Dunne iPhone-schermpjes rollen van de band

Door: Statenweg - 14 reacties

Persbureau Reuters weet te melden dat LG Displays onlangs gestart is met de massaproductie van een nieuw type scherm voor smartphones. Het bedrijf staat bekend al leverancier van Apple, waarmee de geruchten nogmaals worden aangewakkerd dat volgende maand een nieuwe iPhone aan de wereld getoond zal worden.

Het nieuwe type scherm heeft als eigenschap dat de touch sensors, die nodig zijn om aanrakingen van de vingers te registreren, verwerkt zitten in het scherm zelf. Bij de toestellen die tot nu toe verkocht zijn zitten deze touch sensors verwerkt in een aparte laag bovenop het beeldscherm. Als gevolg van deze zogenaamde ‘in-cell technology’ zal het schermcomponent van toekomstige iPhones een stuk dunner zijn.

Hoewel LG in de aanloop van de productie tegen de nodige problemen aanliep verklaart Han Sang-beom, topman van LG Displays, tegenover Reuters dat de productie op tijd gereed zal zijn. Bronnen hebben het persbureau ingefluisterd dat het beeldscherm van de nieuwe iPhone met 4 inch (diagonaal) een stukje groter wordt dan in het huidige model.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  sunapple

  Het onderdeel dat écht aan een revolutie toe is, is toch wel de batterij. Gaat een week mee en laad in een paar seconden op? De techniek bestaat, toepassen is een goede tweede. Momenteel is dat dikke ding wel een beperkende factor, dat merk je wel in de inrichting van de MacBooks. Kan Apple hier geen verandering in brengen? Een batterij-revolutie?

 • Profielfoto
  Luuksweb

  Het onderdeel dat écht aan een revolutie toe is, is toch wel de batterij. Gaat een week mee en laad in een paar seconden op? De techniek bestaat, toepassen is een goede tweede. Momenteel is dat dikke ding wel een beperkende factor, dat merk je wel in de inrichting van de MacBooks. Kan Apple hier geen verandering in brengen? Een batterij-revolutie?

  Dat zou wel cool zijn.
  Weet je toevallig ook hoe die techniek heet?

 • Profielfoto
  DaveFlash

  @luuksweb: Brandstof cell, ofwel waterstof

 • Profielfoto
  sunapple

  Weet je toevallig ook hoe die techniek heet?

  Ik weet niet meer waar ik dat las, was een tijdje geleden. Dit komt in de buurt.

 • Profielfoto
  Elbertox

  Hoe dunner de andere hardware hoe meer plaats er is voor de batterij. Ik denk wel dat er hard gewerkte wordt naar een betere techniek voor batterijen.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Er zijn al betere technieken. Het gaat er niet om of er technieken zijn, het gaat erom dat de technieken toepasbaar en betaalbaar zijn.
  Eerlijk gezegd kan me de dikte van de iPhone me niet echt interesseren. Ik vind de huidige dikte prima, iets dikker ook prima. Als hij maar veeeeel langer op zijn batterij mee gaat!!!! Dat is #1 !!!!!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Wat echt aan revolutie toe is, is het geluid van de iPhone. Die bevindt zich nog in het MONO tijdperk. Hoog tijd dat dit STEREO wordt!
  Waarom hoor je daar nooit iemand over? Ik vind het wél belangrijk!

 • Profielfoto
  mymac

  Hoe kan een iPhone speaker nou interesseren… Als ik geen speakers (met/zonder AirPlay) voor handen heb, heb ik oordoppen of m’n Beats. In de badkamer is een iPhone voldoende, ik sta toch maar 5 min onder de douche. Ik kan voor de rest geen situatie bedenken waarbij ik de speaker gebruik, laat staan stereo geluid verlang.

 • Profielfoto
  eiskoud

  dus… als je iPhone valt en je scherm kapot is weet je nu zeker dat ook de touch niet meer werkt en je dus nog meer geld kwijt bent voor een reparatie:)

 • Profielfoto
  MBPuser

  Volgens mij maakt dat niks uit, als je scherm mol is moet toch nu ook al de digitizer vervangen worden want die zit er aan vast geplakt.

 • Profielfoto
  Strifer

  Spam verwijderd, profielen gemeld als spammer.:-)

 • Profielfoto
  Riczweep

  Begeerte doet vreemde dingen met mensen, elk nieuwtje wordt volledig opgeblazen.
  Apple is de grootste katalysator voor begeerte, totaal gericht op de hebberigheid van de mens(man) voor een belachelijke prijs die niet in verhouding staat wat het werkelijk waard is.
  Het is moeilijk om weerstand aan te bieden maar wel de moeite waard om te proberen.

 • Profielfoto
  interFACE

  BREAKING:

  Bronnen bij karton fabrikant PaperPlank hebben gemeldt dat zij het papier gaan leveren voor het garantiepapiertje wat vermoedelijk bij de nieuwe iPhone zit. Een andere welingelichte betrouwbare bron heeft vermeld dat zij de lijm gaan leveren waarmee de iPhone doosjes gelijmd gaan worden.

  Hahaha

 • Profielfoto
  Kenneth B. Done

  NOG MEER BREAKING:

  De redactie van one more thing zal volgende week van alle tot nu toe bekende onderdelen een poging wagen om alvast zelf een werkende iPhone 5 te assembleren, gevolgd door een geimproviseerde keynote!