Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 17 augustus 2012
Leestijd: 1 minuut

EA ziet toekomst in Mac als game-platform

Het epicentrum van de internationale game-industrie bevindt zich deze week bij onze oosterburen. In Keulen vindt op dit moment GamesCom plaats. Op deze enorme beurs voor computer- en console-games heeft Electronic Arts, een van de grootste game-producenten, zijn vertrouwen uitgesproken in de Mac aan de hand van een aantal aankondigingen.

Het belangrijkste nieuws dat EA had voor Mac-gamers was de belofte dat Origin volgend jaar voor de Mac uitkomt. Met dit programma kun je online games kopen en tegen anderen spelen. Daarbij is het mogelijk om games uit te wisselen en tijdens het spelen met elkaar te chatten. Het programma kan dan ook gezien worden als een concurrent van de Mac App Store en Game Center. Ook Valve’s Steam, dat in 2010 naar de Mac kwam, zal er met Origin een concurrent bijkrijgen.

Door Origin voor OS X uit brengen laat EA zien dat de Mac een interessant platform voor het bedrijf geworden is. De hoop bij gamers is dat de plannen betekenen dat nieuwe titels voortaan tegelijkertijd voor Mac en PC uitkomen. Voorheen kwamen OS X-versies meestal veel later uit. Bij de Sims-spellen heeft EA in de laatste jaren echter steeds vaker nieuwe versies gelijktijdig voor Mac en PC uitgebracht.

Origin zal begin 2013 uitkomen voor de Mac. Een van de eerste spellen die via het platform beschikbaar zal zijn is de nieuwste versie van Sim City. Deze komt in februari 2013 op de markt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
EA ziet toekomst in Mac als game-platform
Sluiten