Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 2 augustus 2012

iPhone loopt in op Android

Ondanks de voortdurende dominantie van Samsung smartphones en Google’s Android heeft Apple’s iPhone goede zaken gedaan in het afgelopen kwartaal, zo concludeert analysebedrijf Comscore in een nieuw onderzoek naar de Amerikaanse smartphonemarkt in de periode april t/m juni. iOS blijkt in te lopen op Android en de iPhone snoept marktaandeel van andere telefoonbouwers, inclusief Samsung.

Uit de anlyse van Comscore blijkt dat 15,4% van alle in de V.S. verkochte smartphones in het afgelopen kwartaal een iPhone was. Dat is 1,4% meer dan in het eerste kwartaal van 2012. Dit is ten koste gegaan van Samsung, LG en Motorola die juist een afname van marktaandeel moesten incasseren.

 

De goede verkoopcijfers van de iPhone hebben ook gevolgen voor de positie van iOS tegenover de andere mobiele besturingssystemen: Android van Google, Blackberry OS van RIM en Windows Phone van Microsoft. Zowel RIM als Microsoft zagen het marktaandeel van hun OS verder dalen. Android groeide wel met 0,6% naar 51,6%. iOS groeide echter sterker met 1,7% naar 32,4% van de totale Amerikaanse smartphonemarkt.

Deze cijfers zijn opmerkelijk. Android wordt immers geleverd op een groot aantal toestellen van verschillende fabrikanten terwijl iOS momenteel alleen beschikbaar is op drie toestellen: de iPhone 3GS, iPhone 4 en iPhone 4S. Nog belangrijker is het feit dat de iPhone sinds oktober 2011 niet meer vernieuwd is waardoor aangenomen werd dat de populariteit zou afnemen omdat veel mensen zouden willen wachten op de volgende generatie iPhone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone loopt in op Android
Sluiten