Anth
Anth Nieuws 15 augustus 2012

Geruchten Zweedse Apple Store zwellen aan

De iPhone is momenteel veruit de populairste smartphone in het straatbeeld van Stockholm en ook de rest van Apple’s assortiment is razend populair in Zweden. Toch moet Stockholm het nog altijd stellen zonder Apple Store. Al sinds begin januari gaan er geruchten over de komst van Apple naar de Zweedse hoofdstad. En hoewel er steeds meer informatie naar buiten komt via anonieme bronnen, weet het bedrijf uit Cupertino ook deze opening weer in nevelen te hullen.

Zeker is wel dat de sollicitatieprocedures inmiddels in volle gang zijn. Een toekomstig werknemer van de Zweedse Apple Store wist One More Thing te melden dat de trainingen binnen enkele weken van start gaan. Hoogstwaarschijnlijk reist het personeel hiervoor af naar Engeland.Over de locatie van de winkel is echter een stuk meer onenigheid. Eerder werd aangenomen dat de Apple Store geopend zou worden aan de Hamngatan, midden in het centrum van Stockholm. Meerdere internationale bedrijven hebben een pand aan deze drukke straat en ook het luxe warenhuis Nordiska Kompaniet is al sinds 1915 op de Hamngatan te bezoeken. Al met al een logische keuze dus voor Apple.

De laatste weken duiken er echter steeds meer geruchten op dat Apple zich zal vestigen in Täby Centrum, een groot winkelcentrum met 160 verschillende merken onder een dak. In dit winkelcentrum wordt momenteel een winkelruimte van 650m2  verbouwd en bronnen melden aan 99mac.se dat de Apple Store daar midden september de deuren zal openen.

Täby centrum is echter allesbehalve een centrale plaats, het winkelcentrum ligt ruim 15 kilometer buiten de binnenstad van Stockholm. Stapt Apple af van de Europese Apple Stores op prominente en centrale plaatsen of wordt er bewust verwarring gezaaid door het bedrijf uit Cupertino?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geruchten Zweedse Apple Store zwellen aan
Sluiten