Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 27 augustus 2012
Leestijd: 1 minuut

Hé, is dat een iPhone met NFC?

Op de Chinese website Apple.pro zijn foto’s geplaatst waarop de nieuwe iPhone te zien zou zijn, deels geassembleerd. In eerste instantie leken de foto’s weinig nieuws te onthullen totdat de Japanse site MacOtakara een ongewoon blokje opmerkte.

Het kleine blokje bevindt zich aan de achterkant van het scherm, ter hoogte van de FaceTime-camera. Afgaand op de positie en de grootte van het plaatje metaal suggereert MacOtakara dat het mogelijk om een Near Field Communication- (of NFC-)chip zou kunnen gaan. 

Mysterieus plaatje zou NFC-chip kunnen zijn

Geruchten over NFC-plannen van Apple zwermen al langer rond en zijn in de laatste maanden verder aangewakkerd. Dat begon met de aankondiging van PassBook in iOS 6, het besturingssysteem dat gelijktijdig met de nieuwe iPhone uit zal komen. PassBook heeft nu nog beperkte functionaliteit maar lijkt een voorbode te zijn op een betaal- en authenticatiesysteem in combinatie met een NFC-achtige techniek.

Onlangs kwam het bericht naar buiten dat Apple in een vergevorderd stadium zou zitten met de overname van AuthenTec. Dit hard- en softwarebedrijf specialiseert zich in beveiliging en authenticatie via NFC en biometrische technieken.

Tot slot kwam recent nog een patentaanvraag naar buiten waarin Apple een techniek beschrijft die NFC gebruikt om een iPhone, iPod of iPad te laten communiceren met andere apparaten in huis die uitgerust zijn met NFC.

Of het mysterieuze plaatje een voorbode is voor grootse NFC-plannen of toch gewoon een niets-betekenend stukje metaal weten we waarschijnlijk over twee weken. Dan wordt de onthulling van de nieuwe iPhone verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hé, is dat een iPhone met NFC?
Sluiten