Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 29 augustus 2012

Eerste Belgische Apple Store in Gent?

De site Apple Nieuws Vlaanderen zegt informatie te hebben over Apple’s plannen om een eerste Apple Store in België te openen. Dit zou niet in Antwerpen of Brussel gebeuren; Gent zou de gelukkige worden. Over daadwerkelijke bronnen voor dit nieuws wordt in het artikel echter niet gesproken.

De Apple Store zou verrijzen in de Veldstraat, een winkelstraat in het centrum van Gent, op steenworp afstand van Premium Reseller Switch. Daar wordt is dit moment begonnen aan de verbouwing van een winkelpand. Er zijn hekken met zwart afdek-plastic voor geplaatst. ANV denkt dat de winkel al eind dit jaar zijn deuren kan openen op deze locatie.

Omdat niet vermeld wordt of en zo ja van welke bronnen het nieuws afkomstig is, mag het bericht nog zeker niet voor waar aangenomen worden. ANV geeft zelf overigens ook aan dat nog weinig zeker is. Zo prijken er nog altijd geen retail-vacatures op Apple.com. In Nederland verschenen deze 10 maanden voordat de Apple Store in Amsterdam open ging.

De Belgische media zetten inmiddels ook grote vraagtekens bij het bericht. Zo zegt het Nieuwsblad wél over eigen bronnen te beschikken die zeggen dat een Apple Store in Gent mogelijk is, maar dat het zeker niet de eerste zal zijn.

Los van de vraag of het bericht wel of niet klopt lijkt de kans op een opening in 2012 dus erg klein. Wel zou Gent een logische keuze kunnen zijn voor Apple. De stad telt 250.000 inwoners en trekt een noemenswaardig aantal toeristen. Het ligt op relatief korte afstand van Brussel en Antwerpen. Daarnaast heeft de stad een grote universiteit en een Hogeschool.

Zie jij Gent als een goede plek voor een eerste Belgische Apple Store?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste Belgische Apple Store in Gent?
Sluiten