Cyrille Klaassen
Cyrille Klaassen Nieuws 28 augustus 2012
Leestijd: 1 minuut

Geld verdienen met sporten dankzij GymPact

Ook zo’n moeite om de motivatie te vinden om jezelf bij elkaar te rapen wanneer er gesport moet worden? Wellicht is daar nu een oplossing voor. Creatieve breinen bij GymPact en RunKeeper hebben namelijk de handen ineen geslagen en hebben een systeem bedacht waarbij je geld kunt verdienen (of verliezen) voor elke kilometer die je in de sportieve modus aflegt. Dat ontdekte Cult of Mac.

Hoe werkt het? Je schrijft je in op de website van GymPact en vertelt hen hoeveel geld je bereid bent te verliezen als je je doelstellingen niet haalt. Met dat bedrag berekent GymPact vervolgens hoeveel geld je kunt verdienen wanneer je je doelstellingen wél haalt.

Dankzij de samenwerking met RunKeeper, de app die je sportieve activiteiten bijhoudt, kun je vervolgens de centen bij elkaar gaan hollen (of trappen). De activiteiten hoeven enkel aan een kleine set vereisten te voldoen. Het hardlopen, wandelen of fietsen moet geregistreerd worden met de RunKeeper app. Daarbij moet er tenminste 0,8 kilometer worden afgelegd en dat dient te gebeuren op een snelheid van tenminste 3,2 kilometer per uur voor tenminste 30 minuten.

Beide apps zijn gratis te downloaden in de iTunes App Store. GymPact claimt bovendien dat zijn gebruikers uiteindelijk 86 procent van de workouts die men belooft te doen, uiteindelijk ook daadwerkelijk doet. Klinkt interessant toch?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geld verdienen met sporten dankzij GymPact
Sluiten