Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 20 augustus 2012

iPhone harkt meer binnen dan Microsoft

[The iPhone] is the most expensive Phone in the world and it doesn’t appeal to business customers because it doesn’t have a keyboard which makes it not a very good e-mail machine.

Deze woorden, uitgesproken door Microsoft’s CEO Steve Ballmer in reactie op de onthulling van de iPhone in 2007 zullen hem nog lang heugen. In de afgelopen vijf jaar zag hij vanaf de zijlijn hoe Apple de mobiele telefoonmarkt op zijn kop zette en tientallen miljoenen iPhones verkocht terwijl Microsoft vrijwel zijn volledige marktaandeel kwijtraakte. Met lede ogen heeft hij moeten aanzien hoe de zakelijke wereld iPhones en iPad’s heeft omarmd terwijl Microsoft hier oppermachtig was.

Vandaag moet echter écht een rotdag zijn voor Steve. Vanity Fair concludeert namelijk nu dat Apple meer verdient met de iPhone dan Microsoft met alles wat het bedrijf produceert.

In het eerste kwartaal van 2012 verdiende Apple 22,7 miljard dollar met de iPhone. Microsoft harkte in dat zelfde kwartaal ‘slechts’ 17,4 miljard dollar binnen maar had daar wel al zijn productgroepen nodig, dus Windows, Windows Phone, Office, Server-oplossingen, accessoires, Xbox enzovoort. In het afgelopen kwartaal waren de cijfers zelfs nog meer desastreus voor de software-gigant uit Redmond, Washington. Microsoft maakte toen voor het eerst in zijn bestaan zelfs verlies.

Nu moet natuurlijk niet vergeten worden dat Windows nog steeds gebruikt wordt op 90% van de computers wereldwijd en dat Microsoft dus nog altijd heer en meester is. Wel laten bovenstaande cijfers zien dat marktleider zijn niet langer betekent dat je het meest succesvol bent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone harkt meer binnen dan Microsoft
Sluiten