Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 22 augustus 2012
Leestijd: 1 minuut

Fair Labor Association tevreden over Apple

Na de stroom aan kritiek die Apple vorig jaar kreeg over de werkomstandigheden in Foxconn-fabrieken waar iPhones en iPads geproduceerd worden besloot het bedrijf werkomstandigheden te verbeteren en samen te gaan werken met de Fair Labor Association. De FLA kreeg toegang tot de fabrieken om zelf te onderzoeken of de situatie zou verbeteren.

Inmiddels heeft de FLA een eerste rapport opgesteld over de voortgang van het onderzoek. Daarin komt de organisatie tot de conclusie dat Apple en Foxconn hard gewerkt hebben aan het verbeteren van de werkomstandigheden van medewerkers en dat dit geresulteerd heeft in minder lange werkweken, veiliger werkplekken en betere informatie voor werknemers en stagiairs binnen Foxconn over hun rechten.

De mensenrechtenorganisatie Human Rights First heeft meegewerkt aan het onderzoek en komt tot gelijksoortige conclusies. Volgens HRF is inmiddels gehoor gegeven aan 80% van de aanbevelingen die gedaan zijn aan Foxconn.

In 2010 luidde FLA’s voorman Auret van Heerden de noodklok over werkomstandigheden in China en andere landen op een TEDtalk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fair Labor Association tevreden over Apple
Sluiten