Anth
Anth Nieuws 20 augustus 2012

Elke dag 50.000 bezoeken voor Genius bars

Het is algemeen bekend dat Apple niet vies is van het delen van positieve statistieken en feitjes. Zo werd vandaag bekend dat de Apple Stores dit fiscale jaar al 300 miljoen bezoekers hebben verwelkomd. Apple’s fiscale jaar 2012 loopt sinds 1 oktober 2011, hetgeen betekent dat er dagelijks gemiddeld 926.000 mensen een kijkje namen in één van de 375 winkels.

Tegelijkertijd bericht The Loop ook dat er dagelijks zo’n 50.000 afspraken bij de Genius bars worden afgehandeld. Een ongelooflijk aantal als je bedenkt dat elke bar dan gemiddeld meer dan 130 problemen per dag op te lossen heeft.

De cijfers werden besproken in een gesprek dat The Loop had met Apple. Dit weekend opende het bedrijf uit Cupertino twee Apple Stores in Canada. Deze winkels brachten het totaal aantal vestigingen wereldwijd op 375. Dit fiscale jaar openden achttien Apple Stores voor het eerst de deuren, waaronder het pand aan ’t Amsterdamse Leidseplein.

De drukste Apple Store ter wereld is overigens de vestiging aan de Londense Regent Street. ’s Werelds grootste winkel vinden we sinds 9 december 2011 in New York Grand  Central Station.

Reageer op artikel:
Elke dag 50.000 bezoeken voor Genius bars
Sluiten