Fair Labor Association tevreden over Apple

11 reacties

Na de stroom aan kritiek die Apple vorig jaar kreeg over de werkomstandigheden in Foxconn-fabrieken waar iPhones en iPads geproduceerd worden besloot het bedrijf werkomstandigheden te verbeteren en samen te gaan werken met de Fair Labor Association. De FLA kreeg toegang tot de fabrieken om zelf te onderzoeken of de situatie zou verbeteren.

Inmiddels heeft de FLA een eerste rapport opgesteld over de voortgang van het onderzoek. Daarin komt de organisatie tot de conclusie dat Apple en Foxconn hard gewerkt hebben aan het verbeteren van de werkomstandigheden van medewerkers en dat dit geresulteerd heeft in minder lange werkweken, veiliger werkplekken en betere informatie voor werknemers en stagiairs binnen Foxconn over hun rechten.

De mensenrechtenorganisatie Human Rights First heeft meegewerkt aan het onderzoek en komt tot gelijksoortige conclusies. Volgens HRF is inmiddels gehoor gegeven aan 80% van de aanbevelingen die gedaan zijn aan Foxconn.

In 2010 luidde FLA’s voorman Auret van Heerden de noodklok over werkomstandigheden in China en andere landen op een TEDtalk

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Nosferatu

  Hoe geloofwaardig, not. Laat Apple nou net FLA flink wat geld toesteken.

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  @nosferatu HRF heeft dezelfde conclusie.;)

 • Profielfoto
  Brammetjebammetje

  @JeroenJK let maar niet op die Nosferatu. Is een bekende trol op deze site. Volgens mij al jaren. Hij weet heel goed dat ie domme dingen roept, maar daarmee krijgt ie aandacht. Vindt ie fijn geloof ik.

 • Profielfoto
  essiw

  @nosferatu facepalm…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Prima dat er is gewerkt aan de arbeidsomstandigheden. Het was al bekend dat Apple dit erg serieus nam. Volgens mij is Tom Cook zelf ook bij Foxconn geweest: één van de eerste dingen die hij deed toen hij in charge was.

 • Profielfoto
  MBPuser

  Wij van WC EEND adviseren WC EEND..

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Als het niet klopt staan media overal klaar om het tegendeel aan te tonen.

 • Profielfoto
  MBPuser

  Wij van WC EEND adviseren nog steeds WC EEND..;)

 • Profielfoto
  lihaiya

  verkoop heetste iPhone 2G Microfoon MIC Luidspreker Reparatie Onderdelen, $ 1,50, gratis verzending: http://baseurl.de/69

 • Profielfoto
  jooh-de-manne

  @MBPuser

  Moet zijn: Wij van WC EEND adviseren nog steeds WC EEND én CONCURRENTIE !;-)

 • Profielfoto
  Nosferatu

  Beter is: Wij van Apple verkopen nog steeds mooi weerpraatjes.