iPhone harkt meer binnen dan Microsoft

42 reacties

[The iPhone] is the most expensive Phone in the world and it doesn’t appeal to business customers because it doesn’t have a keyboard which makes it not a very good e-mail machine.

Deze woorden, uitgesproken door Microsoft’s CEO Steve Ballmer in reactie op de onthulling van de iPhone in 2007 zullen hem nog lang heugen. In de afgelopen vijf jaar zag hij vanaf de zijlijn hoe Apple de mobiele telefoonmarkt op zijn kop zette en tientallen miljoenen iPhones verkocht terwijl Microsoft vrijwel zijn volledige marktaandeel kwijtraakte. Met lede ogen heeft hij moeten aanzien hoe de zakelijke wereld iPhones en iPad’s heeft omarmd terwijl Microsoft hier oppermachtig was.

Vandaag moet echter écht een rotdag zijn voor Steve. Vanity Fair concludeert namelijk nu dat Apple meer verdient met de iPhone dan Microsoft met alles wat het bedrijf produceert.

In het eerste kwartaal van 2012 verdiende Apple 22,7 miljard dollar met de iPhone. Microsoft harkte in dat zelfde kwartaal ‘slechts’ 17,4 miljard dollar binnen maar had daar wel al zijn productgroepen nodig, dus Windows, Windows Phone, Office, Server-oplossingen, accessoires, Xbox enzovoort. In het afgelopen kwartaal waren de cijfers zelfs nog meer desastreus voor de software-gigant uit Redmond, Washington. Microsoft maakte toen voor het eerst in zijn bestaan zelfs verlies.

Nu moet natuurlijk niet vergeten worden dat Windows nog steeds gebruikt wordt op 90% van de computers wereldwijd en dat Microsoft dus nog altijd heer en meester is. Wel laten bovenstaande cijfers zien dat marktleider zijn niet langer betekent dat je het meest succesvol bent.

Reacties

42 reacties
 • Profielfoto
  iPredict

  Lang leve Phil Shiller

 • Profielfoto
  Kdingo

  MS nu teleurgesteld, alle Apple fanboys in de polonaise:)

 • Profielfoto
  knekkie

  Microsoft komt straks denk ik knoert hard terug met Surface apparaten en windows8

  Een nieuw herziend platform dat gericht is op de toekomst van je bedrijf en daar waar het grote geld zit creëer je niet zo snel.

  Pijlen staan gericht op de consument. De zakelijke markt leverde apple ook al te weinig op. Apple is pas het Grote geld gaan verdienen met de iPhone en iPads. Dat wil Microsoft ook en ze zijn er met windows 8 eindelijk hartstikke klaar voor.

  Ik ben erg benieuwd of en hoe microsoft zich zal herpakken

 • Profielfoto
  Nosferatu

  who gives a rats ass ‘bout this kinda news

 • Profielfoto
  Needler

  Prachtig om die quote nog eens terug te lezen. Op en top Microsoft arrogantie uit vervlogen tijden.

 • Profielfoto
  Jordy94

  Heeeeeeeeeeeee Apple.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Maar niet een geheel onterechte uitspraak. Apple heeft wel vaker met veel bombarie iets gepresenteerd voor een enorme prijs, zonder dat het een groot succes werd. Dat werd het wel, maar dat konden ze toen niet weten.

  Ben geen fan van Ballmer, maar hij werd enorm op afgerekend, terwijl Steve net zulke opmerkingen maakte.

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Boeit me eigenlijk niks..

  Leuk voor Apple:)

 • Profielfoto
  WiBo1953

  Ik vind de ‘citation’ in combinatie met de foto van een CEO van een grote multinational niet kunnen….

 • Profielfoto
  ququlequ

  Microsoft komt straks denk ik knoert hard terug met Surface apparaten en windows8

  Owja, Surface apparaten. Daar zijn ze geloof ik ook al 10 jaar mee bezig. Iets waar geloof ik niemand echt op zit te wachten.

 • Profielfoto
  Arthur345

  Wtf is daar raar aan? Die hele iPhone is toch duurder Macs zijn duurder alles is toch duurder bij Apple???!?!?!?!?!?!?!

  Echt dom

 • Profielfoto
  ralphja

  Daarom heb ik een iPad en een iPhone gekocht.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Het gaat hier niet om winst maar het is wel een teken aan de wand. Ik volg al enige tijd met verbazing, en min of meer geschokt, de gang van zaken bij Sony. Als een merk innoveerde dan was het Sony wel. Dat was ook meteen het manco. Door te stellig vast te houden aan eigen technieken en doelgroep is Sony stil komen te staan. Een lot dat Apple ook kan overkomen.

 • Profielfoto
  WittdeSwarte

  Tijd voor een andere CEO misschien?

 • Profielfoto
  iPhonefans

  Ik kies altijd voor het beste product voor de beste prijs, ongeacht wie het maakt.
  Dat is nu Apple, maar als zij het verkloten ben ik net zo makkelijk weer weg.
  Concurrentie is goed en nodig.
  Het is daarom spijtig te merken dat windows8 op de desktop (dus ff goed opletten) vernietigende beoordelingen krijgt door gerenommeerde buro’s zoals Gartner.
  MS geeft haar basis op voor een markt waar zij niets hebben in te brengen.
  Dus @knekkie, helaas dat zal het helaas niet worden.
  De zakelijk markt (en de systeembeheerders) zal dit niet accepteren.
  En nogmaals, heel spijtig.
  Balmer is in staat gebleken een bloeiend bedrijf om zeep te helpen, wat natuurlijk ook weer knap is en vragen stelt over de cultuur in het bedrijf.
  Het verlies komt overigens door een afschrijving op een overname van ruim €7 miljard

 • Profielfoto
  bartvdv

  Het ontbreekt Microsoft aan charisma, mystiek en ‘voeling’. Dan zouden ze net hetzelfde kunnen als Apple.

 • Profielfoto
  Ziegler

  Ik dacht dat ze simpelweg geen smaak hadden . . .

 • Profielfoto
  JoppeVR

  MS’s apparaten kosten dan ook geen 700-800 euro hé

 • Profielfoto
  Applefanaat

  LANG LEVE APPLE!:D

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  JoppeVR 43 minuten geleden
  MS’s apparaten kosten dan ook geen 700-800 euro hé

  En welke apparaten maakt Microsoft dan? Alleen de Xbox, en daar maken ze amper winst op. De Zune was een flop en dan weten het wel.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  niet alleen dat , nu ook de surface daarnaast een hoop keyboards , webcams en muizen.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot
 • Profielfoto
  knekkie

  @iphonefans.

  De surface gaat verder waar een iPad gebruiker opstaat en naar zijn PC of Mac loopt om zijn werk verder af te ronden omdat de iPad er niet toe in staat is.

  Surface met Windows RT kent niet de beperkingen die de ipad kent. Laat staan Surface met Windows 8 Pro

  Als microsoft de prijs van de RT apparaten onder die van de iPad legt en laat zien waar de voordelen liggen ten opzichten van de traditionele tablet door te laten zien wat ie kan in plaats van te smeiten met spec dan gaat het heel leuk worden voor apple.

  Wat gerenommeerde blogs er van vinden is niet relevant. Het publiek beslist met hun portemonnee. De gerenommeerde blogs weten waarschijnlijk niet wat de strategie of de filosofie is achter het product. Ze vergelijken het puur met wat ze nu kennen en durven niet te dromen.
  Die zelfde gerenommeerde blogs stonden ook te gillen dat de iphone zou floppen en dat de ipad van af 1000 dollar te koop zou zijn. En dat er vorig jaar een iphone 5 zou uitkomen. Die gerenommeerde blogs weten niks. Ze gokken maar wat en hebben geen visie. Schrijven opinie met genoeg triggers voor linkbait. En terecht. Bezoekers betekent inkomsten.

  Ik wacht gewoon lekker af en oordeel zelf.
  Windows 8 nu proberen op hedendaagse hardware is net zo logisch als een testritje maken in een auto zonder brandstof.

  windows 8 laat zich het best bedienen met touch op apparaten als de Surface. Daarnaast valt het te bedienen met keyboard en muis voor nieuwe en oude programma’s voor nieuwe en legacy gebruikers.

  Het lijkt die zogenaamd gerenommeerde sites niks omdat ze het niet hebben kunnen op en touch device zoals microsoft die bedoelt heeft. Die zijn er namelijk nog niet.

  Men probeert daarom windows 8 binnen het huidige computer metafoor te proppen en dan te revieuwen dan is het idd een wat vreemd ogend OS.

  Microsoft durft bet Als Apple eindelijk de traditionele desktop metafoor los te laten. De metro touch interface is dit keer geen skin die je meteen uit kan zetten. Nee het is het OS. En er is voor het zware werk gewoon een klassieke desktop omgeving zodat je ook de programma’s kan blijven gebruiken van vroeger. Wil je een externe monitor printer en keyboard aansluiten geen probleem. Wil je gewoon spelen zoals je dat op een tablet deed ga je weg van de desktop interface terug naar de (metro) touch interface.

  Nu kan Balmer eindelijk laten zien wat ze hebben bedacht in de tijd dat hij het stokje van Gates over nam. Die nieuwe microsoft bevalt mij wel. Gave nieuwe producten. Eindelijk innovatie uit een andere hoek en een gevaarlijke hoek met onbeperkt budget. Aan het einde van de rit hebben we allemaal baad bijsucces voor microsoft met windows 8 en Surface want dat betekent dat de in slaap sukkelende apple weer wakker geschud kan worden. Het is een beetje te eenzaam en rustig voor apple aan de top.

 • Profielfoto
  Hermanko

  Mr. B. Gates beweerde ooit dat internet nooit groot zou woorden ..

 • Profielfoto
  Hansi2124

  http://nos.nl/artikel/408803-recordwaarde-apple-op-beurs.html

  50 aandelen x $80 winst = $4.000
  Ik verkoop ze nog niet….

 • Profielfoto
  iPhonefans

  @knekkie
  In tegenstelling tot velen beoordeel ik ieder bedrijf en de producten op hun meritus, zoals je hebt kunnen lezen.
  Dus vooraf: ik hoop dat W8 een succes wordt!

  Grappig dat je de net 2 jaar oude iPad al een traditionele tablet noemt, maar de surface en windows RT (waarom ze het niet tiles noemen? net of ‘tegels’ een rare naam is en ‘ramen’ niet, maar dat geldt ook voor ‘appel’) kan idd een doelgroep aanspreken, zeker de particulier.
  Daar is men dan ook best goed over te spreken. Windows voor de desktop bepaald niet.

  Gartner is een gerenommeerd onderzoeksbureau met meer dan 4000 onderzoekers, 1,5 miljard USD winst en dat wordt ingeschakeld door alle grote bedrijven ter wereld voor strategisch ICT advies, dus niet bepaald een of andere blog.
  Hun advies zal dus zeker zijn weerklank hebben in de zakelijke wereld.
  (zie http://www.zdnet.com/gartner-windows-8-for-desktop-users-is-in-a-word-bad-7000001389/ voor meer info en links)

  Balmer heeft sinds 14 januari 2000 het CEO-stokje van Gates overgenomen, dat is ruim 12,5 jaar! Eindelijk?

 • Profielfoto
  Sosumi

  Weet je wat echt duur is? een besturing systeem in meerder smaken maken van 115€ voor een upgrade tot een nog duurder prijs voor een volledig ultimate versie op een schijfje in een doosje, MS zal met Windows 8 hetzelfde doen neem ik aan.

 • Profielfoto
  toineenzo

  Oke als ik deze cijfers en tekst zie over Microsoft vind ik toch opeens zielig. Microsoft probeert ook zijn best te doen geef ze ook eens de kans. Maar ja hadden ze maar eerder mieten beginnen!!

 • Profielfoto
  pim939

  [The iPhone] is the most expensive Phone in the world…

  Daar maakt hij al een fout, het is niet de duurste. Hij is wel duurder dan gemiddeld maar zeker niet de duurste.

 • Profielfoto
  maconly

  Dat microsoft heeft een keer goed gestolen maar zelf bar weinig verzonnen.

  Goed dat de inventieve partij daar nu ook de beloning voor opstrijkt.

 • Profielfoto
  maconly

  was het niet bill gates die het volgende vertelde:

  “640K ought to be enough for anybody.”

 • Profielfoto
  Lauwrence

  @maconly: je was me letterlijk nèt voor!

  on-topic: zodra M$ eens leert innoveren ipv te copiëren komt het misschien nog wel eens goed met die club, maar voorlopig blijft het bij brakke grijze dozen schuiven daar.

 • Profielfoto
  App69

  @knekkie, hoe kan jij dat nu weten als er nog niks uit is van dat Surface-gedoe?
  Surface zal floppen.
  Windows 8? Idem. Zoals Vista en W7.
  Ik baseer me gewoon op ’t verleden.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Knekkie: is Microsoft er OOIT in geslaagd met groot commercieel succes een apparaat op de markt te brengen?! Bij mijn weten niet.
  Mislukkingen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar te verwachten is dat het allemaal niks gaaf worden.
  Microsoft heeft gewoon de mazzel (en het lef) gehad met een grotendeels van Apple gestolen besturingssysteem de markt te veroveren en op groffe wijze te monopoliseren, terwijl Apple zijn eigen gang is blijven gaan.

  Apple heeft zich nooit (vooral) geconcentreerd op de professionele wereld, maar Apple producten zijn van een kwaliteit, waar men bij bedrijven veel mee kan en ver mee komt.

  Doel is altijd geweest zoveel mogelijk mensen Apple te laten kopen en gebruiken. Internet en computer binnen bereik van iedereen brengen, zonder dat je daar eerst een cursus voor moet volgen.
  Dat is prima gelukt. En dankzij iMac en vooral iPod, iPhone en nu ook iPad, wordt Apple in bredere kring herkend als top kwaliteit en top qua functionaliteit en gebruikersgemak. Nu mensen daarmee kennis hebben gemaakt, zijn ze ook bereid daar een hoger bedrag vlotte betalen.
  Met gadgets kan Microsoft zich maar beter niet bezig houden. De teloorgang van Sony is inderdaad dramatisch. Erg voor een bedrijf dat op gebied van televisie altijd leidend in kwaliteit en innovatie was/is. Ook de smartphones en tablets van Sony zijn origineel, volgens mij prima van kwaliteit en (zeker tablets) heel vernieuwend. Het ontbreekt Sony vooral aan goede marketing en reclame. Apple heeft de mazzel dat ze trendy is en blijft, waardoor er ongelooflijk veel (vaak schaamteloze!) free publicity komt, want hier in Europa moeten ze het van eigen reclame niet hebben. Ooit een Apple commercial hier op tv gezien?

 • Profielfoto
  rdesign

  Ik vind de \’citation\’ in combinatie met de foto van een CEO van een grote multinational niet kunnen….

  Ach, ’t is Steve Ballhaar maar. Rare man.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Er waren een paar irritante autocorrectie foutjes in geslopen. Kan dat op iPhone app van OMT niet corrigeren!

 • Profielfoto
  iPhonefans

  @MacAanZee
  Druk op je avatar bij het tekstblok, kies open, kies bewerk. Dan kan je je tekst editten.

 • Profielfoto
  Kenneth B. Done

  Steve Ballmer is eigenlijk ontzettend goed in het voorspellen wat vooral NIET succesvol zal worden. Leve Steve Ballmer! En blijf vooral nog even bij Microsoft! Hoera! *doet onbeholpen rondedansje en gaat daarbij door z’n enkel*

 • Profielfoto
  Hydræ

  Leuk nieuws, net nu ik het boek Microsoft 2.0 aan het lezen ben.
  How Microsoft plans to stay relevant…”
  .
  Ballmer is een salesman, geen visionair. Ook Cook is een operationsguy, geen visionair. Ben benieuwd hoe dit gaat ontwikkelen in de toekomst.

 • Profielfoto
  Like

  @knekkie: prima stuk; had het zelf niet beter kunnen verwoorden!

  @app69: Vista en win7 geflopt? Onder welke steen heb jij afgelopen jaren liggen slapen?!

  Over Gartner; onafhankelijk, gerenommeerd onderzoeksbureau. Jaja. Gartner schrijft gewoon op wat jij wilt mits je er voldoende wil voor betalen…ik ken ze een beetje…!

 • Profielfoto
  iPhonefans

  @like
  Iedereen is het er over eens dat Vista geflopt is, inclusief MS zelf. WIn7 is wel degelijk een groot succes.

  Dan heeft MS blijkbaar veel te weinig betaald ;-P

 • Profielfoto
  Renroelandt

  Ik heb de Beta van Windows 8 draaiende gehad. Best knap systeem, leuk bedacht die live tails. Enkel blijft OSX simpeler. Dit hetzelfde met Windows Phone en IOS. IOS is veel overzichtelijker, makkelijker. Windows Phone Store heeft ook dringend wat meer leven nodig. Blijven wat mobiel betreft achter lopen. De Samsung Galaxy S3 ziet er dan weer knap uit. Enkel jammer dat Android nog niet naar mijn smaak werkt als afgewerkt is… De Samsung Galaxy Tab 10.2 bezig gezien, mijn iPad 3 functioneerd véél beter. En ik vrees dat de Store, de opties als werking bij de Surface nog wat gaan achter blijven… Ik kan mij vergissen, maar twijfel daar toch aan…;)