Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 28 augustus 2012

Bob Mansfield tóch niet met pensioen

Er is een rondje promoties uitgedeeld op Infinite Loop in Cupertino. In een persbericht heeft Apple bekendgemaakt dat Craig Federighi gepromoveerd is tot Senior Vice President voor Mac Software. Daarmee neemt hij definitief het stokje over van Bertrand Serlet die Apple vorig jaar verliet.

Ook Dan Riccio krijgt promotie. Hij neemt vanaf deze week de taken van Bob Mansfield over en wordt daarmee Senior Vice President voor hardware. Mansfield kondigde eerder aan met pensioen te zullen gaan maar hij blijkt zich bedacht te hebben. Hij mag nog even aanblijven. Volgens Apple mag Mansfield zich bezig gaan houden met ‘toekomstige producten’. Daardoor zijn er nu twee SVP’s voor hardware, een unicum voor Apple.

Het nieuwe dream team van executives

Een aannemelijke reden om twee kapiteins op het hardware team te zetten is de steeds groter wordende variëteit in producten die Apple uitbrengt. Met Macs, iPods, iPhones, iPads en Apple TV’s en aanhoudende geruchten over een Apple televisie lijkt het logisch dat Riccio wel wat hulp kan gebruiken.

Wel valt op dat er in de benaming van Riccio’s en Mansfield’s nieuwe baan geen onderscheid gemaakt is tussen productcategorieën die ze onder hun hoede nemen. Voor software zijn er ook twee Senior Vice Presidents maar zij hebben een eigen titel: Scott Forstall is SVP voor iOS software en Craig Federighi wordt nu dus SVP voor Mac software.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bob Mansfield tóch niet met pensioen
Sluiten