iPhone loopt in op Android

11 reacties

Ondanks de voortdurende dominantie van Samsung smartphones en Google’s Android heeft Apple’s iPhone goede zaken gedaan in het afgelopen kwartaal, zo concludeert analysebedrijf Comscore in een nieuw onderzoek naar de Amerikaanse smartphonemarkt in de periode april t/m juni. iOS blijkt in te lopen op Android en de iPhone snoept marktaandeel van andere telefoonbouwers, inclusief Samsung.

Uit de anlyse van Comscore blijkt dat 15,4% van alle in de V.S. verkochte smartphones in het afgelopen kwartaal een iPhone was. Dat is 1,4% meer dan in het eerste kwartaal van 2012. Dit is ten koste gegaan van Samsung, LG en Motorola die juist een afname van marktaandeel moesten incasseren.

 

De goede verkoopcijfers van de iPhone hebben ook gevolgen voor de positie van iOS tegenover de andere mobiele besturingssystemen: Android van Google, Blackberry OS van RIM en Windows Phone van Microsoft. Zowel RIM als Microsoft zagen het marktaandeel van hun OS verder dalen. Android groeide wel met 0,6% naar 51,6%. iOS groeide echter sterker met 1,7% naar 32,4% van de totale Amerikaanse smartphonemarkt.

Deze cijfers zijn opmerkelijk. Android wordt immers geleverd op een groot aantal toestellen van verschillende fabrikanten terwijl iOS momenteel alleen beschikbaar is op drie toestellen: de iPhone 3GS, iPhone 4 en iPhone 4S. Nog belangrijker is het feit dat de iPhone sinds oktober 2011 niet meer vernieuwd is waardoor aangenomen werd dat de populariteit zou afnemen omdat veel mensen zouden willen wachten op de volgende generatie iPhone.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  jobz

  1 keer brons, 1 keer zilver.

 • Profielfoto
  BenitoMilan

  Gaat de goede kant op, nu hopen dat de nieuwe iPhone dit een flinke boost gaat geven!

 • Profielfoto
  Ni3l55

  Ik hoop ook dat de nieuwe iPhone de markt gaat domineren.

  #Apple is the best

 • Profielfoto
  Kdingo

  iOS blijft maar groeien:smile:

 • Profielfoto
  AliO

  Wereldwijd is de situatie helaas andersom..

 • Profielfoto
  Macwijk

  @Ni3lss

  Waarom gebruik je hashtag op OMT? OMT is immers niet verbonden met Twitter.
  #durftevragen;)

 • Profielfoto
  llowboy

  Let wel, dit betreft de Amerikaanse smartphone markt.

  Ondanks dat ze er in de US wel eens anders over denken, is er daar buiten nog een hele wereld vol met spartphone gebruikers waarin de situatie inderdaad niet zo rooskleurig is.

 • Profielfoto
  Andre Mesker

  Het zal me werkelijk aan mijn fiets roesten welke fabrikant groter dan wie dan ook is/wordt. Al koop ik een mobieltje van een miniem klein onbeduidend fabrikantje; als het ding maar doet wat ik wil dat het doet en dan zonder haperen.
  Ik snap die fanboy (bv. Ni3lss) reacties ook niet zo goed. Gaat Apple betere iPhones maken als het groter wordt dan Samsung?
  Lijkt me stug.

 • Profielfoto
  rspeerstra

  Helemaal met Andre eens, Apple vind ik opzich wel een fijn product, kijk Airplay, het simpele design, en met jailbreaken kun je er nog meer mee (XBMC e.d.) maar tegelijkertijd zijn het ook uitbuiters. Je iPhone 4 is nu zo traag als de neter terwijl hij het qua hardware makkelijk kan redden. Je iOS word gewoon traag gemaakt zodat je de volgende iPhone haalt. Iets wat Android niet doet.

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Als je je iPhone niet update, zoals je bij Android ook niet doe (omdat het 9vd10 keer niet kan) blijft hij gewoon hetzelfde.
  .
  Als je meer functies wilt op dezelfde hardware word hij inderdaad langzamer;)
  .
  Verder boeien me marktaandelen niet zo. Ik vind het wel leuk eigenlijk als niet zoveel mensen dezelfde telefoon als ik hebben.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  In Nederland zullen de cijfers volgens mij heel anders zijn, vooral omdat Apple hier geen reclame maakt en Samsung afgelopen twee jaar een enorm marktoffensief heeft gevoerd. Ik denk dat Samsung vooral in het afgelopen jaar enorm omhoog is gegaan in Nederland. Veel iPhone 3Gs gebruikers wilden niet langer wachten en zijn overgestapt op Samsung Galaxy S III. Aan de andere kant zie ik wél dat veel jongeren van Blackberry overstappen op iPhone 4 of 4S