Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 14 augustus 2012

iTunification: Songs in Notification Center

In OS X 10.8 Mountain Lion heeft Berichtencentrum de weg naar de Mac gevonden. Het is de plek waar je de laatst binnengekomen e-mails, Twitter mentions, iMessages, herinneringen en agenda uitnodigingen, waarschuwingen en Game Center uitnodigingen vindt.

Alimohammad Rabbani voegt daar met iTunification wat aan toe: de song die nu door iTunes wordt afgespeeld. Naar eigen zeggen heeft hij de app in één dag gemaakt. De app is een verbeterde versie van Now Playing, een Applescript met hetzelfde resultaat als iTunification, maar dat met behulp van een loop elke 2 seconden controleert welke song afspeelt. iTunification maakt volgens Rabbani gebruik van OS X’s eigen NSDistributedNotificationCenter class, waardoor het veel minder van de processor vraagt.

Na een paar seconden verdwijnt de notificatie automatisch

iTunification is gratis en vereist uiteraard Mountain Lion. Wil je iTunification automatisch starten bij het herstarten van je Mac? Volg dan onderstaande instructie op:

  1. Download de app en kopieer het naar je Programma’s map.
  2. Open Systeemvoorkeuren. Ga naar Gebruikers en groepen.
  3. Selecteer in de linker kolom de huidige gebruiker.
  4. Klik op de tab Inloggen en sleep iTunification vanuit de programma’s map in het rechter venster. Je kunt het programma ook toevoegen met de + knop.

Heb je met Mountain Lion nog nooit apps buiten de Mac App Store om gedownload, zorg dan dat in Systeemvoorkeuren onder Beveiliging en privacy het is toegestaan om programma’s uit Elke willekeurige bron te downloaden.

tip: Jean-Paul

Reageer op artikel:
iTunification: Songs in Notification Center
Sluiten