Statenweg
Statenweg Nieuws 9 augustus 2012
Leestijd: 1 minuut

Google betaalt boete van 22,5 miljoen na privacyschandaal Safari

Internetbedrijf Google moet flink in de buidel tasten, omdat het eerder dit jaar een privacy-instelling binnen Safari op de iPhone en iPad negeerde. De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC), die toeziet op de naleving van privacyregels, heeft een recordboete opgelegd van 22,5 miljoen dollar.

Mobile Safari is voorzien van een instelling om te voorkomen dat tracking cookies worden opgeslagen die het surfgedrag van de gebruiker volgen. Google wist deze functie te omzeilen door middel van een technische truc. De verzamelde informatie kan gebruikt worden voor het tonen van internetadvertenties die aansluiten bij de interesses van de gebruiker.

Google’s verdienmodel bestaat uit het tonen van dergelijke advertenties op websites. De FTC vond het echter vooral kwalijk dat de belofte van privacy naar de gebruiker toe geschonden werd. Eerder maakte Google een afspraak met de FTC om privacyregels op internet te respecteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google betaalt boete van 22,5 miljoen na privacyschandaal Safari
Sluiten