Bob Mansfield tóch niet met pensioen

10 reacties

Er is een rondje promoties uitgedeeld op Infinite Loop in Cupertino. In een persbericht heeft Apple bekendgemaakt dat Craig Federighi gepromoveerd is tot Senior Vice President voor Mac Software. Daarmee neemt hij definitief het stokje over van Bertrand Serlet die Apple vorig jaar verliet.

Ook Dan Riccio krijgt promotie. Hij neemt vanaf deze week de taken van Bob Mansfield over en wordt daarmee Senior Vice President voor hardware. Mansfield kondigde eerder aan met pensioen te zullen gaan maar hij blijkt zich bedacht te hebben. Hij mag nog even aanblijven. Volgens Apple mag Mansfield zich bezig gaan houden met ‘toekomstige producten’. Daardoor zijn er nu twee SVP’s voor hardware, een unicum voor Apple.

Het nieuwe dream team van executives

Een aannemelijke reden om twee kapiteins op het hardware team te zetten is de steeds groter wordende variëteit in producten die Apple uitbrengt. Met Macs, iPods, iPhones, iPads en Apple TV’s en aanhoudende geruchten over een Apple televisie lijkt het logisch dat Riccio wel wat hulp kan gebruiken.

Wel valt op dat er in de benaming van Riccio’s en Mansfield’s nieuwe baan geen onderscheid gemaakt is tussen productcategorieën die ze onder hun hoede nemen. Voor software zijn er ook twee Senior Vice Presidents maar zij hebben een eigen titel: Scott Forstall is SVP voor iOS software en Craig Federighi wordt nu dus SVP voor Mac software.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  mimbee

  Geen onverwachte stap dat Bob blijft zitten.. Zoals al op http://www.onemorething.nl/2012/02/baas-mac-hardware-haalt-125-miljoen-binnen/ vermeldt krijgt hij nog zo’n 250.000 opties erbij als hij bij Apple blijft tot maart 2016

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Wanneer wordt die John eindelijk eens ontslagen?
  Gaat helemaal de verkeerde kant op met hem aan het roer bij retail.
  Hij maakt van Apple weer een gewoon bedrijf zonder “magic”. Dus denken dat je $$ kunt maken zonder de klant centraal te stellen. Klassieke fout van elk groot bedrijf. Je moet gewoon vasthouden aan superieure klantbeleving, dan komen de $ vanzelf wel.

 • Profielfoto
  His_Dudeness

  Ik zou toch wel eens een keer aan tafel willen zitten bij een Senior Staff meeting bij Apple…

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Ik vind dat de magie een paar jaar geleden al verdwenen is. Ik ben nog steeds super tevreden met al mijn Apple producten en zal ook niet switchen alleen is voor mij de spanning bij nieuwe producten een stuk kleiner geworden. Merk bij mezelf dat ik sites als OMT en andere ook minder volg. Ik zie wel wat er komt…

 • Profielfoto
  iNicky

  Alleen oude mannen?

 • Profielfoto
  BvdStaay

  Jammer en eigenlijk ongelooflijk ouderwets dat er niet één vrouw tussen staat!

 • Profielfoto
  lekiam97

  Sinds Tim Cook CEO is is er geen COO meer, ofwel?

 • Profielfoto
  Arthur345

  Hoezo ouderwets? Apple is toch zo modern?

 • Profielfoto
  Pasav

  Goed om te zien dat de Mac hardware en software nog steeds belangrijk zijn. Is dat gerucht ook weer uit de luxht ..;)

 • Profielfoto
  Ikreisrond

  Sinds Tim Cook CEO is is er geen COO meer, ofwel?

  Zeggen de termen Senior Vice President Operations je iets? Volgens mij is iets als een verschil tussen Chief Operating Officer en Senior Vice President Operations bij een bedrijf als Apple niets meer dan een administratief gegoochel. Zal wel met de opties, beloningen en verantwoordelijkheden te maken hebben.

  Opvallender vind ik het verschil tussen de termen iOS Software en Mac Software Engineering. Blijkbaar mag Scott Forstall zich ook bemoeien met het uiterlijk van iOS, terwijl Craig Federighi zich alleen met de engineering van de Mac-software mag bezighouden. Wie dan verantwoordelijk is voor het design van de Mac-software is me een raadsel, want dat valt mijns inziens ook niet echt onder een andere Leader