Statenweg
Statenweg Geruchten 23 augustus 2012

Dunne iPhone-schermpjes rollen van de band

Persbureau Reuters weet te melden dat LG Displays onlangs gestart is met de massaproductie van een nieuw type scherm voor smartphones. Het bedrijf staat bekend al leverancier van Apple, waarmee de geruchten nogmaals worden aangewakkerd dat volgende maand een nieuwe iPhone aan de wereld getoond zal worden.

Het nieuwe type scherm heeft als eigenschap dat de touch sensors, die nodig zijn om aanrakingen van de vingers te registreren, verwerkt zitten in het scherm zelf. Bij de toestellen die tot nu toe verkocht zijn zitten deze touch sensors verwerkt in een aparte laag bovenop het beeldscherm. Als gevolg van deze zogenaamde ‘in-cell technology’ zal het schermcomponent van toekomstige iPhones een stuk dunner zijn.

Hoewel LG in de aanloop van de productie tegen de nodige problemen aanliep verklaart Han Sang-beom, topman van LG Displays, tegenover Reuters dat de productie op tijd gereed zal zijn. Bronnen hebben het persbureau ingefluisterd dat het beeldscherm van de nieuwe iPhone met 4 inch (diagonaal) een stukje groter wordt dan in het huidige model.

Reageer op artikel:
Dunne iPhone-schermpjes rollen van de band
Sluiten