Geruchten Zweedse Apple Store zwellen aan

20 reacties

De iPhone is momenteel veruit de populairste smartphone in het straatbeeld van Stockholm en ook de rest van Apple’s assortiment is razend populair in Zweden. Toch moet Stockholm het nog altijd stellen zonder Apple Store. Al sinds begin januari gaan er geruchten over de komst van Apple naar de Zweedse hoofdstad. En hoewel er steeds meer informatie naar buiten komt via anonieme bronnen, weet het bedrijf uit Cupertino ook deze opening weer in nevelen te hullen.

Zeker is wel dat de sollicitatieprocedures inmiddels in volle gang zijn. Een toekomstig werknemer van de Zweedse Apple Store wist One More Thing te melden dat de trainingen binnen enkele weken van start gaan. Hoogstwaarschijnlijk reist het personeel hiervoor af naar Engeland.Over de locatie van de winkel is echter een stuk meer onenigheid. Eerder werd aangenomen dat de Apple Store geopend zou worden aan de Hamngatan, midden in het centrum van Stockholm. Meerdere internationale bedrijven hebben een pand aan deze drukke straat en ook het luxe warenhuis Nordiska Kompaniet is al sinds 1915 op de Hamngatan te bezoeken. Al met al een logische keuze dus voor Apple.

De laatste weken duiken er echter steeds meer geruchten op dat Apple zich zal vestigen in Täby Centrum, een groot winkelcentrum met 160 verschillende merken onder een dak. In dit winkelcentrum wordt momenteel een winkelruimte van 650m2  verbouwd en bronnen melden aan 99mac.se dat de Apple Store daar midden september de deuren zal openen.

Täby centrum is echter allesbehalve een centrale plaats, het winkelcentrum ligt ruim 15 kilometer buiten de binnenstad van Stockholm. Stapt Apple af van de Europese Apple Stores op prominente en centrale plaatsen of wordt er bewust verwarring gezaaid door het bedrijf uit Cupertino?

 

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  ndunsbergen

  Hey ik ben de eerste? nice!

  Voor mij is de dichtst bijzijnde in Amsterdam:p

 • Profielfoto
  MEEUW

  Handig en slim van hem of haar, heb je een nieuwe baan. Door een hele strenge selectie procedure gegaan.
  En dan ga je anonieme bron spelen….
  .
  En je gaat het nog vertellen tegen onemorething.nl (erg ongeloofwaardig btw)
  .
  Doolloze reactie ndunsbergen. Of je nu de eerste of laatste ben.
  .

 • Profielfoto
  Myke

  Vindt de plaats van de Apple Store in Montpellier (Zuid-Frankrijk) ook niet echt ‘Europees centraal’ vergeleken bij Amsterdam en Barcelona…

 • Profielfoto
  Zakske

  Täby centrum is echter allesbehalve een centrale plaats, het winkelcentrum ligt ruim 15 kilometer buiten de binnenstad van Stockholm. Stapt Apple af van de Europese Apple Stores op prominente en centrale plaatsen of wordt er bewust verwarring gezaaid door het bedrijf uit Cupertino?

  Tja… de twee Apple Stores in Rome bevinden zich bijvoorbeeld ook in het centrum van de stad.
  .
  Of niet… die liggen stiekem een kilometer of tien (of meer) buiten de stad in twee grote winkelcentra.
  .
  Wederom een erg doordacht en goed geschreven artikel op OMT… not!

 • Profielfoto
  applet

  Hetzelfde voor madrid zakske…3 stores maar wel in in 3 voorsteden…das ver weg van het toeristisch centrum….

  Duss…De gedachtengang van anthony klopt niet helemaal

 • Profielfoto
  pim939

  verbaast me niets dat dat een apple store komt, toen ik in zweden was zag ik alleen maar apple:lol:

 • Profielfoto
  Anth

  Wellicht even handig om mijn gedachtegang enigszins toe te lichten. De afgelopen jaren zagen we veel openingen van Europese Apple Stores op prominente plaatsen in de stad. Denk aan Amsterdam Leidseplein, Paris Louvre, Londen Regent Street, Londen Covent Garden en de vestiging in Frankfurt.

  Nu ken ik de steden die door Applet en Zakske genoemd worden niet goed genoeg om te bepalen of de Apple Stores in de voorsteden goed bereikbaar zijn en in een populair winkelcentrum liggen. Ik weet wel dat dat bij Täby Centrum niet het geval is. Het is een grote mall, maar is niet makkelijk bereikbaar vanuit de stad (trein in plaats van het grote metronetwerk) en wordt door veel Stockholmers niet als alternatief voor de binnenstad gezien. Vandaar dat de keuze door velen als zeer opmerkelijk wordt beschouwd, zeker omdat er vaak wél voor een centrale locatie gekozen wordt.

  Excuses voor de verwarring.:)

  @MEEUW: Ondergetekende woont in Stockholm, vandaar de directe bron.

 • Profielfoto
  marcelnijman

  Eerst dat rare verhaal over die MagSafe-optater, en nu zijn “de sollicitatieprocedures in Zweden inmiddels in volle gang”. Waarom is dit voor ons relevant? Het lijkt een beetje dat jullie het volgende doen:

  cat Internet | grep Apple > OMT.html

 • Profielfoto
  ¿`„

  iKEApple;)

 • Profielfoto
  Hexley

  Wellicht even handig om mijn gedachtegang enigszins toe te lichten. De afgelopen jaren zagen we veel openingen van Europese Apple Stores op prominente plaatsen in de stad. Denk aan Amsterdam Leidseplein, Paris Louvre, Londen Regent Street, Londen Covent Garden en de vestiging in Frankfurt.

  Van de acht Apple stores in Spanje is er slechts een op een top locatie, Passeig de Gràcia in Barcelona. Van de zeven die over blijven is er eentje die op een redelijke plek zit, het centrum van Valencia. De rest zit op toch wel vrij matige en ver van het centrum locaties.

 • Profielfoto
  flierefluiter

  Ik vond het wel een interressant artikel.

 • Profielfoto
  polansky

  Voor de bron maar hopen dat hij geen Non Disclosure Agreement (NDA) heeft hoeven te tekenen, anders kan hij zijn reisje naar de UK wel vergeten… en zijn baantje bij Apple.

 • Profielfoto
  MacSjon

  iKEApple;)

  Aangezien IKEA sinds een tijdje in Nederlandse handen is lijkt me dit een onterechte opmerking:-P

 • Profielfoto
  armandzwan

  Dus dan koop je een Apple daar in de winkel, en bij thuiskomst mag je ‘m zelf in elkaar zetten!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het zal me worst wezen….om het maar eens in duidelijk Noord-Hollands te zeggen! Wat maakt dat mij nou uit of er in Zweden een Apple Store komt. Uiteindelijk komt er in alle beschaafde landen wel eentje. Echt nieuws is als er een Apple Store in Noord-Korea komt en Kim Jong-Un daar voor zijn zangeresje een iPod komt kopen:)

 • Profielfoto
  Verwijderen

  @MEEUW
  Wat is er ongeloofwaardig aan de btw?
  Gaat de btw niet naar 21%
  Wat heeft de btw overigens te maken met dit artikel???

 • Profielfoto
  Jeroen3007

  @Swiftly Btw word tegenwoordig gebruikt als afkorting voor by the way !

  Verder vond ik dit wel een interessant artikel

 • Profielfoto
  mymac

  Ze lopen wat dat betreft op twee paden. Aan de ene kant flagship stores op de meest sexy locaties in grote steden, maar aan de andere kant van 3e rangs locaties ver buiten het centrum. Ik had daardoor wel een leuk tripje in Rome, wat mijn eerste officiële Apple Store bezoek was. Daar heb ik ook m’n iPod touch vandaan toentertijd!

 • Profielfoto
  JelleSE

  NDA heeft die persoon in dat geval al lang getekend. Ik zat ook in het sollicitatieproces voor die winkel maar kwam na de laatste ronde helaas niet in de selectie. NDA was het eerste wat we voorgeschoteld kregen…

 • Profielfoto
  DaveFlash

  iKEApple;)

  Aangezien IKEA sinds een tijdje in Nederlandse handen is lijkt me dit een onterechte opmerking:-P

  Uhm ook niet, IKEA is al sinds de jaren ’60/’70 een Nederlands bedrijf, het merk echter, ja dat is recentelijk óók Nederlands geworden.
  Voor een volledig overzicht van de bedrijfsstructuur van IKEA zie dit en dit.