Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 14 augustus 2012

Inbraak in woning Steve Jobs [UPDATE]

Terwijl wij ons hier twee weken terug bezig hielden met de inhoud van de rugzak van Steve Wozniak blijkt op het zelfde moment een inbreker meer geïnteresseerd te zijn geweest in de inhoud van het huis van Apple’s andere oprichter; Steve Jobs. Mercury News meldt dat er op 17 juli ingebroken is in het huis van de vorig jaar overleden CEO van Apple. Daarbij zou apparatuur en persoonlijke bezittingen buitgemaakt zijn. Op 2 augustus is er een verdachte aangehouden voor de inbraak. Deze Kariem McFarlin zit op dit moment nog in de cel.

[UPDATE] Inmiddels is bekend wat er is buitgemaakt. Naast twee kettingen van Tiffany & Co die samen 58.500 dollar waard waren zijn één Apple TV, twee iMacs en één iPad gestolen. Ook nam de inbreker een frisdrankmaker mee en Steve’s portemonnee met daarin nog zijn rijbewijs en één dollar (Steve’s jaarsalaris bij Apple). De totale waarde van de ontvreemde goederen bedraagt meer dan 60.000 dollar.

Volgens de lokale politie heeft McFarlin waarschijnlijk niet bewust het huis van Apple’s voormalig CEO uitgekozen. Hij werd gevonden nadat hij probeerde om de gestolen iPad te updaten. Hem hangt nu een gevangenisstraf van maximaal zeven jaar boven het hoofd.

Het huis van Steve Jobs in Palo Alto

Op het moment van de inbraak waren Steve’s weduwe Laurene en haar kinderen waarschijnlijk niet thuis. Het huis ondergaat momentaal namelijk een grondige verbouwing. Daardoor stonden er ook steigers rond de woning waardoor McFarlin misschien eenvoudiger binnen kon komen.

Tijdens deel I van OMT’s Tour de Touristique uit 2010 kon je al zien dat het huis van Steve Jobs direct vanaf de straat te benaderen is, in tegenstelling tot de meeste huizen in de buurt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Inbraak in woning Steve Jobs [UPDATE]
Sluiten