Geld verdienen met sporten dankzij GymPact

11 reacties

Ook zo’n moeite om de motivatie te vinden om jezelf bij elkaar te rapen wanneer er gesport moet worden? Wellicht is daar nu een oplossing voor. Creatieve breinen bij GymPact en RunKeeper hebben namelijk de handen ineen geslagen en hebben een systeem bedacht waarbij je geld kunt verdienen (of verliezen) voor elke kilometer die je in de sportieve modus aflegt. Dat ontdekte Cult of Mac.

Hoe werkt het? Je schrijft je in op de website van GymPact en vertelt hen hoeveel geld je bereid bent te verliezen als je je doelstellingen niet haalt. Met dat bedrag berekent GymPact vervolgens hoeveel geld je kunt verdienen wanneer je je doelstellingen wél haalt.

Dankzij de samenwerking met RunKeeper, de app die je sportieve activiteiten bijhoudt, kun je vervolgens de centen bij elkaar gaan hollen (of trappen). De activiteiten hoeven enkel aan een kleine set vereisten te voldoen. Het hardlopen, wandelen of fietsen moet geregistreerd worden met de RunKeeper app. Daarbij moet er tenminste 0,8 kilometer worden afgelegd en dat dient te gebeuren op een snelheid van tenminste 3,2 kilometer per uur voor tenminste 30 minuten.

Beide apps zijn gratis te downloaden in de iTunes App Store. GymPact claimt bovendien dat zijn gebruikers uiteindelijk 86 procent van de workouts die men belooft te doen, uiteindelijk ook daadwerkelijk doet. Klinkt interessant toch?

 

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  iPrincess

  3,2 km/h, dat is toch geen hardlopen meer? Als ik aan het winkelen ben loop ik nog sneller…

  Maar wel een interessant concept imo. Ben zelf weer aan het trainen en als je echt makkelijk geld wil verdienen ga je gewoon onder je niveau een rondje lopen. Ik loop vaak genoeg 5 km terwijl ik 9 ‘kan’.

  Moet je ze dan ook gekoppeld hebben? Vind RK zo’n kut-app, gebruik nu Endomondo. Ach, Beide draaien kan ook wel :P.

  EDIT: oh, het werkt dus alleen met CC, jammer. Had als arme student zijnde wel geld willen verdienen met mijn hobby hahaha.

 • Profielfoto
  Arthur345

  Maar de dikke amerikaantjes lopen natuurlijk niet zo snel;)

 • Profielfoto
  iMij

  Hoeveel kilometer zou ik moeten lopen vooraleer ik een nieuwe iPhone kan betalen?
  Ik loop de halve marathon in minder dan 1u20, als ik dan fake en dit als ‘doelstelling’ opgeef, verdien ik dan automatisch geld??

 • Profielfoto
  Paulkwee

  EDIT: oh, het werkt dus alleen met CC, jammer. Had als arme student zijnde wel geld willen verdienen met mijn hobby hahaha.

  Wat bedoel je met CC?

 • Profielfoto
  Sfinxweb

  CC = Creditcard

 • Profielfoto
  Paul26

  Dus als ik het goed begrijp kan je hoog inzetten op een hardloopworkout. Vervolgens behaal je je doelstelling op je dooie gemakje (met de instelling van runkeeper gewoon op hardlopen) op je mountainbike. En op die manier komt het geld wel binnen..

 • Profielfoto
  ruben

  Wat dacht je van een auto, dan ben je direct rijj

 • Profielfoto
  Paulkwee

  Rijk valt denk ik ook wel weer mee met 4,90 per week max.
  En inderdaad jammer dat het met creditcard verplicht is, dit zal veel mensen tegen houden. (maar dit hebben ze natuurlijk dat ze direct per gemist dag geld kunnen innen)

 • Profielfoto
  ¿`„

  Klinkt best leuk… ik ga er ’s naar kijken. Het zetten van doelstellingen is wel een goede stimulans. Ik heb m’n 4 mijl afstand onlangs nog binnen de magische grens van 30 minuten gelopen Yess …. mag ik nu ook ff vangen ? lol

 • Profielfoto
  iPrincess

  Ach, rijk zal je er zeker niet van worden, maar vijf euro extra per week is toch best leuk als het je hobby is? Kun je in ieder geval weer twee broden en een pak melk van kopen ;). Of je kan het gewoon door laten tikken en je eens in de zoveel tijd laten uitbetalen, dan zullen het zeker leuke bedragen zijn (1x per drie maand is toch een extraatje van 60 euro/dollar, altijd leuk meegenomen lijkt mij).

 • Profielfoto
  llowboy

  @iPrincess Waarom vraag je dan niet gewoon een cc aan? In deze tijd is zonder leven ook wel een prestatie. En als student heb je bij de meeste banken voor weinig zo’n ding. Geen gezeur meer met betalen, nergens..