Eerste Belgische Apple Store in Gent?

63 reacties

De site Apple Nieuws Vlaanderen zegt informatie te hebben over Apple’s plannen om een eerste Apple Store in België te openen. Dit zou niet in Antwerpen of Brussel gebeuren; Gent zou de gelukkige worden. Over daadwerkelijke bronnen voor dit nieuws wordt in het artikel echter niet gesproken.

De Apple Store zou verrijzen in de Veldstraat, een winkelstraat in het centrum van Gent, op steenworp afstand van Premium Reseller Switch. Daar wordt is dit moment begonnen aan de verbouwing van een winkelpand. Er zijn hekken met zwart afdek-plastic voor geplaatst. ANV denkt dat de winkel al eind dit jaar zijn deuren kan openen op deze locatie.

Omdat niet vermeld wordt of en zo ja van welke bronnen het nieuws afkomstig is, mag het bericht nog zeker niet voor waar aangenomen worden. ANV geeft zelf overigens ook aan dat nog weinig zeker is. Zo prijken er nog altijd geen retail-vacatures op Apple.com. In Nederland verschenen deze 10 maanden voordat de Apple Store in Amsterdam open ging.

De Belgische media zetten inmiddels ook grote vraagtekens bij het bericht. Zo zegt het Nieuwsblad wél over eigen bronnen te beschikken die zeggen dat een Apple Store in Gent mogelijk is, maar dat het zeker niet de eerste zal zijn.

Los van de vraag of het bericht wel of niet klopt lijkt de kans op een opening in 2012 dus erg klein. Wel zou Gent een logische keuze kunnen zijn voor Apple. De stad telt 250.000 inwoners en trekt een noemenswaardig aantal toeristen. Het ligt op relatief korte afstand van Brussel en Antwerpen. Daarnaast heeft de stad een grote universiteit en een Hogeschool.

Zie jij Gent als een goede plek voor een eerste Belgische Apple Store?

Reacties

63 reacties
 • Profielfoto
  francisbacon

  Daar gaan we weer…

 • Profielfoto
  MBPuser

  Het is nu precies 5 jaar geleden dat ze in België hebben uitgevonden dat je in een stacaravan ook kan zitten dus het is dubbel feest daar in Gent vandaag !!

 • Profielfoto
  phildw

  Caravans… ja daar weten ze in Nederland alles van!
  Gent is een uitstekende keuze, is een zeer levende stad. Neem het aan van een Belg.

 • Profielfoto
  dVuchi

  EINDELIJK

 • Profielfoto
  bartvdv

  Dat van die caravans snap ik niet. Een Nederlands grapje ?

  Hoeveel zou het Gentse stadsbestuur daarvoor neergeteld hebben? Maar nog altijd beter dan in Antwerpen; dat is toch een klein stukje Nederland.

 • Profielfoto
  veyske

  Super dat jullie ook posten voor Belgie, dank!
  Gent zou super zijn!

 • Profielfoto
  wab

  Nee! Gent is een boerendorp! De enige plaats waar de eerste Belgische Apple store kan openen is Antwerpen natuurlijk. De rest is toch maar parking;)

 • Profielfoto
  i_yell0wi7

  Oww weer die jaloerse Belgen…

  Nee jho grapje zal wel leuk zijn voor de Belgen een mooie apple store.

 • Profielfoto
  iRDR

  YES! Heaven is coming to me!:D

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  Gent is ook een stad die rijk is aan geschiedenis! Met mooie historische panden, cultuur, unief, toeristisch,… En veel mooier dan Antwerpen, wat imo toch iets meer betonblokken zijn. Ook niet vergeten dat door vele “profesional creatifs” die door hun studies in Gent zijn blijven “hangen” deze streek een uitgebreide afzetmarkt is voor Apple!
  Uitstekende keus denk ik, al is Antwerpen voor mij veel dichter dan Gent;-)

 • Profielfoto
  iMij

  TOP dat Gent wordt gekozen.
  Maar de Switch store ligt echt maar om de hoek en zij zijn al een paar maanden met enorm grote werken bezig. Ik vind het dus wel een beetje jammer/zielig voor hen. Zou van weinig respect getuigen als Apple hen daar niet over heeft ingelicht.

 • Profielfoto
  jonahke

  Volgens iRevolution en iPhoneclub zou na Gent ook een store openen in Antwerpen en daarna in Brussel.

  iPhoneClub: Na de opening van de Apple Store in Gent zou er een winkel in Antwerpen volgen, waarna er een derde Apple Store in Brussel wordt geopend. Het werk aan de Apple Store in Gent zou deze week al zijn gestart.

  iRevoltion: Ensuite, un store s’ouvrira à Anvers, puis enfin, à Bruxelles.

  Vind het te gek dat er eindelijk een Apple Store (of meerdere) in BE komt.
  Maar zou toch liever Antwerpen hebben voor de éérste store

 • Profielfoto
  hifi

  Er kan in elke stad wel een Apple store komen. Maar Gent is uitstekend kunnen die rotzakken van Switch eindelijk stoppen met een grote bek te hebben en hun kloteservice misschien eens verbeteren. Alleen al daarvoor is het goed dat deze in Gent komt. En daarenboven is Gent een toeristentrekker. Door de kleinere oppervlakte zorgt het ervoor dat de stad altijd lekker gezellig is en vol.

  En over die caravans, ik ben blij dat we die mop hebben en geen caravan. Want het zijn jullie wel die onze weg kapotrijden met die gedrochten achter de auto.

 • Profielfoto
  bartvdv

  @Wim Van Hemelrijk… Jij leeft nog op een wolkje, precies;-)
  .
  130 reclamebureau’s in Stad Antwerpen (moet dat met een hoofdletter ?) tegenover 71 in Gent; 171 Grafisch vormgevers in Antwerpen tegenover 115 in Gent…

 • Profielfoto
  hifi

  @Bart

  Laten we niet over kwantiteit spreken maar over kwaliteit…

 • Profielfoto
  laurenske

  Geloof ik niets van. In de veldstraat is echt niets te doen, en is dan nog eens heel klein ook. Antwerpen wordt de locatie. Niet alleen heeft de Meir de hoogste huurprijzen van de Benelux, het is ook nog eens de drukste. De architectuur is er bovendien adembenemend, op de Veldstraat is dit niet meer dan doordeweeks/na oorlogs. Neem het van mij aan: in de Meir of Leysstraat (verlengde Meir)

 • Profielfoto
  iMij

  HIJ KOMT ER NIET!
  articleid=DMF20120829_172

 • Profielfoto
  iMij

  iMij 1 seconde geleden

  HIJ KOMT ER NIET!
  articleid=DMF20120829_172

  Geen apple store gent

 • Profielfoto
  iMij

  Amai, fail

 • Profielfoto
  Inktkiller

  hogescholen*

 • Profielfoto
  hifi

  @laurensken

  Nog ene die denkt Antwerpen stad, de rest parking. Blijkbaar niet echt goed zicht over wat er zich allemaal in Gent afspeelt. Oorlogse architectuur? Zal eens u geheugen en kennis moeten opfrissen: http://membres.multimania.fr/architectuur/

  En het historisch Gent is een van de bestbewaarde en mooiste centra van Belgie. Dat heeft hier geen bal met oorlog te maken met historiek en cultuur. En jammergenoeg bevind zich dat niet op de Meir, wat platte commerce is. En een bedrijf zoals Apple zal zich niet vestigen in een prefab pandje dat opgetrokken werd voor een of andere marginale h&m in te gooien.

 • Profielfoto
  plonserd

  Ik woon in Gent, en denk ook dat de eerste Applestore beter in Antwerpen past, maar dan wel als de eerste store een flagshipstore wordt zoals A’dam of Londen.

  De grandeur van zo’n winkel past gewoon niet in het Gentse straatbeeld..

 • Profielfoto
  CedricH

  Gent lijk mij inderdaad ook de meest logische locatie voor een Apple Store. Het is een vrij grote stad waar veel mensen hun inkopen doen en doorheen het jaar zijn er veel studenten waarvan er een heleboel Macs hebben of willen.

  Wel sneu voor Switch natuurlijk, maar dat was ergens wel te verwachten dat er ook ooit een Apple Store zou komen in België. Bij hun winkel in Gent zijn ze steeds vriendelijk maar hun technische dienst werkt niet altijd even goed/snel dus op dat vlak zou een Apple Store geen slechte zaak zijn.

 • Profielfoto
  iJelle

  Ik geloof er niets van. Apple zou natuurlijk als eerste een stad als Brussel kiezen (Europeese hoofdstad).

  In Nederland heeft men ook niet voor Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Alkmaar, Groningen, IJmuiden of Leiden gekozen. En dat zijn allemaal steden met meer inwoners dan Gent en of met een Universiteit.

  Ik verwacht eerder een tweede store in Nederland, dan nu de eerste in België.

 • Profielfoto
  mowat

  Gent zou een prachtkeuze zijn , al woon ik zelf bij Antwerpen. Gent is kleinschaliger , historischer , gezellig voor toeristen en shoppers. Buitenlanders kenden vroeger enkel Brugge , maar ontdekken nu dat Gent zeker evenwaardig is.
  En , MBpuser , Belgen zijn niet gewoon van in zo’n hondenhok op wielen rond te trekken , wij kunnen hotels betalen.

 • Profielfoto
  laurenske

  @ hifi Uiteraard weet ik dat Gent aan prachtstad is, de graslei…. Allemaal dingen om fier op te zijn! Maar de Veldstraat (waar over ik het had) is dat niet. De Meir (waar jij blijkbaar nog niet bent geweest) is echte klasse. Het Paleis op de meir, de historische stadsfeestszaal, de Leysstraat, het huis van de ouders van Rubens, het pand van den Inno, uitzicht op de eerste wolkenkrabber van Europa,… Dat vind je er niet. Ik vergelijk de steden niet, wel de winkelstraten.
  Haalt niet weg dat ik Antwerpen nog altijd een mooiere stad vindt, maar dat is dus een andere discusie.

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  En over die caravans, ik ben blij dat we die mop hebben en geen caravan. Want het zijn jullie wel die onze weg kapotrijden met die gedrochten achter de auto.

  Ik snap die mop ook niet echt, maar ik ben jaloers dat jullie die domme mop hebben en wij die k*t caravans.
  Ik rij vaak door Duitsland naar Tsjechië, die Duitsers rijden tenminste niet onnodig links en gedragen zich normaler op de snelweg dan Nederlanders.
  En als het dan op een hoop loopt of een ongeluk, dan is het vaak weer een Nederlander met zo’n k*t caravan die weer tegen een berg op met het verschil van 1 kilometer haaks omgegooid naar de andere rijstrook een vracht auto probeer in te halen..

 • Profielfoto
  iMij

  momenteel staat er al op elke nieuwssite dat het niet klopt, enkel One More Thing loopt nog achter blijkbaar

 • Profielfoto
  Lauwerdos

  Wat gaaf een apple store in belgie! Belgen zijn bourgondiers en bereid geld uit te geven aan goeie spullen. Zou voor apple slim zijn veel winkels daar te openen.

 • Profielfoto
  Arthur345

  Brussel of Antwerpen lijkt me logischer.

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  De Antwerpse arrogantie komt weer naar boven bij een paar individuen hier. Antwerpen betekent sinds 1885 niets meer en leer daar mee leven. Geen wonder dat jullie steevast doorgaan voor dikke nekken. Waarom zou A’pen eerst een Store moeten hebben? (bv. @ laurenske).
  .
  Gent is een prachtige, levendige (studenten)stad. Lijkt mee een leuk idee! Dan kan ik daar terecht met mijn Apple producten. Da’s op een boogscheut van mijn studentenkamer! Ongetwijfeld komt er in de toekomst nog een op de Meir…

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  @mowat Niet iedereen in NL rijd rond in een sleurhut. En wij verdienen net zo goed geld.
  En ik zou zeggen: kamperen is nog leuker dan een hotel.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Nee hij komt niet in belgie. Apple heeft onderzoek gedaan en het blijkt dat dan voornamelijk vrouwen komen met hun boodschappen tasje om fruit te kopen.
  Aan de andere kant… Geef ze alsjeblieft een apple store. Dan hebben ze nog iets om trots op te zijn….Wat hebben ze nu, niks. Alleen belgische bier. Om hun verdriet te troosten. In hun zitcaravan :D. Owja ze hebben weer een regering :).
  Maak van heel belgie een parking place.

 • Profielfoto
  Godfather

  Die ‘mop’ over die sleurhut slaat de plank wel gigantisch mis; belgische wegen rijden wij niet kapot, die zijn al verrot om mee te beginnen, goedkope betonplaten. Maar wij als dom volk rijden daar overheen, vaak inderdaad met zo’n goedkope sleurhut want wat doe je anders in België? Je doorkruist het enkel als je naar het zuiden gaat en dan niet per vliegtuig. Je gaat er niet voor de lol naar toe.
  Ik weet alleen niet wat ik triester vind maar ik neig naar de sleurhut!

 • Profielfoto
  mowat

  @nautdeapplefan
  Die opmerking was ook niet bedoeld aan “de nederlander” hoor , want die ken ik zelfs meer dan Belgen want ik heb vrijwel heel mijn leven voor een Nederlands bedrijf bewerkt en daar schiet ik best mee op. Maar als iemand als MBpuser zo’n afgezaagde “domme” Belgen opmerking plaats die niks met het topic te maken heeft dan volgt er wel eens een giftig antwoord. Zelfs een bepaald soort Meeuwen bezondigt zich aan dat soort oudbakken humor zie ik nu juist. Zo ken ik (gelukkig) de meeste van je landgenoten niet.

 • Profielfoto
  Xenophon

  Ophef over niets; http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120829_172

  En ja, ik woon ook in Gent. Mooiste stad van Vlaanderen:-)

 • Profielfoto
  MaartenSeuntjens

  Liever in Antwerpen maar ja, Gent is wel een logische keuze vanwege de toeristen maar dan had men ook Brugge kunnen nemen. Ik zou toch eerder verwachten dat er in 2014 één in Brussel komt dan nu een Apple Store in Gent.

 • Profielfoto
  RobbyH

  Alhoewel Antwerpen dichter bij mij is gelegen, vind ik Gent beter passen bij Apple. Vind Gent een wat aparte stad dat beter aansluit bij het Apple imago. Ik zou Antwerpen eerder met Windows associëren.
  ’t Zal allemaal wel goed zijn uitgekiend waar Apple een Store neerpoot. Maar én Gent én Antwerpen én Brussel lijkt mij toch wat overdreven. Drie Apple Stores in pakweg een straal van 50 km? Een in Vlaanderen en een in Brussel lijkt mij wel haalbaar, gelet op de taalverschillen.

  Wat Switch betreft: ik ben content van hun service (maar ga ermee in Waasland Shopping Center).

  ’t zal wat teveel gevraagd zijn zeker dat de Apple Store in Sint-Niklaas komt?

  Wat de sleurhutten betreft: niet zagen over het Belgische wegdek, want de caravans staan toch grotendeels in de Ardennen hé. En als je dan toch verder naar zuiden wil, rij dan over Duitsland. Mss toch kilometerheffing invoeren?

 • Profielfoto
  e.m.

  Zoals ik al meer dan een jaar heb verkondigd zal het allicht in de post plaza zijn

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Amai, fail

  klik

 • Profielfoto
  iantje43

  Nee ik wil er een in Maastricht hebben Gent is ook te ver rijden voor mij

 • Profielfoto
  Inktkiller

  Zoals ik al meer dan een jaar heb verkondigd zal het allicht in de post plaza zijn

  Dat zou echt nice zijn!

 • Profielfoto
  dame.blanche

  Wat is eigenlijk het voordeel van een Apple Store?

 • Profielfoto
  plonserd

  Post Plaza is véél te groot voor een Gentse Apple Store. En het is ook allesbehalve een toplocatie, de Korenmarkt is zo dood als wat..

  Iedereen wou ook zo graag een Starbucks in Gent, nu hebben we er inmiddels 2 (Korenmarkt en Sint-Pietersstation). De eerste 2 weken was het enorm druk op de Korenmarkt, maar nu is dat ook weer gaan liggen, en zitten er enkel nog toeristen en 16jarigen.

  Al die studenten en grafische ontwerpers in Gent gaan nu naar de Switch, en daar is het ook niet bepaald druk. In de Switch stores in Antwerpen daarentegen is er altijd wel volk.

  Moést de eerste Belgische Apple Store in Gent komen, dan zou het zeker niet in zo’n groot gebouw als de Post Plaza komen..

  Laten we eerst de opening van de Albert Heijn in de Braempoort maar afwachten, een winkel waar ik écht naar uitkijk:)

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Wat is eigenlijk het voordeel van een Apple Store?

  Dat ze nieuwe producten als eerste hebben.
  En dat ze sommige macs met speciale upgrades in hun stock hebben.
  En de geniussen
  Thats it.

  Voor de rest zijn de meeste goede APR’s evenwaardig.
  En op vlak van garantie en prijsjes soms zelfs beter.

 • Profielfoto
  Lauwerdos

  Waarom moet hier iedereen elkaar afzeiken! Belgen tegen nederland en visa versa. Waarom zou de 1 beter zijn als de ander? Kinderachtig gedoe altijd.

 • Profielfoto
  Truzo

  Brugge zou ook een kanidaat kunnen zijn, genoeg historische panden om te restaureren, toeristisch zeer aantrekkelijk (vooral Japanners).

  Enige nadeel: Brugge ligt niet in de Vlaamse Ruit en inwonersaantal is maar de helft van Gent (+/- 116 000).

  Voor de Nederlanders onder ons:

  De Vlaamse Ruit behelst een stedelijk kerngebied in Vlaanderen rond de grootstedelijke gebieden van Brussel, Antwerpen en Gent en Leuven. Het gebied wordt ook wel Vlaamse diamant of Vlaamse driehoek genoemd.

 • Profielfoto
  laurenske

  @Niiiiickk: omdat alles voor een Apple Store in Antwerpen aanwezig is. De drukste, de duurste en ook de mooiste winkelstraat van België en volgens vele zelfs de Benelux. En antwerpen niets betekenen? Laat me niet lachen. Gent dan wel iets ofzo? Moet ik het even herhalen: 80% van alle ruwe diamanten: Antwerpen. Grootste haven in oppervlakte van Europa: Antwerpen. 2de grootste Petro-chemische cluster ter wereld: Antwerpen. Gent: een universiteit met naam, ja. En dat van die toeristen is trouwens ook niet waar. Een paar dagen geleden maakte Toerisme Vlaanderen nog bekend dat Antwerpen de meeste heeft (net iets minder dan Brussel op vlak van dagtourisme) . Ik blijf het u zeggen: de Meir is de absolute top van winkelen in de Benelux. Typ het maar is in Google.

 • Profielfoto
  koen

  Wat is een Belgische Apple Store? :?

 • Profielfoto
  den elias

  Antwerpen is vele beter.
  Dichterbij en past vele beter maar ja …

 • Profielfoto
  computer space

  Ik geloof er niets van. Apple zou natuurlijk als eerste een stad als Brussel kiezen (Europeese hoofdstad).

  In Nederland heeft men ook niet voor Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Alkmaar, Groningen, IJmuiden of Leiden gekozen.

  Apple heeft gekozen voor de grootste internationale shopping allure stad van Nederland. Dat dat nu ook de hoofdstad is, soit.

  In Belgie moet het dus wel Antwerpen zijn. Brussel is Ghetto. Parijs binnenstebuiten. Banlieue in het centrum, de chique Fransen in “Israelische” nederzettingen in Vlaams Halle/Vilvoorde eromheen. Hoofdstad van Europa of niet. Zelfs Liège is nog eerder aan de beurt voor een Mapplestore.

  Maar goed, Apple doet wel vaker gek. Dus richten ze zich wellicht eerst op toeristerende landgenoten, dan zie ik wel een dikke Amerikanen-vliegenplak-strip op de vreselijke Brusselse Grote Markt of ergens in nationaal openluchtmuseum Brugge.

 • Profielfoto
  Qapla

  Super dan heb ik eindelijk een Apple Store in mijn stad.
  Mijn vriendin zal dit minder leuk vinden..

 • Profielfoto
  deSpaanseRente

  Wat een achterlijke en ongeloofelijk kinderachtige discussies hier. Zoiets doet mij eerder beschaamd voelen dat ik hier woon.

  En dan heb ik het op zowel belgië vs nl, als Gent vs Antwerpen, jezus..

 • Profielfoto
  i-mac

  Of er nu een Apple Store komt of niet, vraag is wat dit betekent voor de al aanwezige Apple winkels in de opgesomde steden (Gent, Antwerpen, Brussel en Brugge). En is een officiële Apple Store wel een noodzaak? Welke meerwaarde brengt die?

  En wat de andere discussie betreft wie of waar de mooiste stad van België is. In plaats van op elkaars kap te zitten, zouden ze beter meer samenwerken. De afstanden tussen die steden is voor toeristen maar minimaal. Als Bruggeling ben ik zeer fier op mijn stad. Maar ik ga even graag naar Gent, Antwerpen of Brussel. Het is fantastisch dat ons klein landje zoveel moois kon bewaren.

 • Profielfoto
  Freddy Sunder

  Als er al zou komen dan lijkt het mij sterk dat die in de Veldstraat zou komen.
  En als er dan nog een gebouw in Gent is dat in aanmerking zou kunnen komen is dat het postgebouw op de Korenmarkt.
  Dat loopt stilaan leeg wat betreft verhuurde winkelpanden en het is een statig gebouw, wat wel vaak aantrekkelijk is in de ogen van Apple.
  Het zou in elk geval meer exposure geven dan een ‘pandje’ in de Veldstraat en dieper in het hart van Gent kan het niet liggen.

 • Profielfoto
  hifi

  Die \’mop\’ over die sleurhut slaat de plank wel gigantisch mis; belgische wegen rijden wij niet kapot, die zijn al verrot om mee te beginnen, goedkope betonplaten. Maar wij als dom volk rijden daar overheen, vaak inderdaad met zo\’n goedkope sleurhut want wat doe je anders in België? Je doorkruist het enkel als je naar het zuiden gaat en dan niet per vliegtuig. Je gaat er niet voor de lol naar toe.
  Ik weet alleen niet wat ik triester vind maar ik neig naar de sleurhut!

  En hoe denk je dat het komt dat ze verrot zijn en bestaan uit beton? Omdat jullie fucking transittoeristen er gratis overheen kletsen en zelf nog geen boetes betalen omdat jullie landje weigert gegevens uit te wisselend omtrend het kenteken, en dan nog maar over jullie rijstijl te zwijgen. Met een gedrocht achter een veel te brakke auto waarvan de achterkant haast tegen het beton schuurt. Ach man blijf toch lekker thuis of rij via Duitsland en ga hun wat ambeteren.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Alhoewel Antwerpen dichter bij mij is gelegen, vind ik Gent beter passen bij Apple. Vind Gent een wat aparte stad dat beter aansluit bij het Apple imago. Ik zou Antwerpen eerder met Windows associëren.
  \’t Zal allemaal wel goed zijn uitgekiend waar Apple een Store neerpoot. Maar én Gent én Antwerpen én Brussel lijkt mij toch wat overdreven. Drie Apple Stores in pakweg een straal van 50 km? Een in Vlaanderen en een in Brussel lijkt mij wel haalbaar, gelet op de taalverschillen.

  Wat Switch betreft: ik ben content van hun service (maar ga ermee in Waasland Shopping Center).

  \’t zal wat teveel gevraagd zijn zeker dat de Apple Store in Sint-Niklaas komt?

  Wat de sleurhutten betreft: niet zagen over het Belgische wegdek, want de caravans staan toch grotendeels in de Ardennen hé. En als je dan toch verder naar zuiden wil, rij dan over Duitsland. Mss toch kilometerheffing invoeren?

  Hoezo niet, Apple Store’s in grote Amerikaanse steden zijn vaak ook op steenworp (lees: loop) afstand van elkaar: voorbeeld 1, voorbeeld 2, voorbeeld 3

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Alhoewel Antwerpen dichter bij mij is gelegen, vind ik Gent beter passen bij Apple. Vind Gent een wat aparte stad dat beter aansluit bij het Apple imago. Ik zou Antwerpen eerder met Windows associëren.
  \’t Zal allemaal wel goed zijn uitgekiend waar Apple een Store neerpoot. Maar én Gent én Antwerpen én Brussel lijkt mij toch wat overdreven. Drie Apple Stores in pakweg een straal van 50 km? Een in Vlaanderen en een in Brussel lijkt mij wel haalbaar, gelet op de taalverschillen.

  Wat Switch betreft: ik ben content van hun service (maar ga ermee in Waasland Shopping Center).

  \’t zal wat teveel gevraagd zijn zeker dat de Apple Store in Sint-Niklaas komt?

  Wat de sleurhutten betreft: niet zagen over het Belgische wegdek, want de caravans staan toch grotendeels in de Ardennen hé. En als je dan toch verder naar zuiden wil, rij dan over Duitsland. Mss toch kilometerheffing invoeren?

  Hoezo niet, Apple Store’s in grote Amerikaanse steden zijn vaak ook op steenworp (lees: loop) afstand van elkaar: voorbeeld 1, voorbeeld 2, voorbeeld 3

 • Profielfoto
  Rik de Belg

  Zou het raar vinden in de Veldstraat in Gent, er is al en FNAC (verkoopt ook Apple) en net om de hoek is er de Switch, een net vernieuwde grote Apple winkel.
  Maar ik denk wel een scoop te hebben …… de Apple Store komt in B-9300 Aalst !

 • Profielfoto
  phildw

  de Apple Store komt in B-9300 Aalst !

  Nee nee doe me dat niet aan!! Té dichtbij voor mij en dus absoluut slecht voor mijn budget…

 • Profielfoto
  Ni3l55

  nou ik weet als, Nederlander,
  waar ik naar toe moet als er een store word geopend.

 • Profielfoto
  robinho96

  Een Apple Store in Leuven zou goed zijn. Leuven is een grote universiteitstad. Er lopen elk jaar 45.000 studenten rond in Leuven. Dit zou veel mensen kunnen aantrekken met een redelijk hoog budget, want dat heb je wel nodig om producten van Apple te kunnen kopen. Er zou een mogen komen in de Bondgenotenlaan. Daar komen veel mensen winkelen dus dat zou wel een goede plaats zijn om die te zetten.

 • Profielfoto
  proXify

  één woord: Ideaal!