die het na een OS X restart prima met het iTunes logo!

 • Profielfoto
  patrick337

  Welke apps staan daar allemaal in de menubalk ?